Inverteres klíma készülék előnyei

inverteres klíma

Az inverteres klíma elnevezés egyre elterjedtebb hazánkban is, mégis kevesen ismerik az inverter szó jelentését. Ha megismerjük azt, hogy pontosan mit is takar ez a fogalom, akkor már bátrabban fogunk bele a klíma vásárlásba is.

Miért vásároljon inverteres klíma berendezést?

Avagy az inverteres klíma használatának alapvető előnyei:

Az inverteres klíma elnevezés ugyanolyan hűtő, és inverteres esetén fűtő, berendezést takar, mint korábbi társai, csak ez a modernebb változat már több előnnyel rendelkezik.

Az inverter elnevezés klímáknál mindössze annyit takar, hogy a berendezés nem ki-be kapcsolással éri el az általunk beállított hőmérsékletet, hanem folyamatosan – természetesen a körülményekhez alkalmazkodva -, kisebb, az adott hőmérséklet előállításához szükséges teljesítményen üzemel.

Legfőbb előnyök, amelyekkel az inverteres klíma használata közben találkozhatunk:

  • Fűtési lehetőség

Mivel az inverteres klíma sokkal nagyobb hő tartományban tud működni, a hidegebb napokon akár fűteni is tudunk vele. Ezzel a funkciójával kétség kívül akár egy szimpla hősugárzó berendezés szerepét is könnyedén át tudja venni.

  • Kevesebbet fogyasztás

Az inverteres klíma fogyasztás szempontjából kevesebbet fogyaszt, mint korábbi, egyszerűbb társai, azonban ne felejtsük el, hogy ehhez a kevesebb fogyasztáshoz szükséges, hogy a berendezést FOLYAMATOSAN működtessük! Nem kell megijedni attól, hogy ezzel a működéssel jelentősen megnöveli áramfogyasztásunkat, hiszen, ahogy már korábban is írtuk, nem 100%-on üzemel folyamatosan. Kisebb teljesítményhez kevesebb áramfelvétel szükséges. Általánosságban elmondható, hogy a fogyasztása ~ 30-40%-al kevesebb az on-off klímához képest.

 

  • Csendesebb működés

Az inverteres klíma mivel nem folyamatosan a maximumon dolgozik, ezért a kompresszornak sincs szüksége arra, hogy folyamatosan, vagy akár ki-be kapcsolgatás következtében teljes energiával működjön, és zavaró hangokat bocsájtson ki. A legcsendesebb készülékek 20-22 dB(A) zajszinten működnek. Kisebb teljesítmény = kisebb zaj. Ilyen alacsony zajszintet csak az inverteres klímákkal érhetünk el. Ez a zajszint már alig hangosabb, mint a levélsusogás. Halk működése miatt az inverteres klíma a szomszédok barátja.

 

  • Kevésbé terheli a hálózatot

Úgy kell elképzelni, mint amikor egy sok lóerős autó elindul. A hagyományos klímák működését ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor egy nagy teljesítményű autó hirtelen 0-ról 100 km/h-s sebességre ugrik, próbál ugrani. Csikorognak a kerekek, füstöl a gumi. Hasonló terhelés éri az elektromos hálózatot, amikor az on-off klímák hirtelen beindulnak.

Az inverteres klíma indulása egészen más, ebben az esetben az a bizonyos nagy teljesítményű gépezet már alapból jár bizonyos sebességen, és ezt a sebességet fokozza finoman, folyamatosan, ameddig a kívánt hőmérsékletet el nem éri. A háttérben folyamatosan „készenlétben marad”, miközben folyamatosan figyeli a helyiség hőmérsékletét, hogy amennyiben szükséges, tudjon rá reagálni. Mondanom sem kell, hogy ez a működési elv, sokkal kímélőbb, mint a korábbi hűtő berendezéseké. 

Az interveteres klíma berendezésnek sok-sok előnye van (nagyobb beállítási lehetőségek, nem annyira hideg levegőt fúj ki, mint a korábbi változatok… stb.), azonban már a fenn felsorolt 4 előny is elegendő ahhoz, hogy lássuk, mindenképpen ő a jó választás a klímavásárlás szempontjából.

MÉG TÖBB KLÍMA HAMAROSAN A WEBSHOP-BAN!

Amennyiben úgy gondolja, hogy a klíma, vagy hűsítő ventilátor választásban elakadt, kérje szakértőnk segítségét! Kattintson IDE

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.