A párásító ventilátor hatékony megoldás lakásunk száraz levegőjének megszüntetésére, az optimális páratartalom biztosítására. TOVÁBB OLVASOM

Érdeklődjön!
14 990Ft (ÁFA-val)

Mikor fontos a párásító?

A pára szó hallatán először egy kellemetlen, már-már fojtogató levegő juthat az ember eszébe, mely jobb, ha mielőbb elhárításra, azaz párátlanításra kerül. Ha az ellenkezőjét, a párásítást nézzük, már kevésbé egyértelmű, hogy mikor van rá szükség. Jöjjön egy kis kémia: a levegő páratartalma optimális esetben 50% körül van. Ha 60 fölé megy, akkor vissza kell hozni, ha 40 alá, akkor pedig fel kell vinni középszintre, Az optimálistól eltérő páratartalmú környezetnek megvan az emberekre gyakorolt veszélye, ezért ezt célszerű elkerülni. Legnagyobb veszélyforrás, hogy az alacsony páratartalmú légkör kiszárítja az ember nyálkahártyáit, amin aztán előszeretettel megtelepszenek a különböző baktériumok és vírusok. A kiszáradás emellett a növényeket és a különböző fa tartalmú berendezéseket, így székeket és asztalokat is negatívan érinti, rövidebb életciklust eredményezve nekik. Mi több, a háziállatok is elég nehezen veszik, ha huzamosabb ideig a száraz lakásban kell élniük.

Hogyan lehet párásítani?

A párásításra sok népi praktika született az idők során. A mosás után a nappali közepére állított, pólókkal és alsóneműkkel teli ruhaszárító állvány például gyors fogás lehet, de ennél azért léteznek professzionálisabb és fenntarthatóbb megoldásokat. 

Itt jön képbe a párásító ventilátor

Ez a termékkör a légfrissítő ventilátorok és a párásító berendezések előnyeit ötvözi és azért felel, hogy a tér páratartalma a fentebb leírt középszintre érhessen vissza, majd ott is maradhasson. Formájukat tekintve az álló ventilátorokhoz lehet sorolni őket, a magasságuk 70-80 centi körül alakul általában. A párásító funkciót egy beépített ultrahangos technológia biztosítja. A párásító ventilátor csendesen működik, a zajszintje jellemzően 50 dB körül maximalizált. Emellett éjszakai és nappali beállításokkal is bír, ráadásul van egy olyan némileg váratlan előnye is, hogy a szúnyogokat is elriasztja egy erre fejlesztett lap segítségével.

Ismerje meg a Ventilátorbolt párásító ventilátorait!

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.