olcsó klíma vásárlás

Olcsó klíma vásárlás fortélyai

Amikor megfogalmazódik valakinek a fejében, hogy klímát kellene vásárolni, rögtön társul mellé az a gondolat is, hogy ez a beruházás olcsó klíma vásárlás legyen. Valóban nem tartozik a kis költségű beruházások közé, de manapság egyre többen döbbennek rá, hogy a hosszú távú,  és jó befektetések közé tartozik a klíma berendezés megvásárlása.

Természetesen az a leginkább célra vezető megoldás, ha rögtön a ház megépítésénél kerül a berendezés beépítésre, viszont ha erre nincsen lehetőségük, akkor sem kell félni az utólagos beépítésről.

Sokakban felmerül a klíma berendezés beszerzésénél az a lehetőség, hogy használtan vásárolják meg hűsítő berendezésüket. Ez is egy megoldás, csak sajnos nem a megfelelő. Időnként ki lehet fogni működőképes állapotban lévőket, de nem ez a jellemző. Használt klíma vásárlásánál a hibák legtöbbször használat közben derülnek ki, azonban olyankor már elveszett a pénz, amit a vásárlásba öltek, mivel a legritkább esetben történik az ilyenfajta vásárlás garanciális feltételekkel.

Olcsó klíma vásárlás? Nem mindegy, hogy hogyan!

Különböző internetes fórumokról, hirdetésekből beszerezni használt klímát, ha „éppen egy ismerős cégénél leselejtezték” TILOS!

Nem lehet tudni, hogy hol és mennyire rongálódott a leszerelésnél, nem azért cserélik-e le, mert elromlott, hogyan volt karbantartva az elmúlt évek során, mekkora légtér lehűtésére alkalmas, nem okoz-e zárlatot, vagy akár nem életveszélyes állapotú-e.

Klíma szerelés jogi kérdései

Olcsó klíma vásárlás szempontjai új berendezés esetén

  • pontosan írják össze, hogy milyen funkciókat szeretnének a klímához (hűtés, fűtés, wifi-s távvezérlés… stb.)
  • mi a klimatizált helyiség pontos mérete; nem szabad alulméretezni a klímát, mert akkor nem lesznek elégedettek a működésével, hiszen nem fogja tudni lehűteni az adott helyiséget, túlméretezni felesleges,
  • hány helyiségben szeretnék használni (ha pl. két-három egymás melletti helyiség komfortosabbá tétele a cél, akkor olyan berendezést válasszanak, amelyhez több beltéri egység is csatlakoztatható, figyelem, itt is figyeljenek az szobák együttes légköbméterének méretére!)
  • milyen szűrővel kell, hogy rendelkezzen a gép,
  • van-e lehetőség a kültéri egység elhelyezésére, vagyis beépített, vagy mobil klímát szeretnének-e vásárolni, melyik kivezetését tudják megoldani.

Az igényeik összeírásával kezdődhet a nézelődés, sokkal könnyebb, ha már az alap-paraméterek ismeretével nézelődnek.

A piacon jelen vannak ismertebb, és kevésbé ismert márkák is, érdemes akár egy táblázatba átvezetve összehasonlítani tudásukat, majd különböző szakmai fórumokon elolvasni a véleményeket, ismerősök tapasztalatait megvizsgálni.

Ha anyagi okok miatt a legolcsóbb megoldás megtalálása a cél, célravezetőbb, a használt klíma vásárlástól jobb megoldás az egyszerűbb, egy beltéri egységgel rendelkező beépíthető klímát választani, vagy amennyiben több helyen is szeretnék használni (lakás, munkahely, nyaraló… stb.), a mobil klíma megvásárlásába beruházni.

Viszont ilyen esetben is érdemes körbenézni a piacon, mert lehet, hogy egy nagyobb tudású készülék beszerzése hosszabb távon jobb befektetés.

Midea Mission 3D DC monosplit klíma wifi vezérléssel
Gree GPH12AC Mobil Klíma beépítése
Midea Mission 3D DC monosplit klíma

Ami szintén kihagyhatatlan, és fontos szempont hogy mindenképpen kérjék ki szakértő és/vagy klíma beszereléssel foglalkozó szakember véleményét is, aki a részletes igények felmérése alapján biztos, szakmai tanácsot tud adni a vásárlást megelőzően.

Az olcsó klíma vásárlás, beszerelés és üzemeltetés mindent egybevetve nem arról szól, hogy honnan tudják a legolcsóbb berendezést megvenni. Arról, hogy minden körülménynek alaposan utánajárva ÉSSZERŰ, a családi, vagy céges igényeket kielégítő, döntést hozzanak. Ideális esetben hosszú-hosszú évekre fogja megoldani környezetük megfelelő klímájának kialakítását egy jó döntés, egy jó vásárlás.

Amennyiben úgy gondolja, hogy a klíma vásárlásban elakadt, kérje szakértőnk segítségét! Kattintson IDE

Kapcsolódó szakmai cikkeink:

Ventilatorbolt.hu webáruház