Hővisszanyerős szellőztetés és az egészséges élettér

hővisszanyerős szellőztetés és az egészséges élettér

Manapság új ház építésekor szinte egyértelmű, hogy a hővisszanyerős szellőztetés igénye felmerül az építtető családok részéről, valamint egyre többen érdeklődnek is a lehetőségek után. Sőt, az utólagosan beépíthető szellőztető gépek iránt is megnövekedett a kereslet. Mivel a falak szigetelése ma már alap és a nyílászárók is jól szigeteltek, ezért a megfelelő szellőztetés nem is lehet kérdés. Az egészséges, friss levegő elengedhetetlen nem csak a ház lakói, de az épület szerkezetének megóvása miatt is.

Hővisszanyerős szellőztetés a kulcskérdés

A központi szellőztető rendszer azonban még sok kérdést felvet, rengeteg építkezési, felújítási fórumon találkozhatunk információ után érdeklődőkkel. Ennek egyik oka lehet, hogy egy ilyen rendszer kiépítése gondos tervezést és precíz kivitelezést igényel, ami igen költséges lehet. Ráadásul szabad kapacitással rendelkező megbízható szakembert is nehéz találni. Ezért egy ilyen befektetés előtt minél több információt próbálnak gyűjteni az építkezők érthető módon. A leggyakoribb kérdések általában ezek:

  • hővisszanyerős szellőztetés egy modern épületben        Megéri beruházni egy hővisszanyerős szellőztetésbe?
  •         Tényleg gazdaságos a működése?
  •         Száraz lesz tőle a levegő?
  •         Mennyire befolyásolja a páratartalmat?
  •         Érezhetően javítja a közérzetet?
  •         Kevesebb a por hővisszanyerős szellőztetésnél?
  •         Mi a tapasztalat allergia esetén?
  •         Van olyan időszak, amikor ki kell kapcsolni?

Ezekkel a kérdésekkel mi is gyakran találkozunk, amikor Vásárlóink számára adunk szaktanácsot a tervezéssel és a kivitelezéssel kapcsolatban. Ezért igyekszünk folyamatosan hasznos cikkekkel segíteni az érdeklődőket, illetve a HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZTETŐ rendszer termékkategóriák leírásában is minden információt megtalálhatnak. Nem titok, hogy mi is kifejezetten ajánljuk ezt a modern és valóban energiatakarékos szellőző rendszert, mert számtalan előnye van, és hosszú távú megtérülő befektetésről van szó. Lássuk, milyen előnyöket élvezhet a rendszer beépítésével!

Drasztikusan csökken a hő és energiaveszteség

A hővisszanyerős szellőztetés során meleg, friss levegőt áramoltat a rendszer. Mielőtt a kinti levegőt beengedné, felmelegíti azt a megfelelő hőmérsékletre. Így nem szükséges ablakot nyitni, amivel rengeteg energiát megspórolunk, hiszen a téli hidegben kiszökne a meleg a helyiségből. Nyáron viszont a külső forró levegőt lehűti a rendszer, így az épületben mindig kellemes hőmérséklet uralkodik. Ez számokban kifejezve azt jelenti, hogy egy jól kivitelezett rendszer hatékonysága a 97%-ot is elérheti!

Hővisszanyerős szellőztetés a friss tiszta levegőért

A hővisszanyerős szellőztetés saját „mikroklímát” teremt

A központi szellőztetésnek köszönhetően az épület levegője mindig tiszta és friss, éppen olyan, amilyennek mi magunk szeretnénk. Ez emeli a komfortérzetünket, és jó hatással van az egészségünkre, közérzetünkre, koncentráló képességünkre. Ennek az állandóságnak a kellemes mellékhatása az energia megtakarítása is.

Mindig szűrt, tiszta levegő

Az energiahatékonyság mellett a legfontosabb pozitívuma a mindig szűrt, tiszta levegő. A rendszer megszűri a levegőben található szennyeződéseket, a szálló port, a polleneket. Ezért allergiában szenvedőknek ez óriási előny, mindenképpen ajánlott. Mivel úgy juthatunk mindig tiszta, szűrt levegőhöz, hogy nem kell ablakot nyitnunk, ezért a kinti levegőből szinte alig juthat be por és egyéb káros anyagok. 

A páraszint megfelelő szinten tartása

A központi szellőztetéssel a páraszint is a megfelelő szinten tartható, amivel megelőzhetjük a penész, dohosodás, salétromosodás kialakulását. Amellett, hogy ezek hatása kifejezetten káros az egészségre (elég csak az asztmát említeni), még az épület szerkezetében is előbb-utóbb károkat okoznak. Egy ilyen szellőzőrendszerrel ezek a problémák is megoldódnak.

Hővisszanyerős szellőztetés: a fenntarthatóság szolgálatában

Azzal, hogy a megfelelő hőmérsékletűre melegített levegőt áramoltatjuk, gyakorlatilag a fűtési költségeken is rengeteget spórolhatunk. Mivel ez a rendszer rendkívül energiatakarékos és hatékony, ez a pénztárcánkon is meglátszik. A fűtés kevesebb energiát igényel, ezáltal a szén-dioxid kibocsátásunk is csökken. De ugyanez igaz a hűtésre is, nyáron kevesebb energiát kell fordítanunk rá. Ezzel igazán jót teszünk a környezetünknek is, ami mindannyiunk számára fontos szempont kell, hogy legyen a klímaváltozás miatt.

 

Ezért lényeges, hogy a lehető legoptimálisabb módon építsük be az otthonába. Kérjen árajánlatot rekuperátor rendszer tervezésére, és kiépítésére kollégánktól!

kérjen ajánlatot

Kövessenek minket a közösségi médiában is!

linkedin pinterest instagram_003

facebook ikon

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.