Az álló ventilátor kiválasztásának szempontjai

álló ventilátor, hűsítő ventilátor

Álló ventilátor vásárlás tippek

Az álló ventilátor a háztartások, munkahelyek egyik közkedvelt nyári hűsítő berendezése. Valószínűleg életében egyszer mindenkinél eljön a pillanat, hogy megvegye első álló ventilátorát. Sokan, sokfélét kínálnak ezen a piacon, érdemes tisztában lenni vele, mire is kell figyelni a kiválasztásnál.

Íme egy lista, amely alapján könnyedén tájékozódhat, esetleg összehasonlíthatja az egyes álló ventilátor típusokat egymással.

Műszaki jellemzők

Fizikai kialakítása hagyományos műanyagból, vagy esetleg modern műanyag, és alumínium, vagy acél szerkezettel rendelkezik. A korábbiakhoz képest, az új készülékek már erősebb kialakításúak, érdemes utánajárni, hogy miből készült a kiválasztott ventilátor.

Motor részénél csúszó vagy golyós csapágyas megoldást találnak? Mindkét megoldás használható, jól működik, azonban a golyós csapággyal szerelt berendezések hosszabb élettartammal rendelkeznek.

Könnyű összeszerelhetőség. Megvásárlás előtt nézzék meg az összeszerelési útmutatót, ha olyan, amellyel házilag nem tudnak megbirkózni, érdemes átgondolni, hogy másik készüléket válasszanak, esetleg kikérjék egy szakember segítségét. Kérdéseiket mindenképpen a vásárlás előtt tegyék fel a ventilátorral kapcsolatban!

Használhatóság szempontjából

Az egyik legfontosabb szám, a ventilátor lapát átmérője. Ha csak nagyon kicsi ventilátort szeretnénk, mert kis helységbe szánjuk, akkor a 30 cm átmérőjű is elég lehet, de ha munkahelyünkre, vagy otthonunkban nagyobb helységbe szánják, minimum a 40 cm-es lapátátmérőjű álló ventilátorban gondolkodjanak.

Fokozatszám. Nyáron a legnagyobb melegtől a kissé melegebb napokon keresztül mindenfélével találkozhatunk. A legjobb, ha az álló ventilátor minimum 3 fokozatszámmal rendelkezik. Azzal könnyedén kiválaszthatják az adott hőmérsékletnek megfelelő légáramlás erősségét.

Magasság állítás. Mindenki másmilyen magas, máshová fújja a levegőt, ha asztalnál, vagy ágyon szeretnék élvezni a ventilátor hűsítését. Az egyszerű magasság állítási lehetőség nagyon fontos az álló ventilátorok kiválasztásánál.

Mivel egy mobil ventilátorról van szó, az elsődleges kiválasztási szempontok közé tartozik, hogy könnyen hordozható legyen. Azonban vigyázniuk kell arra, hogy a könnyű hordozhatóság ne legyen egyenlő azzal, hogy a ventilátor háza rosszabb minőségű anyagokból épül fel.

Sajnos manapság sokan allergiásak a légkondicionáló berendezésre, az álló ventilátor megfelelő alternatív megoldást nyújt a nyári hőség elviselésére. Fenti listánk biztosan segítséget nyújt az álló ventilátor vásárlásban, ha sikerült a műszaki, és fizikai paramétereknél kiválasztani a megfelelőt, már csak annyi a dolga, hogy a környezetébe leginkább illő színűt találja meg! 

Amennyiben úgy gondolja, hogy az álló ventilátor vásárlás nehézséget okozhat Önnek, vagy csak elakadt, kérje szakértőnk segítségét az alábbi telefonszámon: +36 70 9439358!

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.