ÚJDONSÁG: STIEBEL központi hővisszanyerős szellőztető gépek kínálatunkban

stiebel-eltron-hovisszanyeros-szellozteto-rendszer

A STIEBEL technikai megoldásait az innováció jellemzi már 100 éve. Célkitűzésük a folyamatos technológiai fejlesztés és a fenntartható fejlődés szolgálata a zöld energia és az intelligens technológia alkalmazásával. Jövőbe mutató termékeikkel otthonunkat modern, energiatakarékos és kényelmesen használható szellőztető gépekkel szerelhetjük fel, ami nem csak az egészségünknek, hanem az épületnek is nagy haszonnal jár.

A STIEBEL hővisszanyerős szellőztető rendszerei segítségével teljesen automatizálhatjuk az épület légcseréjét igényvezérelt módon. Folyamatosan friss és egészséges levegőt biztosíthatunk, a hőcserélőnek köszönhetően akár 94%-os hővisszanyeréssel! Az ablaknyitással történő szellőztetés során a fűtési hő körülbelül 50%-a távozik a nyílászárón keresztül, ami hatalmas energiaveszteség. Ezt egy hővisszanyerős szellőztető rendszerrel minimalizálhatjuk, ami jelentős energiaspórolást jelent. Nem beszélve a penészesedés megakadályozásáról, illetve a pollenek és egyéb szennyeződések megszűréséről.

Spóroljon a téli fűtési és a nyári hűtési költségeken!

Az épületek hőveszteségének jelentős része a szellőztetés során keletkezik. Ezen hőveszteség csökkentésére szolgálnak a STIEBEL ELTRON szellőztető berendezései. A megoldás lényege, hogy egy ventilátor segítségével folyamatosan friss, oxigéndús külső levegő jut a helyiségbe, míg ezzel egyidőben egy másik ventilátor elszívja az elhasznált levegőt. A két légmennyiség a hőcserélőn keresztül átadja egymásnak a hőt, így a helyiségbe érkező levegő felmelegszik a fűtési üzemben, melynek köszönhetően a -15°C-os hideg levegő akár a +16°C-ot is elérheti. Így energiatakarékos és környezetbarát megoldással szellőztethetünk, mivel a +16°C-os levegőt a +21°C-os szobahőmérsékletre felmelegíteni jelentősen kevesebb energiát igényel, mintha a nyitott ablakon beáramló -15°C-os léghőmérsékletet kellene újra felfűtenünk. Egy jó minőségű hővisszanyerős szellőztető rendszer esetén a filtrációs veszteség 20%-ra csökkenhet, azaz a filtrációs hőigény 80%-át megspórolhatjuk, ami a teljes fűtési költségekre vonatkoztatva egy ma épülő ház esetében 40%-os fűtési költség csökkenést jelent!

Mi a helyzet a nyári kánikulában? A készülék automatikusan kihasználja a hűvösebb nyári éjszakákat arra, hogy az épületet hatékonyan lehűtse, amivel rengeteget spórolhatunk a légkondícionálás költségein. Ismerje meg a STIEBEL hővisszanyerős szellőztető rendszer előnyeit!

LWZ 170 E Plus központi szellőztető berendezés

LWZ 170 E plus központi hővisszanyerős szellőztető berendezés magas fokú (akár 90%-os) hővisszanyeréssel, kereszt-ellenáramú hőcserélővel rendelkezik. Nagy családi házakban, kisebb gazdasági célú ingatlanokban való használatra tervezték. Teljesen automata módon működik, és kellemes mikroklímát teremt az otthonunkban. Garantálja a folyamatosan tiszta, káros anyagoktól mentes levegőt.

Ez a STIEBEL ELTRON hővisszanyerős szellőztető készülék csökkentett zajszint mellett biztosít nagy levegő-térfogatáramot. A levegőmennyiség három fokozatba állítható távvezérlő segítségével (szükséges tartozék). Hideg napokon a hatékony kereszt-ellenáramú hőcserélőnek köszönhetően az elszívott levegő hőenergiájának akár 90%-a visszanyerhető. Forró napokon azonban a beépített megkerülővezeték (Bypass) akadályozza meg a nemkívánatos hőátadást. A hőcserélő, illetve a belső nyomás minimálisra csökkentése révén a berendezés nagyon halkan és hatékonyan működik.

A nagy teljesítmény, a kivételes hatékonyság és a szellőztetési kényelem jellemzi ezt a készüléket.

 

LWZ 170 E plus központi hővisszanyerős szellőztető berendezés elhelyezve

VRC-W 400 központi hővisszanyerő szellőztető berendezés

Legfeljebb 250 m² alapterületű családi házak, lakások és kisebb gazdasági célú létesítmények szellőztetésére ajánljuk ezt a modellt. Kivételesen nagy hatékonyságú kereszt-ellenáramú hőcserélőjének köszönhetően akár 94%-os hőhasznosítást tesz lehetővé! Számos extra kényelmi funkcióval felszerelt, hiszen beépített szabályzóval rendelkezik, amely többfunkciós kijelzővel és heti programmal teszi kényelmessé a használatot. VRC-W 400 központi hővisszanyerő szellőztető berendezés megbízható, hatékony és energiatakarékos megoldást nyújt.

A nedvesség visszanyerésről az entalpiás verzió gondoskodik, a téli száraz levegő páratartalmának optimalizálása érdekében.

Mikor válasszunk entalpia-hőcserélőt?

Száraz lakásokban és helyiségekben, ahol nincs vastag szigetelés és kimagasló páratermelés, a száraz levegő számos problémát okozhat. Az entalpia-hőcserélő erre kínál hatékony megoldást. Az elszívás során a hőcserélő a nedvességet kinyeri a benti levegőből, majd a kintről bejövő friss levegővel együtt visszajuttatja azt a lakásba. Így a beltéri levegő mindig megtartja optimális nedvességtartalmát, a kinti száraz levegővel ellentétben. Az entalpiás kivitelezés az optimális páratartalom megtartásával mindig egészséges közeget biztosít.

 

VRC-W 400 hővisszanyerő szellőztető berendezés

LWZ 130 központi mennyezeti szellőztető berendezés

A friss levegő nem lehet hely kérdése, ezért fejlesztette ki a STIEBEL ELTRON ezt a mennyezetre vagy álmennyezetbe szerelhető központi szellőztető berendezést. Ez a kompakt kialakítás maximálisan helytakarékos megoldást jelent, így kiválóan alkalmas lakásokhoz és kisebb családi házakhoz.

Bár helytakarékos készülék, ez semmit nem von le a hatékonyságából! A nagy hatékonyságú kereszt-ellenáramú hőcserélőnek köszönhetően akár 94%-os hővisszanyerés is lehetséges. Beépített páraérzékelővel is felszerelt, amivel szabályozhatjuk a levegő optimális páratartalmát. Elérhető entalpiás kivitelben is (LWZ 130 Enthalpie KÖZPONTI SZELLŐZTETŐ BERENDEZÉS), így az integrált nedvesség-visszanyerő rendszer a különösen száraz levegőjű helyiségekben is biztosítja az optimális páratartalmat a levegőben. Hatékony és helytakarékos megoldás otthonunk friss levegőjének folyamatos biztosítására!

 

LWZ 130 központi hővisszanyerő szellőztető berendezés beépítve

 

A STIEBEL ELTRON egyes hővisszanyerős szellőztető készülékeihez külön tartozékként rendelhető vezérlőegység illetve szűrőkazetta és G4 osztályú szűrőbetét. Ezzel tehetjük teljessé a szellőztető rendszerünket!

LWZ 130 központi hővisszanyerő szellőztető berendezés

Amennyiben hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítésén gondolkodik, vegye számításba a STIEBEL ELTRON minőségi és megbízható szellőztető rendszereit! Keresse bátran a Ventilátorbolt szakértő munkatársait a tervezéstől kezdve!

Keressen minket Facebookon és Instagramon is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Hővisszanyerős szellőztető rendszer PDF útmutató