A mennyezeti ventilátor kiválasztása

mennyezeti ventilátor

Noha a mennyezeti ventilátorok karakterüket tekintve hasonlóak, az egyes típusok különböző helyzetekre nyújtanak jó megoldást. Plafon ventilátor kézikönyvünk következik.

Az első és legfontosabb, szintén kategória szinten kezelhető tulajdonsága a plafon ventilátoroknak, hogy a klímával ellentétben nem szükségelnek különösebb bontási munkálatokat. Senki sem szereti a nagyobb beavatkozásokat otthon, mert minimum macerásak, de léteznek helységek, ahol műszaki értelemben is többet árthat egy ilyen jellegű átalakítás, mint amennyit használ egy új eszköz felrakása. A ventilátorok ezt a bontási igényt minimálisra csökkentik, így a megnyert idő és a praktikum már önmagában vonzóvá teszi a választást.

Ezek a berendezések évtizedek óta népszerű kellékei a magyarországi lakásoknak és házaknak és mint ilyen, rengeteg embernek van velük kellemesebb vagy éppen kellemetlenebb tapasztalata. Hogy melyik oldalra billen a mérleg, legtöbbször az dönti el, hogy az adott térbe a megfelelő terméket találta-e meg a tulajdonos vagy sem.

Nézzük meg, mire kell figyelni!

Célszerű a technikai és az esztétikai szempontokat külön kezelni. Technikai oldalon érdemes jól átgondolni, hogy a ventilátor alapvető célját tekintve (azaz a levegő mozgatása) milyen méretű és teljesítményű készülékkel járunk a legjobban az adott helyiségben. Számít a helyiség területe valamint a belmagasság is. Ehhez a kettőhöz lehet mérni a ventilátor méretét is, hogy az az átmérőjével ne lehessen se túl kicsi, se túl nagy.

Lámpával vagy anélkül?

A ventilátoros csillár segítségével két legyet üthetünk egy csapásra (a legtöbb ilyen terméknél külön működtethető a világítás és a ventilálás), korábban kialakított világítás mellett azonban a lámpa nélküli modellek kerülhetnek előtérbe. Mindemellett figyelni kell a meglévő világító testekhez köthető vezetékekre is a felszerelésnél. Ez bizonyos esetekben nagyon behatárolja, hogy hova és mit lehet felhelyezni.

És akkor elérkeztünk a funkcionalitás után az esztétikához. A rossz tapasztalatok sokszor onnét erednek, hogy a tulajdonosok nem gondolják át, hogyan fog az passzolni a lakásba. Mivel a technikai részleteket nézik csak, miközben mielőbb megoldást szeretnének kapni az otthoni levegővel kapcsolatos ilyen-olyan problémáikra. Egy ilyen készülék kiválasztása azonban dizájn kérdés is! Akkor tudja megmutatni az igazi előnyeit, ha belsőépítészetileg is hozzátesz a lakáshoz, nem csupán a levegő frissen tartásában segít. A különböző színű lakkozott fa, valamint műanyag darabok mind-mind különböző szoba típusokban mutatnak a legjobban. Érdemes tüzetesen megismerni őket.

A Ventilátorboltban több mint két tucat mennyezeti ventilátor termék közül válogathat, így garantáljuk, hogy nálunk megtalálja az otthonába legjobban passzoló darabot!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.