A pollenek és a hővisszanyerős szellőztető

hovisszanyeros-szellozteto-allergia

Sokan szeretik az ősz elejét a kellemes időjárás miatt, az allergiások viszont egyenesen utálhatják azt. A hővisszanyerős szellőztető segítségükre siet!

Hogyan jutnak be a pollenek a lakásba?

A rövid válasz természetesen az, hogy kintről. Ha kicsit közelebbről megnézzük a kérdést, roppant sokféleképpen megtörténhet ez a kellemetlen helyzet. A nyitott ablak csupán az egyik út, de allergológusok régóta felhívják a figyelmet arra, hogy sok káros por anyag kering a légkondicionálóval lakásunkban. A kellemetlen tüneteket okozó atkák imádnak megbújni a szőnyegekben és az ágyneműben, valamint a mindennapi ruházatunk is rendre tele lehet pollenekkel – lévén kintről érkezünk meg bennük.

Miután a pollenek igazi láthatatlan ellenségek, ezért el kell fogadnunk, hogy nem tudjuk őket teljesen kizárni, és a minimalizásukra kell törekedni.

Tudta, hogy a Ventilátorbolt jelen van LinkedInen is?

A minimalizálást pedig segíti a hővisszanyerős szellőztető rendszer…

… ami jóval több, mint a nevében rejlő hőt megtartó eszköz! Alapjáraton arra hivatott ez a készülék, hogy levegőcserét biztosítson egy adott helyiségben. Vele folyamatosan szűrt, friss és egészséges lehet az otthonunk. Télen sokat lehet spórolni a fűtésszámlán a szellőztető segítségével, de az eszköz nyáron is hasonlóan jó szolgálatot tesz. A hűvösebb éjszakai levegőt használja a napközbeni hőcserék során, amikor is kint 30 fok fölé kúszhat a hőmérséklet.

Visszatérve a pollenekre: a hővisszanyerős szellőztető rendszer három különböző szűrővel rendelkezik, melyből az egyik a jól ismert HEPA szűrő. Ez az eszköz magyarul magas hatékonyságú részecske szűrésnek felel meg. Emellett viszont a Ventilátorboltban elérhető termékek úgynevezett finom és durva szűrőkkel is bírnak, melyek méret alapján fogják fel a különböző allergéneket.

611 983Ft938 074Ft (ÁFA-val)
607Ft4 713Ft (ÁFA-val)
21 374Ft52 809Ft (ÁFA-val)
7 990Ft10 991Ft (ÁFA-val)
4 149Ft5 189Ft (ÁFA-val)
9 990Ft15 000Ft (ÁFA-val)

Hővisszanyerés, zajcsökkentés

És hogy ne érjenek itt véget a hőcserélős szellőztető előnyei, nem szabad elmenni amellett a tény mellett sem, hogy zárt ablaknál az allergiás szennyezés mellett a zaj is kint marad. Azt pedig egy lakástulajdonosnak sem kell bemutatni, milyen idegesítő tud lenni, amikor nagyon jót aludna a kellemes éjjeli levegő beengedésével, de a lépcsőházban egy buli hangzavara, valamint egy arra ráugató kutya gyakorlatilag éber álommá teszi a pihenést.

Ismerje meg a hővisszanyerős szellőztető rendszereket részletesebben, keresse kollégáinkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Hővisszanyerős szellőztető rendszer PDF útmutató