A mennyezeti ventilátor kiválasztása

mennyezeti ventilátor

Noha a mennyezeti ventilátorok karakterüket tekintve hasonlóak, az egyes típusok különböző helyzetekre nyújtanak jó megoldást. Plafon ventilátor kézikönyvünk következik.

Az első és legfontosabb, szintén kategória szinten kezelhető tulajdonsága a plafon ventilátoroknak, hogy a klímával ellentétben nem szükségelnek különösebb bontási munkálatokat. Senki sem szereti a nagyobb beavatkozásokat otthon, mert minimum macerásak, de léteznek helységek, ahol műszaki értelemben is többet árthat egy ilyen jellegű átalakítás, mint amennyit használ egy új eszköz felrakása. A ventilátorok ezt a bontási igényt minimálisra csökkentik, így a megnyert idő és a praktikum már önmagában vonzóvá teszi a választást.

Ezek a berendezések évtizedek óta népszerű kellékei a magyarországi lakásoknak és házaknak és mint ilyen, rengeteg embernek van velük kellemesebb vagy éppen kellemetlenebb tapasztalata. Hogy melyik oldalra billen a mérleg, legtöbbször az dönti el, hogy az adott térbe a megfelelő terméket találta-e meg a tulajdonos vagy sem.

Nézzük meg, mire kell figyelni!

Célszerű a technikai és az esztétikai szempontokat külön kezelni. Technikai oldalon érdemes jól átgondolni, hogy a ventilátor alapvető célját tekintve (azaz a levegő mozgatása) milyen méretű és teljesítményű készülékkel járunk a legjobban az adott helyiségben. Számít a helyiség területe valamint a belmagasság is. Ehhez a kettőhöz lehet mérni a ventilátor méretét is, hogy az az átmérőjével ne lehessen se túl kicsi, se túl nagy.

Lámpával vagy anélkül?

A ventilátoros csillár segítségével két legyet üthetünk egy csapásra (a legtöbb ilyen terméknél külön működtethető a világítás és a ventilálás), korábban kialakított világítás mellett azonban a lámpa nélküli modellek kerülhetnek előtérbe. Mindemellett figyelni kell a meglévő világító testekhez köthető vezetékekre is a felszerelésnél. Ez bizonyos esetekben nagyon behatárolja, hogy hova és mit lehet felhelyezni.

És akkor elérkeztünk a funkcionalitás után az esztétikához. A rossz tapasztalatok sokszor onnét erednek, hogy a tulajdonosok nem gondolják át, hogyan fog az passzolni a lakásba. Mivel a technikai részleteket nézik csak, miközben mielőbb megoldást szeretnének kapni az otthoni levegővel kapcsolatos ilyen-olyan problémáikra. Egy ilyen készülék kiválasztása azonban dizájn kérdés is! Akkor tudja megmutatni az igazi előnyeit, ha belsőépítészetileg is hozzátesz a lakáshoz, nem csupán a levegő frissen tartásában segít. A különböző színű lakkozott fa, valamint műanyag darabok mind-mind különböző szoba típusokban mutatnak a legjobban. Érdemes tüzetesen megismerni őket.

A Ventilátorboltban több mint két tucat mennyezeti ventilátor termék közül válogathat, így garantáljuk, hogy nálunk megtalálja az otthonába legjobban passzoló darabot!

Érdeklődjön!
Érdeklődjön!
Érdeklődjön!
Érdeklődjön!
Érdeklődjön!
Érdeklődjön!
Érdeklődjön!
Érdeklődjön!
41 072Ft (Áfa-val)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.