Itt a nyár! Szellőztetés és hűtés a nyári melegben

A nyári időszakban nagyobb hangsúlyt kap a szellőztetés, hiszen ilyenkor a hőmérséklet és a pára ingadozás is nagyobb. Emiatt is fontos, hogy folyamatos legyen a friss levegő utánpótlás, ami egyrészt az egészségünket is támogatja, illetve az épület állagának megőrzése miatt is szükséges. A megfelelő légcsere segít megelőzni a dohosodást és a penész kialakulását. De ha okosan oldjuk meg az épület szellőzését, akkor kihasználva az éjszakai hűvösebb levegőt, komfortosan tarthatjuk a nappali hőmérsékletet is.

Igényvezérelt szellőztető rendszerek

A modern technológiának köszönhetően már olyan innovatív szellőztető rendszereket alakíthatunk ki otthonunkban, amelyek folyamatosan gondoskodnak a friss levegő utánpótlásáról. Részben vagy teljesen gépi szellőztetéssel, szenzorok segítségével ellenőrzik a levegő minőségét, és működésbe lépnek, amikor arra szükség van. Ezek a rendszerek mind a téli fűtési, mind a nyári hűtési költségeken is spórolnak nekünk.

 

RENSON-healthbox-30

 

Az igényvezérelt működésnek köszönhetően rendkívül energiatakarékosak, mi pedig élvezhetjük a kellemes mikroklímát a lakásban, hiszen a rendszer teljesen automatikusan végzi a dolgát a beállításoknak köszönhetően. A RENSON kétféle megoldást is nyújt:

  • RENSON HEALTHBOX 3.0: a levegő kifújása ventilátor segítséggel történik, és a friss levegő utánpótlása az ablakszellőzőkön keresztül közvetlenül történik.
  • RENSON Endura Delta: teljes egészében gépi szellőztetéssel működik, mind a levegő befúvása és elszívása tekintetében, valamint magas hatékonyságú hővisszanyerő egységgel szerelték. Passzívház tanúsítvánnyal is rendelkezik.

 

Renson endura delta hővisszanyerős szellőztető rendszer beépítése

 

Nyáron nagy segítséget jelent, hogy a nyílászárók kinyitása nélkül is megvalósul a hatékony szellőztetés, és sem a zajt, sem a porszennyezést nem kell beengednünk a lakásba. A lehető legkényelmesebb megoldás a nyári szellőztetés megoldására, miközben hűtési költségeket is alacsonyan tarthatjuk az igényvezérelt szellőztető rendszerek segítségével. Az épület hűtését tovább fokozhatjuk a RENSON szellőzőlamellás homlokzati rendszerével.

Újdonság: szellőzőlamellás homlokzat

A szellőztetés és az épület hűtésének hatékonyabbá tételében egy szellőzőlamellás homlokzati rendszer is segítségünkre lehet. Ez egy olyan hozzáadott értéket képvisel, ami nem csak funkcionálisan, de esztétikai szempontból is hozzáad az épülethez. A RENSON élen jár az ilyen innovatív megoldásokban, ezért nem meglepő, hogy az általuk megálmodott Linius homlokzatburkolati rendszer kiemelkedik a mezőnyből. A vizuális takarás mellett, amely egyúttal védi a homlokzatot az esőtől, a kártevőktől, a madaraktól vagy a zajtól, lehetővé teszi a levegő átáramlását. Az akusztikus lamellákkal ellátott homlokzatok ideális megoldást nyújtanak a zajforrások leárnyékolására. segítségével a nyílászárók kinyitása nélkül is természetes szellőzést érhetünk el otthonunkban. A lamellák vízszintesen futnak, ezáltal biztosítják a maximális légáteresztést.

 

Ezek a szellőzőlamellák magas minőségű, könnyű alumíniumból készülnek, amelyek a felületkezelésnek köszönhetően szinte gondozásmentesek és időjárásállók. További előnyük a gyors telepíthetőség, hiszen a rendszer saját önhordó tartószerkezettel rendelkezik, amelyhez az alumínium lamellákat egy egyedi, bepattintással gyorsan szerelhető technikai megoldással rögzíthetjük. Mivel nem csak homlokzatra, hanem ablakra is felszerelhetőek, az intenzív, természetes légmozgásnak köszönhetően éjszaka segít hűteni az épületet, ami a nyári melegben jól kiegészíti a légkondícionáló berendezést.

A lamellák rovarhálóval is felszerelhetőek, és a téli hónapokra a panelek akár le is szerelhetők, amikor nincs szükség a hűtésre. Üveggel is kombinálhatók, betörésbiztosak és leesésbiztosak is, ami emeleti beépítésnél kiemelkedő fontosságú. Ezenkívül magas esőállósággal is rendelkeznek. Egy ilyen nyílászáróra szerelt lamellával akár 5 Celsius fokkal is visszahűthetjük az épületet, ahogyan ebben a videóban is látható:

 

Gyors és azonnali felfrissülés: nyári hűsító ventilátorok

A klasszikus megoldás a nyári kánikulában egy ventilátor beszerzése. Ez olcsó és gyors, persze egy klímával nem vetekszik, de hatékonyan hűti a levegőt. Számos típusból válogathatunk az egyszerű asztali ventilátoroktól kezdve az álló ventilátorokon át a padlóventilátorokig. Előnye, hogy azoknak, akik nem bírják a légkondícionálót vagy allergiában szenvednek, tökéletesen megfelelő választás. Lássuk, milyen típusokból választhatunk:

  • Egyszerű asztali ventilátor: tipikus választás a nyári meleg gyors enyhítésére. Kis helyen elfér és nagyon kedvező az ára.
  • Álló ventilátor: A lapátok méretétől és a teljesítménytől függően nagyobb helyiségbe is megfelelő lehet, és állítható a magassága, kényelmesebb a használata.
  • Padló ventilátorok: ez a típus már erősebb légáramlást biztosít, ezért irodákba, munkahelyre kiváló. Kellően hűsít, megakadályozza a meleg levegő rétegződését.  Arra kell ügyelni, hogy ne fújja közvetlenül az emberre a levegőt, mert ez az ízületeknek nem tesz jót.
  • Oszlopventilátorok: Népszerű típus, mert halkan és energiatakarékosan dolgozik, és jól megmozgatja a levegőt. Ráadásul éjszakai üzemmódban is használhatóak, kevés helyet foglalnak és könnyű súlyuk miatt a mozgatásuk is egyszerű.
  • Léghűtő ventilátorok: Környezetbarát és pénztárcakímélő megoldás, mely  a víz egyszerű és természetes párolgási folyamatát használják ki a levegő hűtéséhez. Bónuszként elősegítik a levegő megtisztítását és frissítését is egy porszűrőn keresztül, és ionizáló funkcióval is elérhetőek.

Válogasson hűsítő nyári ventilátoraink közül!

49 988Ft (Áfa-val)
-12%
859 963Ft1 121 143Ft (Áfa-val)
-12%
Érdeklődjön!
284 936Ft (Áfa-val)
69 129Ft (Áfa-val)

Mennyezeti ventilátorok télen-nyáron

Az egyik legnépszerűbb választás a mennyezeti ventilátorok beszerelése. Elérhetőek lámpával is, így a lakás dísze is lehet. Rengeteg stílusban kínálják a klasszikustól a modernig, sokféle színben és anyagból. A levegőt megmozgatja, és ez télen is előnyös, hiszen a felszálló meleg levegőt egyenletesen eloszlatja a helyiségben.

A mennyezeti ventilátorok környezetbarát módon energiát és ezáltal pénzt takarítanak meg azzal, hogy a levegő áramoltatásával optimalizálják a hőmérsékletet. A nyári kánikulát elviselhetővé teszik a gyenge szellő érzésével. Hatékonyságát mi sem bizonyítja jobban, hogy használatával akár 8 Celsius fokkal is hűvösebbnek tűnik a levegő a nyári forróságban! A legtöbb modell távirányítóval szabályozható, így kényelmesen az igényeinkre szabhatjuk a működését. Általában halk, DC motorral felszereltek, ami garantálja a csendes működést, és a hosszú élettartamot.

 

35016-EGLO-mennyezeti-ventilator lakásban

 

A nyári kánikulát többféle módon enyhíthetjük, akár gyors és egyszerű megoldásokkal, akár komplexebb szellőztető rendszerek segítségével. A Ventilátorbolt kínálatában biztosan megtalálja az Önnek megfelelőt, ha pedig kérdése van, kollégáink szívesen segítenek!

Ha szellőzőrendszeréhez egyedi méretben van színben van szüksége szellőzőrácsra, akár 2 nap alatt legyártjuk Önnek! Kattintson ide, és próbálja ki kalkulátorunkat!

Keressen minket Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.