Inverteres klíma készülék előnyei

inverteres klíma

Inverteres klíma jelentése

Az inverteres klíma elnevezés egyre elterjedtebb hazánkban is, mégis kevesen ismerik az inverter szó jelentését. Ha megismerjük azt, hogy pontosan mit is takar ez a fogalom, akkor már bátrabban fogunk bele a klíma vásárlásba is.

Miért vásároljon inverteres klíma berendezést?

Avagy az inverteres klíma használatának alapvető előnyei:

Az inverteres klíma elnevezés ugyanolyan hűtő, és inverteres esetén fűtő, berendezést takar, mint korábbi társai, csak ez a modernebb változat már több előnnyel rendelkezik.

Az inverter elnevezés klímáknál mindössze annyit takar, hogy a berendezés nem ki-be kapcsolással éri el az általunk beállított hőmérsékletet, hanem folyamatosan – természetesen a körülményekhez alkalmazkodva -, kisebb, az adott hőmérséklet előállításához szükséges teljesítményen üzemel.

 

Legfőbb előnyök, amelyekkel az inverteres klíma használata közben találkozhatunk:

  • Fűtési lehetőség

Mivel az inverteres klíma sokkal nagyobb hő tartományban tud működni, a hidegebb napokon akár fűteni is tudunk vele. Ezzel a funkciójával kétség kívül akár egy szimpla hősugárzó berendezés szerepét is könnyedén át tudja venni.

  • Kevesebbet fogyasztás

Az inverteres klíma fogyasztás szempontjából kevesebbet fogyaszt, mint korábbi, egyszerűbb társai, azonban ne felejtsük el, hogy ehhez a kevesebb fogyasztáshoz szükséges, hogy a berendezést FOLYAMATOSAN működtessük! Nem kell megijedni attól, hogy ezzel a működéssel jelentősen megnöveli áramfogyasztásunkat, hiszen, ahogy már korábban is írtuk, nem 100%-on üzemel folyamatosan. Kisebb teljesítményhez kevesebb áramfelvétel szükséges. Általánosságban elmondható, hogy a fogyasztása ~ 30-40%-al kevesebb az on-off klímához képest.

 

  • Csendesebb működés

Az inverteres klíma mivel nem folyamatosan a maximumon dolgozik, ezért a kompresszornak sincs szüksége arra, hogy folyamatosan, vagy akár ki-be kapcsolgatás következtében teljes energiával működjön, és zavaró hangokat bocsájtson ki. A legcsendesebb készülékek 20-22 dB(A) zajszinten működnek. Kisebb teljesítmény = kisebb zaj. Ilyen alacsony zajszintet csak az inverteres klímákkal érhetünk el. Ez a zajszint már alig hangosabb, mint a levélsusogás. Halk működése miatt az inverteres klíma a szomszédok barátja.

 

  • Kevésbé terheli a hálózatot

Úgy kell elképzelni, mint amikor egy sok lóerős autó elindul. A hagyományos klímák működését ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy nagy teljesítményű autó hirtelen 0-ról 100 km/h-s sebességre ugrik, próbál ugrani. Csikorognak a kerekek, füstöl a gumi. Hasonló terhelés éri az elektromos hálózatot, amikor az on-off klímák hirtelen beindulnak.

Az inverteres klíma indulása egészen más, ebben az esetben az a bizonyos nagy teljesítményű gépezet már alapból jár bizonyos sebességen, és ezt a sebességet fokozza finoman, folyamatosan, ameddig a kívánt hőmérsékletet el nem éri. A háttérben folyamatosan „készenlétben marad”, miközben folyamatosan figyeli a helyiség hőmérsékletét, hogy amennyiben szükséges, tudjon rá reagálni. Mondanom sem kell, hogy ez a működési elv, sokkal kímélőbb, mint a korábbi hűtő berendezéseké. 

Az interveteres klíma berendezésnek sok-sok előnye van (nagyobb beállítási lehetőségek, nem annyira hideg levegőt fúj ki, mint a korábbi változatok… stb.), azonban már a fenn felsorolt 4 előny is elegendő ahhoz, hogy lássuk, mindenképpen ő a jó választás a klímavásárlás szempontjából.

MÉG TÖBB KLÍMA HAMAROSAN A WEBSHOP-BAN!

Amennyiben úgy gondolja, hogy a klíma, vagy hűsítő ventilátor választásban elakadt, kérje szakértőnk segítségét! Kattintson IDE

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.