Nyílászáróba szerelhető résszellőzők a természetes légcseréért

Nyílászáróba szerelhető résszellőzők

A folyamatos légcsere biztosítása minden épületben kiemelt fontosságú, de a korszerű nyílászárókkal felszerelt, jól szigetelt ingatlanokban különösen az. Ebben nagy segítségünkre lehetnek a résszellőzők, amelyek diszkréten beleolvadnak a nyílászárókba és a homlokzatba, miközben biztosítják a levegő optimális áramlását. Ezek a szellőzők önmagukban is hasznosak, de szellőztető rendszerrel is kombinálhatjuk, így kialakíthatunk egy igényvezérelt módon működő szellőztető rendszert, ami egészséges mikroklímát teremt otthonunkban. Ismerje meg közelebbről a részszellőzők előnyeit!

Alap megoldások: légbevezetők

A belépő szintet képviselik az egyszerűbb légbeeresztők. Ezek az úgynevezett „passzív” ablak légbevezetők a légtömör nyílászárók esetén is biztosítják a megfelelő a légmozgást. Alkalmazásuknak köszönhetően a friss levegő huzatmentesen, szűrt állapotban áramlik be a helyiségbe. Ezeket az egyszerűbb kivitelű légbeeresztőket kiegészíthetjük különböző elemekkel, mint az esővédő vagy a rovarrács, így azok még nagyobb kényelmet nyújtanak.

PO 400 légbevezető nyílászáróba

A következő szintet képviselik az akusztikus higroszabályozású légbeeresztők, melyek csökkentik a külső zajok bejutását is. Továbbá a helyiség relatív páratartalmától függően változik a légszállításuk. Ezzel még hatékonyabban megelőzhető a páralecsapódás és a penész kialakulása.

AIRA-HY nyílászáróba építhető higroszabályozású légbeeresztő

Amennyiben műanyag nyílászáróink nem rendelkeznek légbevezetővel, mindenképpen építsük be, mert a párásodás előbb-utóbb gondot okozhat! Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos a folyamatos friss levegő utánpótlás!

Válogasson légbevezető kínálatunkból!

ÚJ!
13 397Ft15 621Ft (Áfa-val)
ÚJ!
6 872Ft11 143Ft (Áfa-val)
ÚJ
33 767Ft42 367Ft (Áfa-val)
21 260Ft22 118Ft (Áfa-val)
28 345Ft283 458Ft (Áfa-val)
9 512Ft (Áfa-val)
4 954Ft35 846Ft (Áfa-val)
9 401Ft75 734Ft (Áfa-val)
2 273Ft2 781Ft (Áfa-val)
21 904Ft22 762Ft (Áfa-val)
1 765Ft2 146Ft (Áfa-val)
2 146Ft3 289Ft (Áfa-val)

I-FLUX® technológia a RENSON-tól

Már megszokhattuk, hogy a RENSON termékeit az innováció inspirálja, így van ez a résszellőzők esetében is. Mindig egy szinttel tovább lépnek, és előtérbe helyezik az energiahatékonyságot és a kényelmet. De a funkcionalitáson túl, magas esztétikai élményt is nyújtanak a modern designnak köszönhetően. A RENSON résszellőzői tökéletesen illeszkednek a homlokzathoz és a nyílászáróinkhoz. Az újítás pedig az I-FLUX technológiában rejlik, ami maximális kényelmet és minimális energiaveszteséget biztosít. Lássuk, miről van szó!

 • Széltől független levegőáramlás
  A nyomásváltozásokra reagáló önszabályozó szelep alkalmazása lehetővé teszi az állandó légáramlás fenntartását széllökések esetén is, és távol tartja a huzatot. Az önszabályozás különböző osztályokban fejeződik ki, a P0 osztálytól (nem önszabályozó) a P4-ig (kiváló önszabályozó).
 • Minimális energiaveszteség a visszacsapó szelepnek köszönhetően
  Mivel az Invisivent Comfort szelepe egy önszabályozó visszacsapó szelep, elkerülhető a belülről kifelé irányuló energiaveszteség.
 • Kézi állítású belső szeleppel szabályozott levegőáramlás
  A felhasználó meghatározhatja a kívánt légáramlást, pl. a teremben tartózkodók számának megfelelően.
 • Felfelé irányuló levegőáramlás az optimális kényelemért
  A belső szelep formája felfelé vezeti a friss levegőt, ami optimális levegőelosztást biztosít a helyiségben és garantálja maximális kényelmet.

 

Résszellőző funkciói

A RENSON résszellőzők beépítési lehetőségei

A RENSON innovációja abban áll, hogy akusztikus zajcsillapító anyaggal és önszabályozó visszacsapó szeleppel látták el a résszellőzőket, aminek az eredménye nagyobb hőérzet és energiatakarékos szellőztetés. Beépítését a nappaliba vagy a hálóba javasoljuk, amelyek a ház úgynevezett „száraz” zónái.

A RENSON többféle kivitelt is kínál a különböző nyílászárókhoz. Ajánlottak alumínium, fa vagy PVC ablakokhoz is. Létezik profilok közé is beépíthető kivitel, ami tökéletes választás például télikertek esetében. A monoblokk elv szerinti kialakítás gyors szerelést garantál, és teljesen légmentes felületet kapunk.

 

Renson Invisistent résszellőző

A légáramlás biztosítása mellett további előnye, hogy a beépített szélcsappantyú még nyitott helyzetben is nagy vízbehatolási ellenállást biztosít. A perforált külső profil védelmet nyújt a rovarok ellen, a konstrukció egyszerűsége pedig megkönnyíti a tisztántartást. Általában több pozícióban is állíthatók, ezáltal szabályozhatjuk a beáramló levegő mennyiségét, hogy a legkomfortosabb legyen számunkra.

 

RENSON résszellőző beépítés

Igényvezérelt szellőztető rendszerek támogatása résszellőző beépítésével

Ha szeretnénk egy sokkal testreszabottabb szellőzőrendszert az otthonunkba, ami alkalmazkodik az életritmusunkhoz, akkor érdemes megfontolni a RENSON C+ rendszerét, aminek egyik eleme a résszellőzők általi természetes levegőáramlás biztosítása, párhuzamosan az elhasznált levegő gépi kiszellőztetésével, amihez a RENSON HEALTHBOX 3.0 készülék a megfelelő választás. Ezáltal kombináljuk a természetes és a gépi szellőztetést, vagyis a kettő együtt biztosítja a folyamatos friss levegő utánpótlást. Ez még fokozható azzal is, hogy helyiségenként is tudjuk szabályozni a szellőzést.

 

 

RENSON Healthbox 3.0

 

Plusz funkciót jelent, hogy a központi szellőztető egység integrált érzékelőkkel van felszerelve, amelyek folyamatosan figyelik a beltéri levegő CO2, páratartalom és VOC szintjét a ház helységeiben. A kényelmet még tovább fokozza a központi géphez fejlesztett mobil applikáció, amivel távolról is nyomon követhetjük otthonunk levegő minőségét. Tökéletes megoldás igényeinkre szabva!

 

Renson Healthbox 3.0 mobil applikáció

Összegzés

Az egyszerű légbeeresztőknek vagy a modern résszellőzőknek is az a célja, hogy biztosítsák a friss levegő beáramlását, ami rendkívül fontos a penész megelőzésében. De van mód arra is, hogy kihasználjuk a gépi szellőztetés előnyeit és kényelmét megtartva a természetes légcserét is. Minden az igényeinktől függ, amihez a Ventilátorbolt kínálatában mindent megtalálnak Vásárlóink. Keresse bátran kollégáinkat, és beszéljük át, mire van szüksége, hogy a legmegfelelőbb szellőztetési módot valósíthassa meg otthonában!

Megtalál minket Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.