Konyhai elszívó


ÜZEMI KONYHAI ELSZÍVÓ RENDSZER FŐ ELEMEI


ROZSDAMENTES ELSZÍVÓ ERNYŐ IPARI KONYHÁBA

Megfelelően méretezett, labirint szűrővel, leeresztő csappal, fali, sziget vagy SNACK kivitelben. Igény szerinti kivitelben méretre gyártjuk, és LED világítással szállítjuk. Az elszívó ernyő beépítéséhez szükséges minden légcsatorna elemet megtalál kínálatunkban. Kérje ajánlatunkat komplett szellőző rendszer kiépítésére!

Konyhai elszívó ernyő

ELSZÍVÓ VENTILÁTOR, SZŰRŐK, FORDULATSZÁM SZABÁLYOZÓ

Kulcsfontosságú a jól kiválasztott speciálisan ipari konyhai elszívásra tervezett ventilátor. Kínálatunkban könnyen tisztítható, magas minőségű ventilátorok találhatóak. Az optimális elszívás beállításához fordulatszám szabályzókat ajánlunk.
MPS konyhai elszívó ventilátor

FRISS LEVEGŐ UTÁNPÓTLÁS ÜZEMI KONYHÁBAN

Az elszívott levegő utánpótlása nélkül rendszerünk nem fog működni, vagy minimális a tervezettnél jelentősen alacsonyabb légszállítással. Ventilátoros levegő befújás esetén lehetőségünk van a friss levegőt fűtő kaloriferrel télen előmelegíteni. Kulcsfontosságú a megfelelő automatika a rendszer tökéletes működése érdekében.

légszállítás

ISMERJE MEG TERMÉKEINKET – KÉRJEN AJÁNLATOT!


KAPCSOLÓDÓ TERMÉKEINK

94 122Ft1 150 252Ft (Áfa-val)
4 319Ft34 125Ft (Áfa-val)
473 361Ft1 311 940Ft (Áfa-val)
28 223Ft448 169Ft (Áfa-val)

MIK AZ IPARI KONYHAI ELSZÍVÓ RENDSZER KIALAKÍTÁSÁNAK FŐBB SZEMPONTJAI?

Egy jól kialakított konyhai elszívórendszer 3 fő részből áll:

#1. Megfelelő szűrővel ellátott ernyő

#2. Megfelelő teljesítményű elszívó ventilátor

#3. Az elszívott levegő potlása

Első rész: Az ernyő kiválasztásánál és telepítésénél érdemes odafigyelnie az ernyő alatt zajló munkafolyamatok hő-, pára- és zsírterhelési tényezőire.

MIÉRT KELL ERRE NAGYON ODAFIGYELNI?

üzemi konyha elszívóMert nem mindegy, hogy egy 13 kW-os gázzsámoly vagy ipari olajsütő felől kell elszívni a többszáz adag készülő étel páráját, zsírját és hőjét,  vagy egy modern “látvány” konyha folyamatos, de minimális, egyszerre pár készülő adagját kell szellőztetni. Ipari konyhánál ajánlott a rozsdamentes elszívóernyő alkalmazása, amennyiben lehet, rozsdamentes labirint zsírszűrővel, és ha szükséges, olajleeresztő csappal.

MI A SZEREPE AZ ELSZÍVÓ MOTORNAK EBBEN A RENDSZERBEN?

Második rész: A rendszer egyik legfontosabb eleme az elszívó motor.

Teljesítményét általánosságban az alábbi képlettel lehet gyorsan méretezni:

  •  nettó 1.000 m3/h  x elszívó ernyő szívófelület m2-ben

Az üzemi konyhai elszívó ventilátorok egyik legfontosabb szempontja a könnyen szervizelhető és tisztítható kialakítás. Ugyanis hiába tisztítja az ernyő zsírszűrőit rendszeresen, sajnos bizonyos mennyiségű szennyező anyag a ventilátorba is kerülhet, így annak ellenőrzése és eltávolítása is fontos feladat.

Ezt segíti a megfelelően nyitható és tisztítható ventilátor kialakítás, és ezt a telepítésnél Önnek is érdemes szem előtt tartania. A ventilátort érdemes könnyen megközelíthető, elegendő szervíztérrel rendelkező helyre telepítenie.

A másik fontos szempont a folyamatos hőterhelésnek való ellenállás. Az ipari elszívó ventilátorok minimum 60°C-ig terhelhetőek folyamatosan, de a legtöbb gyártó ventilátora inkább 80-100C° vagy akár 120C°-os elszívott levegő hőmérsékletre van tervezve.

Bár a legtöbb esetben az elszívott levegő hőmérséklete a 120°C-ot nem haladja meg, de speciális esetekben, például ha Önnek pizzázója van, akkor pizzasütő kemencék közvetlen kivezetőcsonkjára telepített elszívó pontnál, kivezetőcsonkkal rendelkező olajsütőknél, vagy az elszívott levegőhöz kell keverni hűvösebb levegőt (az elszívó csőszakaszba rakott plusz “frisslevegő” ággal), így akadályozva meg a túl nagy hőterhelést, vagy speciális hőálló ventilátort kell alkalmaznia.

Ha Ön kültérbe történő telepítésen gondolkozik – amennyiben nem tetőventilátorról van szó – akkor ajánlatos a hang- és hőszigetelt ventilátor alkalmazása.

nagykonyhai elszívó berendezések

Ez két szempontból is mindenképpen előnyös:

– a zajterhelés csökkentése, hiszen az ilyen teljesítményű ventilátorok már nem túl csendesek, illetve bizonyos nyílt területeken előírás a megfelelő zajterhelés betartása.

– a hőszigetelés miatt. Ennek jelentőssége télen jelentkezik, hiszen amikor a ventilátor folyamatosan hideg, a belső felületén is kicsapódhat a pára, ami nem túl szerencsés, hiszen ez penészedéshez vezethet.

HOGYAN PÓTOLJA AZ ELSZÍVOTT LEVEGŐT A RENDSZER?

Harmadik rész: Az elszívott levegő pótlása.

Ahhoz, hogy egy elszívórendszer megfelelően működjön az Ön ipari konyhájában, az elszívott levegőt pótolni kell, hiszen egy zárt térből a ventilátor csak egy bizonyos mennyiségű levegőt tud elszívni.

Amint eléri a hely vákumpontját, már csak pörög, és nem szív semmit.

A legtökéletesebb megoldás az elszívott levegőmennyiség + a nyílt gázlángú sütők légutánpótlása + 10 % tartalék befúvás vagy gravitációs légbevezetés.

A gravitációs légbevezetés két fő hátránya a téli fűtetlen levegő bevezetés, és a nagy szellőző felület igény. Bár nyílt égésű gáz, vagy egyéb főzőkészüléknél előírás a mindentől független, megfelelő mennyiségű gravitációs levegőutánpótlás, amennyiben lehetséges, a befúvó ágat érdemes ezen levegőmennyiség plusz bevezetésére is méreteznie.

Amennyiben nem nyári, szezonális konyhát üzemeltet, a befúvó ágat érdemes megfelelő teljesítményű fűtőkaloriferrel is ellátnia, hiszen a konyhai dolgozók nem biztos, hogy szívesen dolgoznak például egy téli napon a -2°C-os levegőt befúvó rendszer mellett.

Az ekkor visszahűlő csőrendszer tökéletes párátlanító funkcióval bír, hiszen a csőfalon kicsapódó, és lecsepegő párát már csak fel kell mosni. Kérdése van? Görgessen tovább!

Éttermek, ipari konyhák szellőző rendszereinek tervezését és igény szerint kiépítését is vállaljuk.

Forduljon hozzánk bizalommal!

kérjen ajánlatot


MIÉRT VÁLASSZON MINKET?


ikon

TERVEZÉS

Igény esetén megtervezzük az ipari konyhai elszívó rendszert, segítünk kiválasztani a megfelelő méretű és teljesítményű elszívó ventilátort, elszívóernyőt és a konyhai szellőztető rendszer további elemeit. Ha kérdése van, forduljon hozzánk bizalommal, segítünk!

ikon

GYORS SZÁLLÍTÁS

A kiválasztott termékeket részben raktárról ill. gyors rendelési és szállítási határidőkkel biztosítjuk. Akár a teljes rendszer elemeit házhoz szállítjuk amennyiben ügyfeleink ezt kérik.

ikon

KIVITELEZÉS

Az üzemi konyhai elszívó rendszer megfelelő kiépítését gyakorlott kivitelező partnereink biztosítják. Az igények alapján a teljes rendszer kiépítése gyorsan, szakszerűen megvalósítható. Kérjen ajánlatot a szellőző rendszer kivitelezésére is!

hívjon minket

linkedin pinterest instagram_003facebook ikon