Hagyományos konyhai páraelszívó készülékek

A hagyományos konyhai páraelszívó egy rendkívül egyszerű szerkezet, és tulajdonképpen a páraelszívók alaptípusának is tekinthető. Mind a mai napig nagyon népszerűek, ami nem is véletlen, hiszen nagyon kedvező az áruk  TOVÁBB OLVASOM

Hogyan néz ki egy hagyományos konyhai páraelszívó?Davoline OLYMPIA 60 fehér / standard / fém zsírfilterrel konyhai páraelszívó


Általában lapos doboz formájuk van, az első részén kis lejtővel, de van felcsapható üveg légterelővel készült modell is. Kivitelük szerint többnyire fehér színűek, de vannak rozsdamentes INOX kivitelűek is.

Mivel nap mint nap főzünk és jelentős gőzterhelésnek tesszük ki a konyhánkat, ajánlatos használattól függően a páraelszívók zsírszűrőjét kb. 2-3 havonta kitisztítani. Ezek a készülékek léteznek fémszűrős, és szénszűrős kivitelben is. A szénszűrős változatok belső levegő keringető üzemmódban is használhatóak. Olvassa el szakmai cikkünket a szűrők tisztításáról: Konyhai szagelszívó szűrőinek tisztítása.

A hagyományos konyhai elszívó ernyők felszerelhetőek közvetlenül, önállóan a falra csavarozva is, de akár szekrényelem alá is beépíthető, ám a megfelelő levegő‑kivezetésről feltétlenül gondoskodnunk kell.  Ezek a berendezések 100‑400 m3/h elszívó teljesítménnyel rendelkeznek, ezért inkább kisebb, kis költségvetésű konyhákba ajánlott beszerezni, illetve felszerelni.

A hagyományos páraelszívók előnyei

Ha kisebb lakással, vagy családi házzal rendelkezünk, akkor a hagyományos páraelszívó jó szolgálatot tehet ingatlanunkban. Számos előnnyel bírnak ezek a berendezések, hiszen elsődleges funkciójukként megszabadítják a konyha levegőjét a főzés során keletkező büdös szagoktól, és a zsíros gőztől. Másodsorban megóvják konyhabútoraink állagát a zsíros pára lecsapódástól. Nem szabad megfeledkezni a páraelszívók, és szűrők időnkénti tisztításáról sem! 

CATA és DAVOLINE OLYMPIA termékek

A CATA párelszívó készülékek között megtalálható a két motoros kivitelben készült berendezés, amelyhez felső kivezetés párosul. A standard típusokat, LED világítással, nyomógombos vezérléssel gyártják, valamint 3 év GRANCIA jár a készülékekhez.

A standard Davoline OLYMPIA páraelszívók jellemzője a mosható fém zsírszűrő, tolókapcsolós vezérlés, végül de nem utolsósorban az alacsony zajszint. Ez a típus is kapható 2 motoros változatban webshopunkban.

Nem tudja, milyen páraelszívó illene konyhájába? Tekintse meg a Ventilátorbolt kínálatát, és válassza ki az Önnek megfelelő készüléket! Ha még mindig bizonytalan, kérje munkatársunk segítségét +36 70 9439358!

Kövessenek minket a közösségi média oldalakon is!
linkedin pinterest instagram_003facebook ikon

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.