Ipari axiál ventilátorok kínálatunkban

Axiál ventilátor többnyire ipari szellőztető rendszer kivitelezéséhez szükséges. Legfőbb felhasználási területei ipari csarnokok és mezőgazdasági létesítmények, azonban lakossági felhasználásra is jó választás. Az axiál ventilátorok lehetnek levegő kifúvó és külső levegő beszívó ventilátorok is. Általános jellemzőjük, hogy nagy légszállításra képesek, de az axiál ventilátor nem alkalmas csőhálózatba szerelésre. Ezek az ipari ventilátorok általában külső vagy belső falra szerelhetőek. Mit kell még feltétlenül tudni az axilál ventilátorról? TOVÁBB OLVASOM

Ipari axiál ventilátor

 • Vents OV1 ipari axiál ventilátorVents OV1 ipari axiál ventilátor

  APFV ipari szellőztető ventilátor

  Ár: 18 207 Ft39 868 Ft (ÁFA-val)

  Ipari felhasználásra tervezett, fali axiál ventilátor acél készülékházzal ALU lapáttal. Max. légszállítás: 1700m³/h, max. nyomás: 110Pa.

  Opciók választása
 • VENTS OV1 ipari axiál ventilátor 2Vents OV1 ipari axiál ventilátor

  VENTS OV1 ipari axiál ventilátor

  Ár: 19 280 Ft35 991 Ft (ÁFA-val)

  Ipari felhasználásra tervezett, fali axiál ventilátor acél készülékházzal ALU lapáttal. Max. légszállítás: 1700m³/h, max. nyomás: 110Pa.

  Opciók választása
 • Vents ovk1 ipari axiál ventilátorVents ovk1 ipari axiál ventilátor

  VENTS OVK1 ipari axiál ventilátor

  Ár: 23 134 Ft38 572 Ft (ÁFA-val)

  Egyszerűbb ipari felhasználásra tervezett, kör alakú fali axiál ventilátor acél készülékházzal ALU lapáttal. Max. légszállítás: 1700m³/h, max. nyomás: 110Pa.

  Opciók választása
 • Akció!
  FR ipari Axiál ventilátor védőráccsal

  FR Axiál fali ventilátor védőráccsal, fújó

  Ár: 26 963 Ft157 870 Ft (ÁFA-val)

  Az FR Axiál fali ventilátor védőráccsal, fújó működéssel kiváló megoldás helységek szellőztetésére, fűtésére, hűtésére egyaránt. Alkalmas otthoni és ipari használatra.

  Opciók választása
 • Akció!
  FR Axiál ventilátor

  FR Axiál ventilátor fém kerettel, fújó

  Ár: 29 004 Ft201 930 Ft (ÁFA-val)

  Az FR Axiál ventilátor fém kerettel, nagy teljesítménnyel, kifelé fújó működéssel kiváló megoldás helyiségek szellőztetésére.

  Opciók választása
 • FR ipari Axiál ventilátor védőráccsal

  FR Axiál fali ventilátor védőráccsal, szívó

  Ár: 29 959 Ft177 787 Ft (ÁFA-val)

  Az FR Axiál fali ventilátor védőráccsal, szívó működéssel kiváló megoldás helységek szellőztetésére, fűtésére, hűtésére egyaránt. Alkalmas otthoni és ipari használatra.

  Opciók választása
 • Ipari axiális ventilátor OVIpari axiális ventilátor OV

  VENTS OV ipari axiális ventilátor

  Ár: 34 017 Ft110 383 Ft (ÁFA-val)

  Ipari felhasználásra tervezett, nagy légszállítású ipari axiális ventilátor, 1 ill. 3 fázisú, 2 és 4 pólusú motorral szerelt acél lapátozású ventilátorok. Max. légszállítás: 12 200m³/h, max. nyomás: 272Pa.

  Opciók választása
 • VENTS OVK ipari axiál venrilátorVENTS OVK ipari axiál venrilátor

  VENTS OVK ipari axiál ventilátor

  Ár: 34 712 Ft114 315 Ft (ÁFA-val)

  Ipari felhasználásra tervezett, nagy légszállítású axiál ventilátor, 1 fázisú, 2 és 4 pólusú motorral szerelt. Acél lapátokkal rendelkező, kör keresztmetszetű fali ventilátor. Max. légszállítás: 11 900m³/h.

  Opciók választása
 • VENTS VKF csőperemes axiál ventilátorVENTS VKF csőperemes axiál ventilátor

  VENTS VKF csőperemes axiál ventilátor

  Ár: 48 688 Ft67 419 Ft (ÁFA-val)

  VENTS VKF csőperemes axiál ventilátor ipari és mezőgazdasági felhasználásra tervezett csőperemre szerelhető ventilátor, így fordított beépítés esetén a légszállítás iránya megváltoztatható. Max. légszállítás: 1310m³/h, max. nyomás: 120Pa.

  Opciók választása

ipari axiál ventilátor kiválasztása

Hogyan működik az axiál ventilátor?

Az axiál ventilátor az ipari szellőző ventilátorok azon típusa, amely falra szerelhető és nagy légszállítással gondoskodik az elhasznált levegő elszállításáról vagy a friss levegő beszívásról. Az ipari szellőztető rendszereknek nem csak az elhasznált levegő kifújását kell végezniük, hanem a friss levegő beszívását is. Csak így lesz hatékony a szellőztető rendszer.

Elhasznált levegő kifújása axiál ventilátorral

A helyiség elhasznált levegőjének kifújására a belső falra szerelt fújó axiál ventilátor típus használható. Ez a típus széles méret és típus változatban rendelkezésre áll kínálatunkban. A belső falsíkra szerelt ventilátorok kevésbé vannak kitéve az időjárási körülményeknek, így kivitelük egyszerűbb, beszerzésük olcsóbb. Ezt a változatot javasoljuk a szellőző rendszerek tervezésekor figyelembe venni.

Friss levegő beszívása axiál ventilátorral

Az axiál ventilátor kétféle módon képes a friss levegő bejuttatására a helyiségbe. Vagy a fal külső felületére szerelünk egy kintről befelé fújó ventilátort, vagy a belső falfelületre egy szívó változatot. A külső falra szerelt ipari szellőző ventilátor a nagyobb igénybevétel miatt költségesebb, hiszen ellenállónak kell lennie a külső időjárási viszonyoknak. Egy külső falra szerelhető ipari ventilátor anyaga strapabíróbb és ráccsal is felszerelt, ami a rágcsálók, madarak ellen nyújt védelmet. A keret és a rács anyaga általában fémből készül, leggyakrabban acélból, és porfestéssel kezelik. A lapát anyaga lehet alumínium vagy acél.

Ipari axiál ventilátor beépítéséhez szükséges kiegészítő elemek

FR ipari Axiál ventilátor védőráccsalEgy axiál ventilátoros szellőztetéshez szükségünk van:

 • Beszívó oldal: Külső fali rács vagy elektromos zsalu és a belső oldalfalon egy szívó axiál ventilátor
 • Fújó oldal: Belső oldalfalon egy fújó ipari axiál ventilátor és a külső oldalon egy gravitációs zsalu

 

A legtöbb ipari szellőző ventilátor mind 1 és 3 fázisú motorral készült kivitelben is kapható. Vannak olyan ventilátor típusok ebben a kategóriában, amelyek rendkívül tág hőmérsékleti határon belül működnek akár -30 – +60ºC között. Bizonyos axiál ventilátorok elérhetőek kör alakú és négyzet alakú házzal is, a beépítési igénytől függően választhatunk.

Ipari szellőztetés esetén különösen fontos szempont az energiahatékonyság. Ezért erősen ajánlott még a vásárlás előtt szakértő segítséget kérni, hogy biztosan a megfelelő teljesítményű és kivitelű ipari ventilátort és a hozzá megfelelő segédanyagokat válasszuk ki. Ez egy hosszú távú befektetés, amiben kollégáink készségesen segítenek.

 

Nézze meg kapcsolódó szakmai cikkeinket!

FR ipari Axiál ventilátor védőráccsal

Új ipari axiál ventilátor kínálatunkban!

Ipari axiál ventilátor kínálatunkat bővítettük a REVENTON cég termékeivel! A REVENTON cég magas minőségű ipari ventilátorokat gyárt fali axiál kivitelben ...
Bővebben

Ipari ventilátor típusok

Milyen ipari ventilátor típusok léteznek? Mire használhatóak ezek a ventilátorok? Egyáltalán mitől ipari az ipari ventilátor? És tényleg csak a ...
Bővebben
Ventilatorbolt.hu webáruház