A padló ventilátor és a kánikula

padlo-ventilator

A padló ventilátor az egyik leghatásosabb megoldás a tikkasztó hőség ellen.

Miért jó választás a padló ventilátor?

Ha egy szóval kéne jellemezni a padló ventilátor készülékeket, az a sokoldalúság lenne. Kompakt méretéből, és az ahhoz képest igen magas teljesítményéből kifolyólag gyakorlatilag minden helyiség típusba remekül beleillik, legyen az üzleti vagy otthoni felhasználású. A kompakt méret hozzávetőlegesen 50 cm magasságot, és ugyanekkora szélességet jelent ezeknél a készülékeknél, így jellemzően nem nyúlnak túl a térdmagasságon. Emiatt könnyebben mozgatható az ingatlanok különböző pontjai között, jól “meghúzza magát a háttérben”.

Különbség álló és padló ventilátor között

A két hűsítő nyári ventilátor típus között nem csak felépítésükben rejlik különbség: míg az álló darabok vízszintesen forognak egy meghatározott sugarú körben, addig ez a ventilátor egy függőleges dőlésszögben állítható be. Érdemes hozzátenni, hogy ezen az úton erősebb levegőáramlást is idéz elő, ezért nagyon kis termekbe, illetve egy ember közvetlen környezetébe nem érdemes lerakni, mivel megfázhat tőle. További előny viszont, hogy az amúgy is elég halk működésű álló darabokhoz képest még kisebb a zajszintje, a legforróbb éjjeleken, amikor a lakás hőmérséklete még hajnalban sem kúszik 25 fok alá, még aludni is lehet tőle nyugodtan – feltéve, ha messzebb van az ágytól, lásd előző pont.

13 985Ft (Áfa-val)
22 894Ft (Áfa-val)
49 988Ft (Áfa-val)

Kövesse a Ventilátorboltot Instagramon is!

Erre figyeljen vásárlás előtt

Amennyiben az előzőekben megismert tényezők alapján felkeltette az érdeklődését ez a ventilátor és elkezdené tervezni a vásárlást, megosztunk néhány tippet azért, hogy a legmegfelelőbb készüléket tudja beszerezni:

  • Míg az otthoni felhasználásnál a zajszint, addig az irodainál inkább a teljesítmény lesz az elsődleges fokmérő. Érdemes eszerint is átgondolni a beruházást amellett, hogy külsőben melyik termékeket tartja szimpatikusnak.
  • Ugyanígy igaz, hogy irodában, vagy egy konditeremben, ipari létesítményben jellemzően többet használják a készüléket, mint otthon, ezért a tisztíthatósági tényezők az előbbi eseteknél fontosabbá válnak (nem elfeledve persze azt sem, hogy az otthoni gépeket is időről időre ki kell tisztítani)
  • Noha a nevében ott van a padló, nem feltétlenül csak földön üzemeltethető. Amennyiben viszont úgy látja, asztalra vagy polcra rakva használná legtöbbször, úgy érdemes a kisebb méretű darabok között válogatni;illetve jobban kijön az esztétikai szint is, miszerint formában és színvilágban passzol-e a környezethez. Akár a falra is szerelhetőek ezek a padló ventilátorok és a kívánt irányba fordítható a lapátkerék, így a légáramlás is.
  • Mivel nagy teljesítményű eszközről beszélünk, ezért az a jó levegő mellett az elhasznált, oxigénszegény levegőt is ugyanúgy rendesen megmozgatja. Emiatt fontos, hogy a lakás vagy iroda porosodásra alkalmas pontjaitól távolabb helyezzük el, így például messze a nyáron jórészt nyitva tartott ablaktól. De ugyanez igaz háziállat tartása esetén azokra a helyekre, ahol gyakrabban megfordulnak szőrt hullatni a kis kedvencek.

További kérdésekben és ötletekben segítségére lesznek a Ventilátorbolt szakemberei. Keresse őket most!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.