Páraérzékelős ventilátor: Megbízható társ a párásodás elleni harcban

paraerzekelos ventilator

A pára megfelelő szinten tartása az egyik legfontosabb feladatunk, hogy a lakókörnyezetünk vagy munkahelyünk levegője mindig friss és egészséges legyen. Tulajdonképpen a szellőztetés és a különböző ventilátorok mind-mind ezt a célt szolgálják. A pára elleni küzdelemben hatásos fegyver a páraérzékelős ventilátor, mert használata egyszerű és kényelmes, az eredmény pedig garantált. Ismerje meg cikkünkből, milyen is egy páraérzékelős ventilátor működése.

Milyen helyiségben van a legnagyobb szükség páraérzékelős ventilátor beszerelésére?

Elsősorban a fürdőszoba, WC helyiség és a mosókonyha van kitéve a magas páratartalomnak. De a konyha vagy minden olyan helyiség is ahol téli időszakban a ruhák száradnak. Ha nincs szárítógépünk, akkor ez elkerülhetetlen. Ezért gyakorlatilag a lakás bármely helyiségében jó szolgálatot tesz nekünk egy ilyen ventilátor.

Ipari környezetben is hasonló a helyzet. A konyha, étkező és mosdó helyiségeken kívül itt minden olyan egyéb helyiség is párásodás elleni védelemre szorul, ahol a termelékenység miatt extrém páratartalom kialakulására van esély.

Világos, hogy a pára nem csak otthoni, hanem ipari, munkahelyi környezetben is veszélyforrást jelent az épületre és elsősorban az egészségünkre. Az épületben sokféle módon képes kárt okozni, ami jelentős anyagi ráfordítással hozható csak helyre, ezért okosabb megelőzni a bajt.

A penészesedés, dohosodás vagy a salétromosodás mind a magas páratartalom számlájára írható. Ezek a károk nem csak a bútorokat, nyílászárókat, vagy a fürdőszobában a csempe fugákat, hanem az épület szerkezetét is érinthetik. A salétromosodás például az alapoktól indul felfelé a tartószerkezeten, falakon.

Mik a páraérzékelős elektronikával ellátott ventilátorok előnyei?

Tulajdonképpen a működés lényege egyszerű: a páraérzékelő elektronika automatikusan bekapcsol, amikor a beállított szintnél magasabb páratartalmat észlel a helyiségben. Ezt azt jelenti, hogy a felhasználótól függetlenül folyamatosan biztosítja, hogy a páratartalom mindig az egészséges szinten maradjon. Mivel nincs szükség külső beavatkozásra, ez a megoldás rendkívül kényelmes.

Páraérzékelős elektronikával ellátott ventilátor segítségével a helyiség páratartalma folyamatosan az ideális szinten tartható. Ennek eredményeként egészséges légkör alakítható ki otthonunkban, és sikeresen léphetünk fel a párásodás ellen. Otthonunk minden olyan helyiségében, ahol nem tudjuk megoldani a pára megfelelő kiszellőztetését, elengedhetetlen egy ventilátor felszerelése.

Egyéb extrák: időzítő elektronika és zsalus kivitel

Páraérzékelős ventilátor működése

A páraérzékelő automatikával ellátott ventilátorok időzítővel is rendelkeznek. Ezeknél a ventilátoroknál azt is beállíthatjuk, hogy például a helyiségbe lépve a ventilátor működésbe lépjen és meghatározott idő múlva automatikusan kikapcsoljon.

Sok esetben találunk még zsalus kivitelű páraérzékelős ventilátor készüléket, ami egy plusz előnnyel rendelkezik: meggátolja a külső hideg levegő visszaáramlását a helyiségbe. Ez különösen a téli hideg időben fontos szempont.

Ezek a ventilátorok amellett, hogy kényelmesen használhatóak, energiatakarékosak is. Mivel csak akkor lépnek működésbe, amikor arra valóban szükség van, ezért nem pazarolják feleslegesen az energiát. Ez nem csak a pénztárcánknak nagyon előnyös, hanem a környezetünkre nézve is. A környezettudatosság nem csupán divat, hanem egy rendkívül fontos szemléletmód napjainkban, hiszen vigyáznunk kell a természetre és az erőforrásainkra. Ilyen berendezések használatával támogathatjuk ezt a fontos törekvést.

Láthatjuk, hogy az pára-és időérzékelő automatikának köszönhetően ezek a ventilátorok időt és energiát spórolva teszik a dolgukat akkor is, ha mi nem vagyunk jelen. Sőt! Tudunk olyan ventilátort is mutatni, ami még ezeket is felülmúlja és bármely lakást okosotthonná varázsol.

A jövő technológiája a ventilátoroknál

Kínálatunkba is megérkezett egy olyan axiális kisventilátor, amely egyszerűen programozható és működtethető mobil applikáció segítségével. A  Vent Axia LO-CARBON SVARA fürdőszoba ventilátor igazi „okoskütyü”, hiszen az okostelefonunkra vagy a laptopunkra letöltött alkalmazás segítségével vezérelhetjük.

Ez a ventilátor minden extrával rendelkezik, amivel egy modern fürdőszobai ventilátor rendelkezhet: időzítő, páraérzékelő és mozgásérzékelő elektronika, applikáció általi programozhatóság Bluetooth kapcsolaton keresztül, extra csendes működés és hihetetlenül alacsony fogyasztás.

Fényérzékelője lehetővé teszi, hogy amikor mozgást, fényt észlel a helyiségben, automatikusan bekapcsoljon. De képes megkülönböztetni a helyiség világításától például egy elhaladó autó fényét, így attól nem fog automatikusan bekapcsolni. Amikor a pára szintje hirtelen magas lesz, például zuhanyzás közben, akkor is működésbe lendül.

Ha pedig nyaralni megyünk, folyamatosan gondoskodik a friss levegőről. Erre többféle program is rendelkezésünkre áll, így amikor hazaérkezünk a családi vakációról, friss, egészséges levegő fogad. Az újdonságok szerelmeseinek ez az intelligens ventilátor kihagyhatatlan.

Összefoglalásként elmondhatjuk, hogy páraérzékelős ventilátort érdemes beszerezni, ha szeretnénk egészséges környezetet teremteni otthonunkba, mindezt úgy, hogy a használata számunkra is kényelmes, és ismerjük a páraérzékelős ventilátor működése – hogyan is történik.

Amennyiben segítségre van szüksége páraérzékelős ventilátor kiválasztásában, keresse bátran szakértő kollégáinkat, akik örömmel segítenek a megfelelő készülék megvételében.

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.