Ipari axiál ventilátorok kínálatunkban

Axiál ventilátor többnyire ipari szellőztető rendszer kivitelezéséhez szükséges. Legfőbb felhasználási területei ipari csarnokok és mezőgazdasági létesítmények, azonban lakossági felhasználásra is jó választás. Az axiál ventilátorok lehetnek levegő kifúvó és külső levegő beszívó ventilátorok is. Általános jellemzőjük, hogy nagy légszállításra képesek, de az axiál ventilátor nem alkalmas csőhálózatba szerelésre. Ezek az ipari ventilátorok általában külső vagy belső falra szerelhetőek. Mit kell még feltétlenül tudni az axilál ventilátorról? TOVÁBB OLVASOM

Ipari axiál ventilátor

ipari axiál ventilátor kiválasztása

Hogyan működik az axiál ventilátor?

Az axiál ventilátor az ipari szellőző ventilátorok azon típusa, amely falra szerelhető és nagy légszállítással gondoskodik az elhasznált levegő elszállításáról vagy a friss levegő beszívásról. Az ipari szellőztető rendszereknek nem csak az elhasznált levegő kifújását kell végezniük, hanem a friss levegő beszívását is. Csak így lesz hatékony a szellőztető rendszer.

Elhasznált levegő kifújása axiál ventilátorral

A helyiség elhasznált levegőjének kifújására a belső falra szerelt fújó axiál ventilátor típus használható. Ez a típus széles méret és típus változatban rendelkezésre áll kínálatunkban. A belső falsíkra szerelt ventilátorok kevésbé vannak kitéve az időjárási körülményeknek, így kivitelük egyszerűbb, beszerzésük olcsóbb. Ezt a változatot javasoljuk a szellőző rendszerek tervezésekor figyelembe venni.

Friss levegő beszívása axiál ventilátorral

Az axiál ventilátor kétféle módon képes a friss levegő bejuttatására a helyiségbe. Vagy a fal külső felületére szerelünk egy kintről befelé fújó ventilátort, vagy a belső falfelületre egy szívó változatot. A külső falra szerelt ipari szellőző ventilátor a nagyobb igénybevétel miatt költségesebb, hiszen ellenállónak kell lennie a külső időjárási viszonyoknak. Egy külső falra szerelhető ipari ventilátor anyaga strapabíróbb és ráccsal is felszerelt, ami a rágcsálók, madarak ellen nyújt védelmet. A keret és a rács anyaga általában fémből készül, leggyakrabban acélból, és porfestéssel kezelik. A lapát anyaga lehet alumínium vagy acél.

Ipari axiál ventilátor beépítéséhez szükséges kiegészítő elemek

FR ipari Axiál ventilátor védőráccsalEgy axiál ventilátoros szellőztetéshez szükségünk van:

  • Beszívó oldal: Külső fali rács vagy elektromos zsalu és a belső oldalfalon egy szívó axiál ventilátor
  • Fújó oldal: Belső oldalfalon egy fújó ipari axiál ventilátor és a külső oldalon egy gravitációs zsalu

 

A legtöbb ipari szellőző ventilátor mind 1 és 3 fázisú motorral készült kivitelben is kapható. Vannak olyan ventilátor típusok ebben a kategóriában, amelyek rendkívül tág hőmérsékleti határon belül működnek akár -30 – +60ºC között. Bizonyos axiál ventilátorok elérhetőek kör alakú és négyzet alakú házzal is, a beépítési igénytől függően választhatunk.

Ipari szellőztetés esetén különösen fontos szempont az energiahatékonyság. Ezért erősen ajánlott még a vásárlás előtt szakértő segítséget kérni, hogy biztosan a megfelelő teljesítményű és kivitelű ipari ventilátort és a hozzá megfelelő segédanyagokat válasszuk ki. Ez egy hosszú távú befektetés, amiben kollégáink készségesen segítenek.