Mennyezeti ventilátor és használata

Mennyezeti ventilátor felszerelése

A mennyezeti ventilátor az egyik legkedveltebb, beépíthető, hűvösséget adó berendezésünk a nyári meleg kivédésére.

Ideális esetben már az építkezésnél, felújításnál úgy tervezzük, hogy a hűtendő helyiségbe, akár a beépített világítással egybekötött mennyezeti ventilátort, akár a lámpatest nélküli verziót helyezünk el.

Miért vásároljon mennyezeti ventilátort?

VANU mennyezeti ventilátor beépítve

Avagy a mennyezeti ventilátor használatának alapvető előnyei:

 • A beépített klímaberendezések fantasztikusak, segítségükkel ideális hőmérséklet érhető el otthonunkban/munkahelyünkön, azonban sajnos ezek a berendezések, még nem mindenki számára elérhető segítségek a melegben, vagyis ár tekintetében a ventilátor mindenképpen megelőzi vetélytársát a piacon.
 • A mennyezeti ventilátor választás, utólagos beszerelése, elhelyezése sem okoz nagyobb bontási feladatokat, problémát.
 • Ideális segítség lehet, amikor még nem kell folyamatosan klímaberendezést használnunk, csak egyszer-egyszer bekapcsolni, és AZONNALI hűsítő érzetet biztosít.
 • Igaz, hogy kevésbé mobil, mint hordozható (asztali, padló, álló) társai, de cserébe soha nincsen útban, nem kell odébb tenni, amikor máshová szeretnénk irányítani a légmozgást, csendben, a háttérből végzi a munkáját.
 • Nem kell a nyári és a téli idényben el- ill. előcsomagolni, folyamatosan jelen maradhat életünkben, különösen, mivel a téli időszakban is nagy hasznát vehetjük (erről majd egy későbbi írásunkban olvashatnak).
 • Nemcsak a hűtést biztosítja, de bizonyos modellek világítótestként is funkcionálhatnak.
 • A még komfortosabb használhatóságért megjelentek a piacon a távirányítóval felszerelt változataik, amelyekkel még kényelmesebbé tehetik életünket.

Felszerelése később sem okoz különösebb problémákat, hiszen bontással, nagyobb munkával nem jár a felhelyezése. Időben gondolkodva viszont elkerülhetőek a ventilátor nélküli lámpatest megvásárlásával járó költségek, valamint a lecserélést, esetleg egy lámpatest nélküli ventilátor felszerelését igénylő munkaórák.


Mennyezeti ventilátorok kínálatunkban: [mutasd mind]

Érdeklődjön!
Érdeklődjön!
29 550Ft (Áfa-val)

mennyezeti ventilátor felszerelése

A mennyezeti ventilátor kiválasztása előtt az alábbi szempontokat kell figyelembe vennünk.

 • A helyiség méretei: sokan, csak a hűtendő helyiség alapterületét veszik figyelembe a ventilátor kiválasztásánál, de ne felejtsék el, hogy a belmagassággal is kalkulálni kell! Vásárlás előtt mindenképpen ellenőrizzék, hogy a kiválasztott mennyezeti ventilátort mekkora helyiség hűtésére ajánlja a gyártó!
 • A helyiség belmagassága, és a felhelyezendő ventilátor mennyezetről való lelógása: különösen az új építésű házaknál, és a régebbi parasztházaknál, ahol a magasság nem túl nagy kell figyelni ezekre a számokra.
 • Lapát átmérők: amennyiben a plafonon vannak gerendák, esetleg korábban felhelyezett világítótestek, vagy egyéb dekorációs elemek, vásárlás előtt mindenképpen mérjék le, mekkora lapáthosszúságú ventilátort tudnak felhelyezni.
 • Nagyobb helyiségben, ahol egy szerkezet nem képes ellátni a hűtési feladatot, hány darab mennyezeti ventilátor felhelyezésére van szükség.
 • Várható nyári hőmérséklet: amennyiben déli fekvésű a helyiség, számíthatunk rá, hogy nyáron napközben szinte folyamatosan éri a napsütés, ezért a belső hőmérséklet gyorsabban fog emelkedni, mint például egy északi fekvésű szobában, utóbbi esetében elképzelhető, hogy néhány nm-t akár „csalhatunk” is, és pl. egy 13 nm-es helyiségbe ajánlott mennyezeti ventilátort felhelyezhetünk egy 15-17 nm helyiségbe is, mert el fogja tudni látni a feladatát.
 • Van-e már világítás az adott helyiségben, amennyiben a helyiség még nem rendelkezik világítással, érdemes két legyet ütni egy csapásra, és beépített lámpatesttel rendelkező mennyezeti ventilátort felhelyezni

 Amire VIGYÁZNI kell a mennyezeti ventilátor kiválasztásánál, felszerelésénél:

 • A mennyezeti ventilátorok a beépített lámpával sokszor nehezebbek, mint szimpla lámpa nélküli társaik, vagy esetleg az egyszerű mennyezeti lámpák, amennyiben ilyet szeretnénk felszereltetni, előtte tájékozódjunk, hogy mennyezetünk alkalmas-e az ilyen berendezések felszerelésére.
 • Jól válasszuk ki a teljesítményt a helyiséghez, mert akár kisebbet, akár nagyobbat választunk, mint amit a szoba igényel, csalódni fogunk a működésében.
 • Lámpatesttel rendelkező ventilátorok esetében a felszerelés, a csillár ventilátor bekötése mindenképpen szakember kezében legyen, az egyes funkciókat (világítás, ventilátor lapátok mozgatása) külön-külön kapcsolókkal lehessen ki-be kapcsolni.
 • Családtagjaink, kis kedvenceink, a gyerekek semmilyen bútorra, berendezésre ne tudjanak felmászni, hogy elérjék a működés közbeni ventilátor lapátokat, amelyek mozgás közben számukra különösen érdekesek lehetnek, ezek a helyzetek akár viccesek is lehetnek, de komoly baleseteket, problémákat is okozhatnak!

 

Amennyiben úgy gondolja, hogy a mennyezeti ventilátor választásban elakadt, kérje szakértőnk segítségét! Kattintson IDE

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.