A mobil klíma előnyei

Mobil klíma, vagy split klíma? Nyáron a benti levegő lehűtésében igazi segítségünk a hűsítő ventilátor, a split klíma, vagy mobil klíma lehet. Az előző két termék előnyeiről korábbi cikkeinkben már írtunk. Most az utóbbi előnyeiről lesz szó. Ha nincsen kéznél pálmafa levél, ideális megoldás.

Felmerülhet önökben a kérdés, hogy miért válasszanak mobil klímát, amikor fixre beszerelhető split klímát is szereltethetnek otthonukba.

Mobil klíma készülék beszerzését és használatát az alábbi esetben érdemes megfontolniuk.

  • Amennyiben split klíma felszerelésérére valamilyen okból nincs lehetőségük.
  • Több helyiségben, esetleg több lakásban, munkahelyen is használnák (pl.: nyaraló, garázs, időnként másik szoba), és fontos, hogy hordozható klíma legyen.

 

Gree GPH12AC Mobil Klíma

Vizsgáljuk meg, a mobil klíma használatával milyen előnyökre tehetnek szert!

Anyagi előnyök

Amennyiben nem áll rendelkezésükre megfelelő mennyiségű anyagi forrás, hogy mindenhová split klímát szereltessenek fel, akkor is tudják hűteni lakásuk, munkahelyük 1-1 helyiségét, akár váltogatva is azokat. Könnyedén magukkal vihetik nyaralójukba, így nem szükséges mindenhová split klímát telepíteni.

Beszerelés

Beszereléséhez nincs szükség külön szakember megbízására, segítségére.

Nem saját tulajdonú ingatlan esetén (albérlet, iroda)

Ha nem saját ingatlanban laknak, vagy esetleg a munkahely nem rendelkezik egyéb hűsítő lehetőséggel, akkor is vásárolhatnak, használhatnak klíma berendezést, mert költözéskor könnyedén magukkal tudják vinni.

Éjszakai mód

Bizonyos típusuk – ilyet érdemes választani – éjszakai mód funkcióval is rendelkezik, amelynek az a lényege, hogy a készülék nem folyamatosan megy, hanem csak szükség esetén kapcsol be, így biztosítva az éjszakai alvás zavartalanságát.

Hűtési teljesítmény

Hatékonyabb hűtést tesz lehetővé, mint a szintén mobil hűsítő ventilátorok. Ne feledkezzenek meg a tájékoztató pontos áttanulmányozásáról, melyben minden esetben le kell, hogy írva legyen milyen méretű helyiség hűtését teszi lehetővé az adott készülék!

Fűtési mód

A modern mobil klíma berendezések majd’ minden változata rendelkezik fűtési funkcióval is, ezzel is növeli felhasználási lehetőségeit.

Páramentesítés

Páramentesítés szempontjából az év bármely szakában segítségükre lehet, hiszen a főzéssel, ruhaszárítással, fürdőszoba használattal keletkező páramennyiség károsan befolyásolja egészségüket. Penészfoltok, dohosodás sajnos a lakás bármely helyiségében előfordulhatnak, a mobil klíma segít ezek megelőzésében is.

Kezelhetőség

Szakszerű leírásoknak, és a hozzájuk tartozó minden funkciót szabályozó távirányítónak köszönhetően nagyon egyszerű kezelni.

 

Gree GPH12AC Mobil Klíma beépítése
Gree GPH12AC Mobil Klíma távirányítója

Összefoglalva

A mobil klíma többrétű segítség, megoldás a háztartásban, hiszen hűtésre-fűtésre is használhatjuk, megakadályozhatjuk vele a túlzottan magas páratartalom kialakulását, szabadon magunkkal vihetjük akár másik helyiségbe, akár másik ingatlanba.

Amennyiben úgy gondolja, hogy a mobil klíma vásárlásban elakadt, kérje szakértőnk segítségét! Kattintson IDE

Kapcsolódó szakmai cikkeink:

Ventilatorbolt.hu webáruház