Létezik legjobb hővisszanyerős szellőztető ár/érték arány?

hővisszanyerős szellőztető beépítése

Hővisszanyerős szellőztető ár

Melyik a legjobb hővisszanyerős szellőztető ár? Amikor ez a kérdés eszünkbe jut nem elég csupán a beszerzésre fordított anyagiakra gondolni. Egy ilyen vásárlás kétségkívül hosszú távú befektetés. Egy olyan befektetés, amelynél nagyon fontos az igények pontos felmérése, és a megfelelő berendezés kiválasztása. 

Egyhelyiséges hővisszanyerős szellőztetők

Sokan úgy gondolják, hogy hővisszanyerős szellőztető berendezés beszerelésére csak újonnan épülő passzív házaknál van szükség illetve lehetőség. Természetesen az a leginkább megfelelő, ha már az építés során úgy tervezik, hogy egy korszerű szellőző berendezés kerül beépítésre, viszont ha ez valamely oknál fogva mégsem így valósul meg, akkor sincsen veszve semmi, hiszen manapság már lehetőség van arra, hogy utólagosan, helyiségenként is beépíthető legyen a hővisszanyerős szellőztetést biztosító készülék.

Miben nyilvánul meg, köszön vissza a legjobb hővisszanyerős szellőztető ár megjelenése, avagy hogyan kell megvizsgálni a spórolási lehetőségeket:

Kiadás szempontjából

A berendezés ára

Nem mindegy, hogy milyen berendezést szeretnének megvásárolni, azt hány helyiségben, illetve milyen alapterületen, légköbméternél. Ennél a ténynél már látszik, hogy természetesen minél nagyobb, vagy több helyiségben, annál nagyobb lesz a kezdeti költség.

A berendezés beszerelése

A leginkább megfelelő, ha már építéskor kerül beépítésre az adott készülék, ha erre nincsen mód, akkor utólagosan szükséges beépíttetni egyet, ennek a költségét minden pontos adatot figyelembe véve a kivitelezővel kell egyeztetni.

A berendezés üzemeltetése

A hővisszanyerős szellőztető rendszerek üzemeltetéséhez elektromos áramra van szükség. A megvásárolni kívánt készülék paramétereinek vizsgálatával könnyedén ki lehet számolni a megjelenő költségeket.

Megtérülés szempontjából

Hővisszanyerés = fűtési költségekkel történő spórolás

Ahogy a nevében is benne van, hővisszanyerős szellőztetésről van szó, ezáltal a téli fűtési költségekkel is spórolhatnak a szerkezet használatával, hiszen nem a kinti, hideg levegőt szívja be, hanem a légtérbe kerülés előtt a friss levegőt a kívánt hőmérsékletűre melegíti.

Hővisszanyerés = a hűtési költségekkel történő spórolás

Ugyanazokat a szempontokat figyelembe véve, mint a fűtési költségeknél, a nyári meleg levegőt is a benti hőmérsékletűre alakítja, ezáltal a hűtési költségek is csökkenthetőek.

Berendezések beszerzése, megvásárlása

A fűtő berendezésekből elég megvásárolni a kisebb teljesítményűeket, ezzel komoly összegeket spórolva. Valamint vagy felesleges, vagy szintén elég a kisebb teljesítményű egyéb berendezések megvásárlása is, ilyenek például: klíma berendezés, páramentesítő készülék, légszűrő.

Különböző berendezések beszerelési, működtetési költségei

Értelemszerűen mivel a fenti berendezések nem kerülnek megvásárlásra, ezáltal kiesik a költségvetésből a beszerelésük illetve a működtetésük költsége is. Összegezve elmondható, hogy a hővisszanyerős szellőztető ár több dologtól függ.

Egyik oldalról felmerül a készülék/készülékek beszerzési ára, a beszerelési, majd az üzemeltetési költségek. Másik oldalról érdemes pontosan felmérni, hogy a berendezés beszerelésével melyek azok a költségek, amelyeken spórolni tudnak, illetve milyen készülékek azok, amelyek megvásárlásától, működtetéséről el lehet tekinteni a jövőben.

Ilyenek például a csökkenő fűtési költségek, ezáltal a drágább, nagyobb teljesítményű fűtési berendezések megvásárlása, a különböző páramentesítő készülékek megvásárlása, légszűrő, légtisztító berendezések beszerzése. 

Fentiek alapján Önök is könnyedén megállapíthatják, hogy melyik az a hővisszanyerős szellőztető rendszer ár, amelyik a kiadás, és megtérülés szempontjából háztartásuknak, vállalkozásuknak a leginkább megfelelő.

Amennyiben úgy gondolja, hogy a hővisszanyerő szellőztető vásárlásban elakadt, kérje szakértőnk segítségét! Kérjen ajánlatot.

kérjen ajánlatot

Kövessenek minket a közösségi médiában is!

linkedin pinterest instagram_003

facebook ikon

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.