Minden, amit a plafon ventilátor készülékekről tudni érdemes

A plafon ventilátor előnyös és biztonságos megoldást jelent arra, hogy otthonunkban egyenletes legyen a levegő hőmérséklete a padló és a plafon közelében egyaránt.

Miért jó választás a plafon ventilátor?

Ez a ventilátor típus azt a célt szolgálja, hogy folyamatosan áramoltassa az adott térben, legyen az egy lakás szoba vagy egy nagyobb épület helyiség, például egy egyetemi előadó. Sokaknak a nyár jut eszébe róla elsőként, ami viszont csak részigazság, mivel a plafon ventilátor ugyanolyan hasznos szolgálatot tesz a januári mínuszokban is mint hőségben. Ilyenkor a fűtés számlán is spórolhat a tulajdonos azzal, hogy az eszköz mozgásban tartja a radiátorból áradó meleget, ami kifejezetten energiahatékony ezáltal.

A modern berendezések külön funkciókkal is készülnek erre a két időszakra, a megváltoztatható forgási irányuk szerint lehet velük vertikálisan pörgetni és a levegőt, vagy a mennyezetnél megrekedt meleget lefelé nyomni.

Plafon ventilátor vs. légkondicionáló

Érdemes összevetni ezeket az eszközöket, mivel mindkettő hasonló problémákra nyújt megoldást. A légkondi hűtő erejét sosem szabad alábecsülni, több téren viszont jobb választás a mennyezeti ventilátor. Ez főként az árban, valamint a beszerelési teendőkben mutatkozik meg. A minőségi plafon ventilátor ugyanis egy légkondícionáló árának akár az ötödéből-tizedéből is megvásárolható. Emellett a felszerelése és beüzemelése is jóval kevesebb bontási munkával jár. Az sem lényegtelen szempont, hogy egy modern ventilátor kifejezetten halkan végzi a dolgát, így zajszennyezés oldalon is előnyös. Nem úgy, mint elődei, akik kétségkívül elég hangosak tudtak lenni.

Érdeklődjön!
Érdeklődjön!
Érdeklődjön!
49 990Ft (Áfa-val)
Érdeklődjön!
105 990Ft (Áfa-val)
119 990Ft149 990Ft (Áfa-val)
Érdeklődjön!
105 990Ft (Áfa-val)

Kövessen minket LinkedInen is!

Mire figyeljen beszereléskor?

A beszerelés elején le kell kapcsolni a fő biztosítékot, amit érdemes aztán többször ellenőrizni, mivel aktív áramellátásnál életveszélyes lehet a munka. Ezt követően biztonságosan fel kell szerelni a mennyezetre a tartószerkezetet, ügyelve arra, hogy biztosan megtartsa azt. Egyes plafon ventilátorok ugyanis elég nehezek ahhoz, hogy egy álmennyezet ne bírja el őket biztonsággal hosszú távon. Ezután vezetéket kell húzni a meglévő kapcsolóból. Fontos, hogy a különböző színű ventilátor kimenetek a hasonló színűekkel legyenek összekötve. Végül be kell kötni a hálózati kábelt és az esetek egy részében rugalmas csővezetéket is ki kell építeni.

Noha ez egy légkondicionáló beszerelésénél kisebb munkának bizonyul, jobb ha szakemberre bízza, hogy biztosan ne sérüljön vele sem Ön, sem a lakása, a ventilátor pedig a legjobb formáját hozhassa az elkövetkezendő években. Keressen minket az elérhetőségeinken!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.