Az álló ventilátor gyógyír a kánikulára

allo-ventilator

A lakásokban és irodákban beragadó meleg levegő a nyár egyik rossz “tünete”, az álló ventilátor pedig az az eszköz, amivel kezelni lehet.

Mikor érdemes álló ventilátort választani?

A kérdés megválaszolása előtt kezdjük a definícióval, miszerint mit is tekintünk álló ventilátornak. Ez a hűsítő berendezés egy padlóra rakott talpon áll, meghatározott sugarú ventilátor testet mozgat és jellemzően 1 és 1.5 méter magasságú. Több termék esetében a legfrissítés iránya és ereje mellett a magasság is állítható, ami fontos tényező a különböző szobák ellátásakor. Fontos az is, hogy az álló ventilátor nem egyenlő az oszlop ventilátorral, mivel némileg más igényt elégítenek ki: előbbi jelentősen nagyobb légszállítással és teljesítménnyel rendelkezik, így zajosabb is.

Az álló ventilátor szerepe nyáron

Mindannyian jól ismerjük azt a helyzetet, amikor egy meleg és levegőtlen térbe érkezünk be az év melegebb hónapjaiban. A magyar nyelv több hangulatfestő szót is feltalált már arra az állagú levegőre, amiből amint lehet menekülni akarunk vagy így, vagy úgy. Az álló ventilátor az az eszköz, amivel a leggyorsabban tenni lehet a frissességért, mivel hamarabb serkenti fel a szobát mint a többi ventilátor típus, vagy éppen a légkondicionáló.

Kövessen minket LinkedInen is!

A légkondi ellenében pedig nem csupán a gyorsaságával, hanem mobilitásával is kitűnik. Ezek a készülékek könnyen és másodpercek alatt átvihetőek a lakás vagy az iroda különböző pontjaira. Egy valamire szeretnénk csak felhívni a figyelmet: a ventilátornak nem szabad vízzel érintkeznie, így a fürdőszobában csak nagy elővigyázatossággal érdemes használni.

Anyag, szerelhetőség, energiafelhasználás

Az álló ventilátorok széles skálán mozognak, amikor anyag használatról van szó. Vannak hagyományos, illetve modern műanyagból készült darabok, de acél és alumínium szerkezetűek is. A legtöbb termék könnyen összeszerelhető házilag, saját kézzel is, a komplexebb darabokhoz viszont érdemes a Ventilátorbolt szakembereinek a segítségét kérni, hogy hosszú távon is a legjobb teljesítményt nyújtsák ezek az eszközök.

A legjobb teljesítménybe pedig beletartozik az a faktor is, hogy az álló ventilátor energia igénye egy légkondicionálóhoz képest viszonylag alacsony. Ennek köszönhetően nem kell attól tartani, hogy a rendesen lehűtött napokért cserébe kellemetlenül a zsebünkbe kéne nyúlnunk az egy hónappal későbbi villanyszámla befizetésekor.

Válogasson a Ventilátorbolt álló ventilátor készülékei között, bizton állítjuk, hogy meg fogja találni az Ön lakásába illő darabot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.