Konyhai elszívó ventilátor

Konyhai elszívó ventilátor és elszívó ernyők

Kiemelten fontos a megfelelő szellőztetés az üzemi konyhákban, ahol sokkal nagyobb teljesítményű konyhai elszívó ventilátorokat szükséges működésbe állítani mint egy lakossági konyhai elszívó esetén. Egy ipari konyhai elszívónak nem csak a párával, hanem a zsíros gőzzel és a szagokkal is meg kell birkóznia. Nézzük meg, milyen szempontokat kell szem előtt tartani, konyhai szagelszívó beépítés előtt.
TOVÁBB OLVASOM

 • WSH MPS védőburkolatWSH MPS méretek

  Motorvédő burkolat konyhai ventilátorhoz

  Ár: 9 605Ft (ÁFA-val)

  WSH MPS motorvédő burkolat, amely horganyzott
  acéllemezből készül. Súlya: 1,5 kg. Mérete: 262x128x321mm.

   

 • KSK konyhai ventilátorKSK konyhai ventilátor

  Konyhai ventilátor VENTS KSK

  Ár: 183 678Ft -tól (ÁFA-val)

  A KSK konyhai ventilátor egy oldalról szívó centrifugális, kibillenthető járókerekes ventilátor, IP54-es védettséggel. Nagykonyhai elszívóernyőkhöz használható, 3.500 m3/h légszállításig, a szállított levegő maximális hőmérséklete: 1000C

 • MPS konyhai elszívó ventilátorMotorvédő burkolat konyhai ventilátorhoz

  MPS Konyhai elszívó ventilátor

  Ár: 254 000Ft -tól (ÁFA-val)

  Az MPS elszívó ventilátor nagykonyhai elszívóernyőkhöz használható, 9.000 m3/h légszállításig. Egyoldalról szívó centrifugális, kibillenthető járókerekes ventilátor, IP54-es védettséggel.

 • konyhai elszívó ventilátor KCF-NKonyhai elszívó ventilátor beépítése

  Konyhai elszívó ventilátor KCF-N

  Ár: 351 344Ft -tól (ÁFA-val)

  A KCF-N konyhai elszívó ventilátor egyoldalról szívó centrifugális nagy konyhai, kibillenthető járókerekes ventilátor, IP54-es védettséggel. Nagykonyhai elszívóernyőkhöz használható, 9.000 m3/h légszállításig

Nagykonyhai elszívó telepítésének szempontjai

Fontos leszögezni, hogy spórolásból nem érdemes a kifejezetten nagykonyhai felhasználásra gyártott elszívó helyett egy bármilyen más radiális vagy csőventilátort beszerezni. Több szempontból is aggályos, ráadásul a vége garantáltan ráfizetés lesz.

Először is egy átlagos ventilátort, legyen akár az ipari teljesítményű is, tiszta levegő szállítására fejlesztették ki, ezért a konyhában uralkodó zsíros, olajos gőz és a magas hőmérséklet hamar meghibásodáshoz vezet majd. Ha pedig megtörtént a baj, természetesen a garanciáról le is mondhatunk. A lerakódott zsíros szennyeződések ráadásul könnyen kigyulladhatnak, ami balesetveszélyes.

Gyakori hiba az is, hogy konyhai elszívásra alkalmatlan ventilátorral próbálják megoldani a helyiség szellőztetését, de még a teljesítménye sem megfelelő. Ez azt jelenti, hogy alultervezik a szükséges teljesítményt.

Az sem mindegy, hogy hová telepítik az elszívót, mert csak akkor tudja hatékonyan elszívni az elhasznált, szennyezett meleg levegőt, ha a tűzhely felett van, ráadásul van egy ideális túlnyúlási méret, ami kb. 20 cm-t jelent. Továbbá ahogy minden elszívó esetében, gondoskodni kell a levegő utánpótlásáról. Ezt nagykonyhai felhasználásnál még komolyabban kell venni a megfelelő szellőztetés elérése érdekében.

Konyhai elszívó ventilátor jellemzői

A nagykonyhai elszívó ventilátorok motorja a légáramon kívül helyezkedik el. Ezekhez az elszívókhoz még egy plusz zsírfogó tálca is tartozik. Szükség van a rendszerhez zsírfogó szűrővel ellátott ernyőre is, amit a tűzhely fölé kell telepíteni, mert ezen keresztül tudja a ventilátor hatékonyan elszívni a szennyezett levegőt.

Mivel a konyhai szagelszívó nagy hőhatásnak van kitéve, ezért a motorja hővédelemmel ellátott, ami megakadályozza a túlmelegedést. Ezek a ventilátorok képesek akár 120 C levegő szállítására is! A ventilátor ház anyaga horganyzott acéllemez, ami kap egy általában ásványgyapot szigetelést is. A motor golyóscsapágyas kivitelű a hosszabb élettartamért. A lapátok kialakítása is speciális, amely biztosítja a magas hatásfokot, könnyű tisztíthatóságot és hosszú élettartamot.

Ha segítségre van szüksége nagykonyhai elszívó választásához, keresse szakértő kollégáinkat, akik szakmai tanáccsal segítenek a megfelelő berendezés kiválasztásában. Kérjen ajánlatot!