Konyhai elszívó előnyei, tisztíthatósága

konyhai-elszivo

Hőség és kellemetlen szagok a tűzhelynél: a konyhai elszívó felveszi velük a harcot!

Mindannyian ismerjük azt a páratlan érzést, amikor a legfinomabb vasárnapi ebéd illata először lengi be a lakást. De ugyanígy megvan az érem másik oldala is: amikor a jó szó szerint elszáll, és csak a kellemetlen, beállt szagok maradnak utána – avagy az, amit a konyhai elszívó feladata lesz eltakarítani!

A konyhai elszívó feladata kettős: egyrészt nevéhez mérten el kell szívnia a rossz szagokat, másrészt pedig semlegesítenie kell a főzés és sütés közben keletkezett párát is. Azért fontos mindkettő, mert egymást erősítik és ha valamelyiket nem kezeli a berendezés, akkor a problémát sem fogja megfelelően elhárítani. Az állott levegő pedig nem csupán kellemetlen, de kifejezetten egészségtelen is.

De mitől lesz jó egy konyhai elszívó?

A válasz itt is két támponton nyugszik: teljesítmény és tisztíthatóság. A teljesítmény azért kritikus, mert manapság egyre szervesebb része egy konyha a lakásnak vagy háznak. Főleg előbbi esetében igaz, hogy az amerikai típusú elrendezések folytán, elszívás szempontból, a konyha egyet jelent a nappalival és így az egész otthont behálózhatja a rossz levegő, akár napokra. A teljesítmény alatt elsősorban azt nézzük, hogy hány köbméter levegőt tud hatékonyan elszívni óránként egy ilyen eszköz. A mai korszerű konyhai szagelszívó berendezések teljesítménye 600-1200m3/h közt változik. Egy kisebb társasházi konyhába megfelelő a 600-800 m3/h teljesítmény, de egy nagyobb családi ház esetén már minimum 900-1000m3/h teljesítményre van szükség.

A konyhai elszívó berendezések főbb típusait itt tekintheti meg webáruházunkban:

Kövessen minket Facebookon is!

Konyhai elszívó készülékek tisztíthatósága

A másik fontos szempont egy konyhai páraelszívó esetében a tisztíthatóság. Használat közben az elszívott zsíros levegőből a szennyező anyagok lerakódnak a készülék szűrőjén és kis mértékben a ventilátor és a csőhálózat  belső felületén.

Logikus, hogy egy koszos gép sosem fog igazán tiszta levegőt varázsolni a lakásban. Emiatt sokan a mai napig azért ódzkodnak egy elszívó gép beszerzésétől, mert folyamatos és nehézkes tisztítási munkálatokat képzelnek mellé. Ezzel szemben jó hír, hogy a modern gépek zsírfogó szűrői nagyon hatékonyak, így egy megvásárolt elszívó esetében hosszú ideig nem kell a belső tisztítással foglalkozni még akkor sem, ha sokat használja a tulajdonos. Kívül pedig a páraelszívó anyaga határozza meg, hogy milyen könnyen ápolható a felület. A festett üvegek a legoptimálisabbak ebből a szempontból, legyenek bármilyen színűek is.

A Ventilátorboltban ráadásul a jó teljesítmény és tisztíthatóság mellett arra is gondoltunk, hogy konyhai elszívó berendezések formailag is passzoljanak a lakásbelsőbe. Hagyományos, fali, konyhaszekrénybe építhető vagy sarokba illeszthető termékekkel várjuk vásárlóinkat!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.