Fürdőszoba elszívó ventilátor kínálatunkban

Leginkább a fürdőszobákban jelentkezik a szellőzés hiányának jele penészesedés, túlzott pára kicsapódás formájában. E kellemetlen következmények ellen tervezett megfelelő szellőztetéssel tudunk védekezni. A fürdőszobában jelentkező párásodáson kívül a megfelelő komfortérzetet szükséges biztosítani a lakások WC és mellékhelyiségeiben. A megfelelő fürdőszoba és WC szellőztetés elengedhetetlen eszköze a kis teljesítményű axiál ventilátor, vagy wc szellőztető ventilátor. TOVÁBB OLVASOM

Fürdőszoba elszívó ventilátor

SVN centrifugális fürdőszoba szellőző ventilátor

Ezek a  fürdőszoba ventilátorok alkalmasak párás helyiségek és kisebb lakóterek szellőztetésére, jellemzően WC-k, fürdőszobák elszívó ventilátorai. Széles kínálatunkban megtalálhatóak az olcsó fürdőszoba ventilátortól a magas minőségű kivitelig mintegy 27 féle különböző elszívó ventilátor típus.

A fürdőszoba szellőztető ventilátorok kivitelük szerint lehetnek golyós vagy sikló csapággyal szereltek, valamint különböző vezérlő elektronikával rendelkeznek.

Elszívó ventilátorok csapágyazása

A golyós csapágyas ventilátorok jellemzően hosszabb élettartammal rendelkeznek, valamint mennyezetbe is építhetőek. A sikló csapágyas elszívó ventilátorokat csak oldalfalra lehet szerelni, ellenkező esetben az elszívó ventilátor csapágyazása hamar meghibásodhat.

Fürdőszoba ventilátorok időzítő és páraérzékelő áramkörei

Szinte minden típusú háztartási szellőztető ventilátor különböző időzítő vagy páraérzékelő elektronikával is rendelhető. Az intelligens érzékelő és vezérlő elektronikáknak köszönhetően a fürdőszoba vagy a wc hatékonyan és komfortosan szellőztethető. A ventilátor időzítő áramkör a helyiség elhagyása után még egy ideig biztosítja a szellőztetést akkor is ha lekapcsoltuk a fürdőszoba vagy wc-ben a világítást. A páraérzékelős szellőző ventilátorok figyelik a helyiségben a levegő páratartalmát, és a beállított értéket meghaladó páratartalom esetén automatikusan elindítják a szellőztetést. Ezeket a páraérzékelős szellőztető ventilátorokat leginkább fürdőszobába, mosókonyhába szerelve használhatjuk hatékonyan.

Olvassa el szakmai cikkeinket a lakások szellőztetésről!
Fürdőszoba ventilátor az egészséges környezetért

Páraérzékelős ventilátor szerepe a salétromosodás és penész megelőzésében

WC ventilátor kiválasztásának szempontjai

Ne feledkezzen meg a ventilátor felszerelésekor az érintésvédelmi szabályok betartásáról! Zuhanykabin, kád fölé csakis speciális védelemmel ellátott, vagy törpefeszültségről üzemelő szellőző ventilátorokat szabad szerelni! Amennyiben kétsége van a megfelelő fürdőszoba ventilátor kiválasztása esetén, kérje kollégáink segítségét!