CATA páraelszívó, a megbízható választás

A konyhai pára-és szagelszívók piacán az egyik legmegbízhatóbb és legkedveltebb a spanyol CATA márka. Közel 30 éve elérhetőek konyhagépeik hazánkban, és nem csak a magas minőség, de a design miatt is sokan választják őket. A CATA páraelszívók a Ventilátorbolt vásárlói körben is igen népszerűek, mert mindenki megtalálja az álomkonyhája számára a megfelelő kivitelt, és kivételesen jó ár-érték arányban.

Ilyen sokféle kivitelből választhat CATA páraelszívót!

Ahogyan nem létezik olyan csokoládé, amit Gombóc Artúr ne szeretne, úgy nincs olyan kivitelű vagy formájú páraelszívó sem, amit a CATA márkajú termékek között ne találna meg! Gondolta volna, hogy van döntött, fektetett T alakú, függesztett, felső szekrénybe, mennyezetbe vagy pultba építhető, sátras vagy teleszkópos konyhai szagelszívó is? Kizárt, hogy ebben a kínálatban ne találná meg azt, amit keres! Bár a formatervezésre komoly hangsúlyt fektetnek, de a széles méretkínálat is fontos szempont a CATA tervezőinél, hiszen ők tényleg minden otthonra gondolnak. Többféle színből választhatunk és az anyagok is változatosak: fekete, fehér, réz, üveg, inox, antikolt réz. Nézzük meg a különböző kivitelű páraelszívókat, hogy könnyebb legyen a választás!

Melyik CATA páraelszívót válasszam?

A fali páraelszívók jelentik a legelterjedtebb megoldást a konyhai szagelszívásra, melyek többféle kivitelben elérhetőek: standard (konyhaszekrény alá szerelhető változat), döntött vagy sátras kialakításban. Ezek a CATA páraelszívók rendelhetők fehér színben vagy inox változatban, de akár fekete üveggel ellátva is.

 

CATA - Páraelszívó P-3050 IX/L inox

 

Ha mennyezetbe építhető CATA páraelszívót választana, akkor sok hasznos funkciót kaphat a készülékkel – típustól függően. Ilyen például az extra csendes motor, távvezérlő,  zsírszűrő-telítettség kijelzővel, kivehető, mosható fém zsírfilter. De igazán innovatív megoldásokkal is találkozhatunk, hiszen a CATA mérnökei egy új funkcióval láttak el bizonyos elszívókat és főzőlapokat, ami egy bluetooth kapcsolatot hoz létre a két készülék között, és automatikusan szabályozza a páraelszívó teljesítményét a főzés intenzitásához képest.

 

cata paraelszivo valasztek

 

A kihúzható, vagy teleszkópos CATA páraelszívók jellemzően rozsdamentes acélból készülnek és a felső konyhaszekrénybe építhetők be. Mivel használatkor kihúzható az elszívófelületük, ezzel rendkívül helytakarékosak.

CATA - Páraelszívó TFH-6630 WHA fali kürtős páraelszívók esetében maga a kürtő a konyha falára van felszerelve. Nagyobb, min. 30-40 m2-es konyhákhoz ajánlott. Csak szellőzőcsővel működik. Légszállítási kapacitásuk 500 m3/óra felett van.

Cata - Páraelszívó Q-7760 BK/L LED

A CATA sziget páraelszívókat konyhaszigetek fölé lehet felszerelni, melyek belső motorral is viszonylag nagy, de külső motorral akár 1000 m3/óra elszívó kapacitást is elérhetnek. Elegáns inox kivitelben, akár üveggel párosítva.

Cata LEGEND 900 XGBK konyhai elszívó

Tanácsok a konyhai páraelszívók megfelelő karbantartásához

A zsíros gőz elszívása miatt egy idő után megjelenik az elszívó készülékek alsó felületén a háziasszonyok által jól ismert egy zsíros, ragadós réteg. Ennek az eltávolítása rendkívül fontos, és nem csak esztétikai okokból. Ahogy ez a réteg egyre vastagabb lesz, úgy csökkenhet a páraelszívó ventilátor szívóteljesítménye, ami nagyobb energiafelhasználást eredményez. Ez semmiképpen nem gazdaságos, de ezen a felületen megtelepedhetnek baktériumok és egyéb kórokozók is, úgyhogy ne hanyagoljuk el a tisztítást!

 

CATA páraelszívó-karbantartása ventilátorbolt

 

A másik fontos teendőnk a szűrők cseréje. Többféle szűrő létezik a páraelszívó kivitelétől függően. Vannak az egyszerű papírszűrők, amiket a fémrácsos szűrő tisztítása után egyszerűen egy új papírszűrőre cserélünk. A műanyag paplanos szűrővel felszerelt páraelszívók esetében forró vízzel és zsíroldóval tudjuk megszabadítani a szűrőt a lerakódott ragacsos rétegtől, amit száradás után visszahelyezünk.

Ha fém zsírfogóval felszerelt a szagelszívónk, akkor érdemes azt előáztatni, és egy erősebb kefével illetve tűzhelytisztító folyadékkal megtisztítani. Ha napi szinten használjuk az elszívót, akkor havonta javasoljuk a tisztítást, de ha ritkábban, akkor 2-3 havonta is elegendő lehet.

Cata - Páraelszívó fém zsírfilter G-45 (160x435)

Végezetül az aktívszenes szűrővel ellátott konyhai szagelszívókról is ejtsünk néhány szót. Ezeknek a filtereknek az élettartamuk 3-6 hónap, ami évi minimum 2-3 cserét jelent. Ha elfelejtjük kicserélni a már elhasznált aktívszenes szűrőbetétet, az a légszállítást nem befolyásolja, azonban a szagokat már kevésbé szűri meg. Úgyhogy ez egy intő jel lehet, hogy eljött az ideje a cserének.

CATA - Páraelszívó aktívszén-szűrő

Van még egy elem, aminek a tisztításáról ne feledkezzünk meg, mert bakteriális fertőzések gócpontjai lehet. Ez pedig a lamellás zárófedél a szabadba kivezetett elszívók csővezetékén, amelyet a fedél belső felületén megtapadó szennyeződésektől kell megszabadítani.

Bekötő szettek, filterek CATA páraelszívó készülékekhez

A Ventilátorbolt kínálatában nemcsak a konyhai szagelszívót vásárolhatja meg, de a beszereléshez és a karbantartáshoz is minden szükséges elemet és segédanyagot megtalál. A beépítéshez elengedhetetlen légtechnikai csöveket, például légelzáró elemet csőcsonkkal, illetve számos aktívszén szűrőt és fém zsírfiltert is talál a CATA termékek között.

Cata - Páraelszívó LÉGELZÁRÓ+CSŐCSONK 125 (GT)

Fontos szabály!

Különösen veszélyes nyílt égésterű kazánok, vízmelegítőkkel egy légtérben légbevezető nélkül páraelszívót használni, mivel ilyenkor mérgező gázokat szívhat vissza a kémény felől a szagelszívó. A katasztrófavédelem ellenőrzéskor erre első körben figyelmeztet majd akár büntetést is kiszabhat, hiszen nem egy haláleset volt már emiatt hazánkban is.

Ha éppen a konyhai szellőztetést és szagelszívást tervezi, akkor nézzen szét a webáruházunkban, mert mindent egy helyen megtalál, és kényelmes online rendeléssel néhány nap alatt meg is érkezik Önhöz. Ha pedig bizonytalan és vannak még kérdései, mi a tervezésben és a megfelelő teljesítményű CATA páraelszívó kiválasztásában is segítünk Önnek! Kattintson ide!

Válogasson CATA páraelszívó kínálatunkból!

Megtalál minket Facebookon és Instagramon is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.