párakapu a kertben

Milyen előnyei vannak a párásító ventilátoroknak?

Léghűtő készülék vs légkondi

Fontos már a legelején leszögeznünk, hogy a léghűtő készülék nem klíma ! Ezek a készülékek csak kisebb mértékű hűtésre, a közvetlen környezet lehűtésére, valamint a levegő felfrissítésére használhatóak. Úgy működnek, hogy a hideg víz elpárologtatásával hűtik le a rajtuk keresztül áramló levegőt, így friss, kellemes közérzetet biztosítanak a helyiségekben.

Párásító ventilátor készülékek

ARDES léghűtő

Ezeket a berendezéseket a levegő hűtésére, párásításra, illetve a helyiségek levegőjének tisztítására, porlekötésre és a kellemetlen szagok lekötésére fejlesztették ki. Több literes víz és jégtartállyal is fel vannak szerelve a hatékonyabb hűtési fok eléréséhez, a nagy légszállítási kapacitáshoz pedig több órás időzítő funkció is tartozik, amely természetesen különböző sebességfokozatba is állítható. Ezeket a léghűtő készülékeket akár a fotelból is könnyedén vezérelhetjük egy távirányító segítségével.

Van olyan párásító ventilátor készülék is, amely amellett, hogy szabályozható teljesítménnyel rendelkezik – természetes, szél és éjszakai üzemmódok – ionizátorral, fűthető rovarriasztó rekesszel, sőt mi több extraként még aromatartó fiókkal is kapható a légtechnikai márkaboltokban.

    Ventilátor víztartállyal

ARDES párásító ventilátor

Annak érdekében, hogy a lakásunkban a legoptimálisabb hőérzetet érjük el – főleg a nyári kánikula idején – és adott esetben klíma nem szerelhető fel, ott érdemes beszerezni egy párásító álló ventilátort, amely igazán praktikus készülék, levehető víztartállyal bír, hordozható, így oda teheti, ahol éppen tartózkodik, legyen az a nappali, a konyha vagy a hálószobája.

Mivel a ventilátor távvezérővel is működtethető, így kényelmesen, távolról is beállíthatja a hűtés erősségét, az adott napszaknak és a külső hőmérsékletnek, időjárási viszonyoknak megfelelően.  Ezeknek a párásító ventilátoroknak dönthető a feje, számos dőlésszög beállítási lehetőséggel, oszcilláló funkcióval rendelkeznek, általában 3 sebességi fokozattal készülnek, azért, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelő beállítást.

Kerti légkondícionáláshoz kültéri párakapu

párakapu a kertben

Megkönnyítheti és elviselhetőbbé teheti a forró nyári napjait egy kis hűsöléssel! Ehhez remek eszköz lehet a párakapu, amely használatával nem kell megvárnia az esti lehűlést, hogy kimehessen a családi házából vagy a lakásából, hiszen ez a készülék egy vízpermet függönyt, vagy ha úgy tetszik párafüggönyt hoz létre, – akár 10 méteres hosszúságban is – ennek eredményeképpen az alkalmazott területen pl. teraszokon,  napernyőkön, pergolákon, akár 10°C hőmérséklet csökkenés is elérhető.

A kis vízcseppek elpárolgása rendkívül gyorsan végbemegy, így az ott tartózkodók és a tárgyak nem lesznek vizesek. Nagy előnyük még az, hogy remek ár/érték arányt képviselnek és könnyedén összeszerelhetőek!

 

 

 

Nehéz a döntés ugye? Ne bánkódjon, iratkozzon fel hírlevelünkre, olvassa el további szakmai cikkeinket és kérje szakértőnk segítségét párásító ventilátor készülék ügyében!

Kapcsolódó szakmai cikkeink:

facebook, nyereményjáték

Indul a nyereményjátékunk a Facebook-on!!!

A mai nappal elindult a Facebook nyereményjátékunk! Sorsolás: 2017. augusztus...

munkahely, padló ventilátor, hőség, nehéz munka

Padló ventilátor használata munkahelyeken

Padló ventilátor választása A padló ventilátor az irodák, munkahelyek leginkább...

Központi hővisszanyerős szellőztető rendszer beépítése

Központi hővisszanyerős szellőztető rendszer beépítése szakértelmet és alapos tervezést igényel....

Ventilatorbolt.hu