Padló ventilátor használata munkahelyeken

munkahely, padló ventilátor, hőség, nehéz munka

A padló ventilátor az irodák, munkahelyek leginkább közkedvelt hűtőegysége.  A ventilátorok családjába tartozó, könnyen hordozható, ezáltal gyorsan a használni kívánt helyre áthelyezhető ventilátor számos jó tulajdonsággal rendelkezik.

A hűsítő ventilátorok kis anyagi ráfordítással is könnyedén telepíthető megoldásokat nyújtanak a melegebb napokon. Míg álló és asztali társai általában az otthoni levegő hűsítésére ajánlottak, a padló ventilátor felhasználási területe az irodában, a munkahelyen a legcélszerűbb.

A padló ventilátor használata:

  • a ventilátor – többi ventilátor társához képest – erősebb légáramlást biztosít, ezért kis helyiségekbe, ill. közvetlen emberi testre állításra nem javasoljuk,
  • bár nevében is szerepel, hogy PADLÓ ventilátor, helyezhetik asztalra, falra, bárhová, ahol a legmegfelelőbb hatást biztosítja, (természetesen a megfelelő biztonsági feltételekkel, mint például megfelelő rögzítés),
  • szinte bárhová helyezve megfelelő ventilálást, hűtést biztosít, hatását azonban mégis akkor fejti ki a leginkább megfelelően, ha közvetlenül ablak elé helyezzük, ezzel biztosítva, hogy a kinti friss levegő befelé, az elhasznált, benti levegő kifelé áramoljon.

Padló ventilátorMire figyeljenek, ha munkahelyük hűtésére használunk ventilátort?

Igaz, hogy mivel nem felülről hűsít a fejre, és a nyak- váll ízületeire nincs káros tulajdonsággal, azonban a láb ízületeit sem szabad tartósan kitenni a padló ventilátor okozta légmozgás hatásainak. (például üzletben az folyamatosan az eladó kollégára állítva… stb.)

A ventilátor körüli terület mindig tiszta legyen, jótékony hűsítő funkcióját ne zavarja meg, hogy a port, a koszt keringteti a helyiségben.

Óvja egészségét a ventilátorok megfelelő használatával

Amennyiben a munkahelyen kis kedvenc is „dolgozik”, egyrészt óvjuk őt is attól, hogy tartósan érje a ventilátor által terjesztett huzat, másrészt figyeljünk oda rá, hogy ne a ventilátor közvetlen közelében rendezze be alvóhelyét, hiszen ha kutya vagy macskaszőr kering a levegőben az sem túlságosan egészséges. /A ventilátor lapátjait védő rostély megfelelő rácssűrűséggel rendelkezik, ezért attól nem kell tartani, hogy esetleg kisgyerek, kisállat be tud nyúlni a lapátokhoz működés közben!/

Nagy sebességű ventilátor, melynek hatása a megfelelő mennyiségű légcsere számban mutatkozik meg, amire a nagyobb méretű, és/vagy egyszerre több embert befogadó helyiségekben van szükségünk, legyen szó akár otthonunkról, akár munkahelyünkről. 

Nézze meg padló ventilátor kínálatunkat!

Ez  a típusú  ventilátor megfelelő választás iroda és munkahely hűsítésére, amennyiben betartjuk a fenti „szabályokat”, könnyebbé teszi nyári, meleg napjaink átvészelését.

Amennyiben úgy gondolja, hogy a padló ventilátor vásárlásban elakadt, kérje szakértőnk segítségét! Kattintson IDE

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.