Decentralizált hővisszanyerős szellőztető – egyszerű kivitelezés

DECENTRALIZÁLT HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETŐ KÉSZÜLÉKEK

A decentralizált hővisszanyerős szellőztető készülékek másik megnevezése az egyhelyiséges hővisszanyerős gép. Ez azt jelenti, hogy a szellőztetést helyiségenként tudjuk vele megoldani, és nem egy központi gép illetve a hozzá kiépített légcsatorna rendszer végzi a szellőztetést. Előnye, hogy utólag is beépíthető, és maga a beépítés sem bonyolult feladat. Kevés felfordulással jár, és kisebb anyagi befektetést igényel, mint egy központi rendszer.

Szellőztetés ablaknyitás nélkül

A decentralizált hővisszanyerős szellőztető gépekkel úgy tudunk folyamatosan friss levegőt biztosítani az adott helyiségben, hogy nincs szükség a nyílászáró kinyitására. Ez különösen télen előnyös, hiszen nem jár felesleges hőveszteséggel. Az optimális szellőztetés biztosítása nem csak az elhasznált levegő cseréje miatt fontos, de a páralecsapódás megelőzése miatt is. Gyakori probléma még manapság is, hogy a frissen szigetelt épületeknél egy idő után megjelenik a penész, és a háztulajdonos nem érti, mi ennek az oka. Ha nincs friss levegő utánpótlás és megfelelő szellőzés, akkor bent reked a pára, és az előbb-utóbb lecsapódik, majd megjelenik a penész. Erre a problémára nyújthat megoldást a hővisszanyerős szellőztetés.

Decentralizált hővisszanyerős szellőztetők előnyei

Az egyhelyiséges készülékek általában 30-40 m2-es alapterületig tudnak hatékony szellőztetést biztosítani, de olyan készüléket is talál webáruházunkban, ami akár 75 nm-es helyiségbe is alkalmas. Mivel a falba kell beépíteni minden egyes helyiségbe, így nincs szükség egy komplett légcsatorna rendszer kiépítésére, ami a központi rendszereknél elengedhetetlen. Kevés bontással jár, gyorsan installálható és árban is sokkal kedvezőbb. Akár új építésű, de régebbi ingatlanba is beépíthetjük.

 

VENTS MICRA 80 egyhelyiséges hővisszanyerő beépítése

 

Az egyhelyiséges gépek a csendes működésnek köszönhetően magas komfortérzetet biztosítanak, és rendkívül energiahatékonyak. Nem sokkal maradnak el központi társaiktól, hiszen általában 74%-os hővisszanyerésre képesek, de 87%-os hatékonyság is elérhető egyes modelleknél! Megjelenésük is modern, letisztult, így minden stílusba jól illeszkednek. Ha gyorsan és pénztárcakímélő módon szeretne folyamatos friss levegőt biztosítani az adott helyiségbe, akkor az egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető a legjobb megoldás az Ön számára!

Hogyan válasszunk készüléket?

Nagyon fontos szempont a légszállítási igény meghatározása. Ez mindig nagy kérdés, és sokan alábecsülik az értékét, mert a normál légszállítási igényhez viszonyítanak. De itt akár 30%-os többlettel is számolhatunk, ezért jobb, ha nagyobb teljesítménnyel kalkulálunk! A gép csak akkor tud hatékonyan működni, ha megfelelő a teljesítménye, különben elvész az energiahatékonyság.

Ezek a legfontosabb kérdések, amiket át kell gondolni vásárlás előtt:

  •         mennyi a szükséges légcsere mértéke a szellőztetendő helyiségben?
  •         mekkora a helyiség?
  •         hogyan tudjuk beépíteni a berendezést?
  •         milyen funkcióval bír az adott helyiség?
  •         hány ember tartózkodik átlagosan az adott helyiségben?

Ha ezekre megvannak a válaszaink, akkor lehet kiválasztani az egyedi igényeinknek megfelelő decentralizált hővisszanyerős szellőztető készüléket. Széles kínálatból választhatunk, biztosan megtaláljuk a nekünk valót. Ha segítségre van szüksége vásárlás előtt, a Ventilátorbolt munkatársai örömmel adnak szaktanácsot Önnek.

Működési elve

A hővisszanyerős készülékek működési elve valójában nagyon egyszerű. Lássuk!

  •         I fázis: A készülék elszívja az elhasznált meleg levegőt a helyiségből. Miközben a levegő keresztül áramlik a hőcserélőn, az felmelegszik. 70 másodperccel később, miután a hőcserélő eltárolta a hőt, a ventilátor beszívás üzemmódba kapcsol.
  •         II. fázis: Ez a friss levegő beszívás üzemmód, amikor friss, hideg levegő áramlik keresztül a hőcserélőn. A hőcserélő ezt a levegőt szobahőmérsékletűre melegíti fel. 70 másodperccel később, miközben a regenerátor lehűl, a ventilátor szívó üzemmódba kapcsol.

Decentralizált hővisszanyerős készülék kínálatunk

Webáruházunkban megbízható, hatékony, kiváló ár-érték arányú gépeket kínálunk olyan jól ismert és bevált márkákkal, mint az Aerauliqa, BSK és a Vents. Sok kényelmi funkcióval is elérhetők a készülékek, például beépített páraérzékelő, távirányító és mobil applikáció a kényelmes használatért, a csendes működésű és hosszú élettartamú EC motor, fagyvédelem illetve a több fokozatban állítható teljesítmény. A gépek kialakításánál figyeltek arra is, hogy könnyen karbantarthatók legyen.

Válogasson egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztető kínálatunkból!

A decentralizált hővisszanyerős készülékek beépítésénél a géphez megadott csőátmérővel kell számolnunk. A teleszkópos légcsatornának köszönhetően az adott falvastagsághoz igazíthatók, jellemzően 300-500 mm között mozog ez a távolság.

 

BLAUBERG-VENTO-EXPERT

Komplett rendszer több géppel

Annak ellenére, hogy a decentralizált hővisszanyerős szellőztető gépek egy helyiség szellőztetésére alkalmasak, van rá mód, hogy ezek a gépek összeköttetésben legyenek egymással, és ezáltal kialakíthatunk egy „majdnem” központi hővisszanyerős szellőztető rendszert. Mindezt anélkül, hogy egy komplett légcsatorna rendszert kellene kiépítenünk.

Erre alkalmas például a BSK ZEPHYR decentralizált hővisszanyerős készülék, ami intelligens vezérlő elektronikával ellátott, ezáltal biztosítva a vezetéknélküli kommunikációt. Több készülék is összeköthető és szabályozható, így teljes rendszert is kiépíthetünk. Kerámia hőcserélővel felszerelt, és a készülék akár 90%-os hatásfokkal is üzemeltethető.  Nagyon kedvező áron rendelhető, mégis rengeteg extrát kapunk cserébe: éjszakai üzemmód, csendes működés, 3 különböző szellőztetési üzemmód, 4 ventilátor sebesség, 3 páratartalom szint. Már mobil applikációval is működtethető!

ZEPHYR-V1-500-Decentralizalt-hovisszanyeros-keszulek-mukodese

Ha elhatározta, hogy szeretne otthonban folyamatos friss levegő utánpótlást biztosítani felesleges ablaknyitás nélkül, de nincs lehetősége központi hővisszanyerős szellőztető rendszert kiépíteni, akkor tervezzen egyhelyiséges szellőztető géppel! Akár többel is, hiszen a fenti példa alapján egy komplett rendszer is egyszerűen kivitelezhető. Ha Önnek gyorsan, kevés bontással és kedvező áron van szüksége szellőztető megoldásra, ami ráadásul még energiatakarékos is, akkor nézzen szét kínálatunkban! Vásárlás előtt szaktanácsadással is segítjük Vásárlóinkat, úgyhogy ne habozzon, ha szakmai tanácsra van szüksége.

 

Megtalál minket Facebookon és Instagramon is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Hővisszanyerős szellőztető rendszer PDF útmutató