Egészséges ház koncepció RENSON központi szellőztető gépekkel

RENSON-kozponti-szellozteto-Healthbox

A Ventilátorbolt hivatalos RENSON márkaképviseletként olyan innovatív, „okos” megoldásokat tud biztosítani a szellőztetés területén, amivel bárki megvalósíthatja az egészséges ház koncepciót. Ez a RENSON missziója, ami dióhéjban azt jelenti, hogy mindig friss, tiszta, egészséges levegőjű legyen az otthonunk. De még ennél egy kicsivel több is. A RENSON központi szellőztető gépét, a HEALTHBOX 3.0-át fogjuk bemutatni ebben a cikkben.

Egészség és komfortérzet igényvezérelt szellőztetéssel

A RENSON egyik védjegye, hogy folyamatosan keresi az újításokat, a legkorszerűbb megoldásokat nem csak a szellőztetés, hanem az árnyékolás területén is. Arra törekednek, hogy mind az épületen belül, mind pedig azon kívül olyan környezetet biztosítsanak, amiben nem csak jól érezzük magunkat, de az egészségünket is szolgálja. Fontos szempont számukra az energiahatékonyság is, amivel a környezetünk védelmét is segítik. Minden egyes szellőztető gépük energiatakarékos, amit az igényvezérelt működtetéssel tudnak a legteljesebben megvalósítani.

Az igényvezérelt működés gyakorlatilag annyit jelent, hogy olyan rendszereket alakítanak ki a lakókörnyezetünkben, amelyek alkalmazkodnak az ott élők igényeihez, életritmusához. Vagyis pontosan akkor lépnek működésbe és olyan intenzitással, amire éppen szükség van az adott pillanatban. Ezáltal maximális hatékonyság mellett minimális energiabefektetést igényel a szellőzőrendszer működtetése.
Apróságnak tűnhet, de fontos kiemelnünk a RENSON egy másik karakterisztikus jellemzőjét. Ez pedig a formatervezés. Minden egyes elem, amit akár szellőztető rendszerekhez, akár árnyékoló rendszerekhez terveztek olyan designnal rendelkezik, ami szinte belesimul a környezetbe, mégis modern, esztétikus. A lakókörnyezet harmonikussá tételét homlokzati burkolatokkal teszik teljessé.

Az egészséges ház koncepció

A fentiekből kirajzolódik, mi is a koncepció lényege. Olyan otthonok megalkotása, ahol a friss levegő és a napfény által a természetben érezhetik magukat az ott élők. A szellőzőrendszer folyamatosan és kontrolláltan biztosítja az egészséges, jó minőségű, szennyeződésektől szűrt levegőt az aktuális igényekhez szabva. Ráadásul mindezt akár helyiségenként is testreszabva. Ehhez fejlesztették ki a RENSON Healthbox 3.0 központi szellőztető gépet.

RENSON-healthbox-30
RENSON-healthbox-30

Renson központi szellőztető gép: Healthbox 3.0

Ez a központi szellőztető egy természetes levegőellátással működő, rendkívül energiahatékony szellőztetési koncepciót valósít meg. Mit jelent pontosan a természetes levegőellátás? Az ablakszellőzőkön keresztül közvetlenül a lakóterekbe juttatja a friss levegőt a központi szellőztető. Óriási előnye, hogy ez a rendszer gyakorlatilag nem igényel karbantartást, mert nincsenek benne szűrők. Emellett, nagyon egészséges választás is.

Az igényvezérelt szellőztetés szenzorok segítségével valósul meg. Minimális energia felhasználással biztosítja a lakás szellőztetését minden helyiségben, mert a gép a szenzorai által mért levegő minőség alapján szabályozza szellőztetést. A Healthbox 3.0 a lakás minden helyiségéből elszívott levegőben méri a páratartalmat (RH%), szén-dioxid (CO2), vagy a levegőben lévő oldott szerves vegyületek szintjét. Ezen adatok alapján a levegő minőségét monitorozza, és helyiségenként mindig csak azt a szükséges levegő mennyiséget szívja el, amely a légbeeresztők segítségével cserélődik. Ha a helyiségben jó a levegő, az elszívott levegő áramlási sebessége kisebb. Ez az automatikus beállítás hozzávetőlegesen 60% energia-megtakarítást eredményez.

 

Plusz pontot kap Vásárlóinktól azért is, mert kényelmesen szabályozható a működése okoseszközök segítségével. Folyamatosan ellenőrizhetjük otthonunk levegőjét a világ bármely pontjáról. Ráadásul a rendszer nagyon csendesen teszi a dolgát, szinte észrevétlenül működik.

RENSON központi szellőztető beszerelése

A Healthbox 3.0 kifejlesztése a lehető legújabb technológiával történt, hogy a lehető legegyszerűbb legyen a beszerelése és üzemeltetése. 5 különböző vezérlőmodul és szenzor áll rendelkezésünkre: mosókonyha, fürdőszoba, WC, konyha, hálószoba levegő minőségének érzékelésére. A különböző moduloknak köszönhetően bármilyen konfiguráció lehetséges. A Healthbox 3.0 ventilátor egysége különböző módokon konfigurálható az adott otthonra jellemző szellőztetési igény szerint. A ventilátor egységen 7 elszívási pont található az akár 11 helyiségből történő légelszíváshoz használható.

RENSON kozponti szellozteto

Amennyiben felkeltette érdeklődését a RENSON innovatív, egészséges szellőztető rendszere, bátran keresse meg a Ventilátorbolt csapatát! RENSON márkaképviseletként felkészülten várjuk a kérdéseit, és örömmel segítünk a tervezésben és a kivitelezésben is! A RENSON központi szellőztető gépéről, az ENDURA DELTA típusról pedig ebből a cikkből tudhat meg többet!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.