munkahely, padló ventilátor, hőség, nehéz munka

Padló ventilátor használata munkahelyeken

A padló ventilátor az irodák, munkahelyek leginkább közkedvelt hűtőegysége.  A ventilátorok családjába tartozó, könnyen hordozható, ezáltal gyorsan a használni kívánt helyre áthelyezhető ventilátor számos jó tulajdonsággal rendelkezik.

A hűsítő ventilátorok kis anyagi ráfordítással is könnyedén telepíthető megoldásokat nyújtanak a melegebb napokon. Míg álló és asztali társai általában az otthoni levegő hűsítésére ajánlottak, a padló ventilátor felhasználási területe az irodában, a munkahelyen a legcélszerűbb.

A padló ventilátor használata:

  • a padló ventilátor – többi ventilátor társához képest – erősebb légáramlást biztosít, ezért kis helyiségekbe, ill. közvetlen emberi testre állításra nem javasoljuk,
  • bár nevében is szerepel, hogy PADLÓ ventilátor, helyezhetik asztalra, falra, bárhová, ahol a legmegfelelőbb hatást biztosítja, (természetesen a megfelelő biztonsági feltételekkel, mint például megfelelő rögzítés),
  • szinte bárhová helyezve megfelelő ventilálást, hűtést biztosít, hatását azonban mégis akkor fejti ki a leginkább megfelelően, ha közvetlenül ablak elé helyezzük, ezzel biztosítva, hogy a kinti friss levegő befelé, az elhasznált, benti levegő kifelé áramoljon.

Padló ventilátorMire figyeljenek, ha munkahelyük hűtésére a padló ventilátort valóban a padlóra helyezve használják?

Igaz, hogy mivel nem felülről hűsít a fejre, és a nyak- váll ízületeire nincs káros tulajdonsággal, azonban a láb ízületeit sem szabad tartósan kitenni a padló ventilátor okozta légmozgás hatásainak. (például üzletben az folyamatosan az eladó kollégára állítva… stb.)

A ventilátor körüli terület mindig tiszta legyen, jótékony hűsítő funkcióját ne zavarja meg, hogy a port, a koszt keringteti a helyiségben.

Amennyiben a munkahelyen kis kedvenc is „dolgozik”, egyrészt óvjuk őt is attól, hogy tartósan érje a ventilátor által terjesztett huzat, másrészt figyeljünk oda rá, hogy ne a ventilátor közvetlen közelében rendezze be alvóhelyét, hiszen ha kutya vagy macskaszőr kering a levegőben az sem túlságosan egészséges. /A padló ventilátor lapátjait védő rostély megfelelő rácssűrűséggel rendelkezik, ezért attól nem kell tartani, hogy esetleg kisgyerek, kisállat be tud nyúlni a lapátokhoz működés közben!/

Nagy sebességű ventilátor, melynek hatása a megfelelő mennyiségű légcsere számban mutatkozik meg, amire a nagyobb méretű, és/vagy egyszerre több embert befogadó helyiségekben van szükségünk, legyen szó akár otthonunkról, akár munkahelyünkről. A padló ventilátor megfelelő választás iroda és munkahely hűsítésére, amennyiben betartjuk a fenti „szabályokat”, könnyebbé teszi nyári, meleg napjaink átvészelését.

Amennyiben úgy gondolja, hogy a padló ventilátor vásárlásban elakadt, kérje szakértőnk segítségét! Kattintson IDE

Kapcsolódó szakmai cikkeink:

Ipari ventilátor választás – ventilátorok kiválasztása 2. rész

Az előző írásunkban pontokba szedtük az ún. háztartási ventilátor választás...

Hibák hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítésénél

Hibák hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítésénél

Mint ahogy az élet más területein is sokszor kiderül, hogy...

szagelszivo valasztasa

Kisokos szagelszívó választásához

Szagelszívó beszerelése a lakás több pontján is praktikus lehet. Az...

Ventilatorbolt.hu Légtechnika