Rezsicsökkentés hővisszanyerős szellőztetés kiépítésével

rezsicsokkentes-hovisszanyeros-szellozorendszer-kiepitesevel

Az energiaárak elszabadulása miatt előtérbe kerülnek azok a hűtési és fűtési rendszerek, amelyek nem csak hatékonyak, de energiatakarékosak is. A téli fűtési költségek alacsonyan tartására kitűnő választás a hővisszanyerős szellőztetés, hiszen ezzel a megoldással nem az utcát fogjuk fűteni, és pazarolni a drága és értékes energiát. Így rengeteg költséget megspórolhatunk, ami jó hír, hiszen több marad a pénztárcánkban. Egy ilyen rendszernek nyáron is élvezhetjük az előnyeit, hiszen a hűtési költségeket is alacsonyan tartja. Bár sokan megkérdőjelezik a hővisszanyerős rendszerek hatékonyságát és megtérülését, de szakértőként csak megerősíteni tudjuk, hogy jelenleg ez az egyik legkorszerűbb és leghatékonyabb szellőztetési rendszer. A rezsicsökkentés szemszögéből pedig még inkább érdemes számításba venni.

A hővisszanyerős szellőztetés nem váltható ki az ablak kinyitásával!

A legtöbbször azzal érvelnek ez ellen a szellőztetési mód ellen, hogy ha naponta többször nyitott ablakkal átszellőztetik a lakást, az felér egy hővisszanyerős szellőztető rendszerrel, ráadásul ingyen van. Ez a megmosolyogtató érv természetesen nem állja meg a helyét. Az ablaknyitással történő szellőztetés egyáltalán nem hatékony, és csak rövid ideig tart a hatása. Nem beszélve arról, hogy a beáramló levegővel rengeteg port és egyéb szennyeződést is beengedünk az otthonunkba. És akkor még nem is ejtettünk szót a téli ablak nyitogatásról, ami lehűti a helyiséget. Egy szó, mint száz, az ablaknyitás nem hatékony és nem biztosít folyamatosan egészséges, tiszta levegőt otthonunkban.

 

A hővisszanyerős szellőztetés lényege éppen abban rejlik, hogy anélkül tudjuk biztosítani az állandó egészséges levegőt és hőmérsékletet, hogy ki kellene nyitni az ablakot. Ez a megoldás akkor is működik, amikor éppen nyaralunk, így nem egy áporodott levegőjű lakásba térünk haza. Ráadásul nem azt a levegőt engedik be, ami a kinti kánikulában 40 fokos vagy éppen a téli fagyokban mínusz fokokat jelenthet, hanem nyáron éjjel lehűti, télen pedig felmelegíti egy hőcserélőn keresztül a rendszer. Ha érdekli, milyen tévhitek keringenek a hővisszanyerős szellőztetésről, olvassa el ebben a cikkünkben!

Megtérülő befektetés

Ha komolyabban belemegyünk a hatékonyság kérdésébe, akkor látni fogjuk, hogy a hővisszanyerési hatékonysága ennek a rendszernek 80-90% típustól függően! Bár egy hővisszanyerős rendszer bekerülési költsége magas, de alacsony energiafelhasználással jár az üzemeltetése, és rendkívül kicsi a szellőztetési veszteség miatti energiavesztés. Ráadásul a komfortérzet, amit ezeken az előnyökön felül nyújt, az összehasonlíthatatlan más megoldásokkal. Az egészségünkre gyakorolt pozitív hatásait már rövid távon érezhetjük, hosszú távon pedig rengeteg energiát spórolhatunk vele. Minél jobban növekednek az energiaárak, a rendszer annál hamarabb térül meg.

A karbantartásra sem kell annyi időt és energiát szánni, mint amit általában gondolnak. Családi házak esetében valójában a szennyeződés a légcsatornákban minimális. A gépben lévő szűrők cseréjére kell odafigyelni, amit legalább félévente egyszer érdemes megtenni, de a csőrendszert 4-5 évente elégséges áttakarítani.

 

Renson endura delta hővisszanyerős szellőztető rendszer beépítése

Prémium kategóriás megoldás rezsicsökkentés megvalósítására: RENSON

A Ventilátorbolt a RENSON hivatalos márkaképviseletként olyan innovatív megoldásokat tud nyújtani, melyek túlmutatnak az automatizált légcserén. Az igényvezérelt hővisszanyerős szellőztetéssel a lehető leghatékonyabban biztosíthatja az otthonában a mindig kristálytiszta levegőt a lehető legkisebb költség mellett. Mivel az igényvezérelt működés azt jelenti, hogy a rendszer pontosan akkor és olyan mértékben lép működésbe, ami az aktuális igényeknek megfelelő, így nem pazarolja az energiát. Nem csupán a levegő páraszintjéhez igazodnak a szellőztető gépeik, hanem az épületben lakók életviteléhez és a levegő minőségéhez is. Ez a csúcstechnológiát képviselő rendszer a passzívház minősítést is kiérdemelte. A RENSON ENDURA hővisszanyerős szellőztető minden kritériumnak megfelel, amit egy modern, okos otthon szellőztető rendszerétől elvárunk. Amennyiben kérdése van a RENSON megoldásaival kapcsolatban, keresse kollégáinkat!

 

Renson endura hővisszanyerős szellőztetés rezsicsökkentés

Összefoglalás

Egy hővisszanyerős szellőztető rendszerrel tehát sokat nyerhet Ön és a családja, hiszen

  •         folyamatosan biztosítja a friss levegőt
  •         a szellőztetéssel nem hűti le a helyiség levegőjét
  •         hővisszanyerő hatékonysága 80-90%
  •         minél magasabb az energia ára, annál hamarabb térül meg
  •         alacsony karbantartási költséggel kell számolnia.

Számos cikkben foglalkoztunk a hővisszanyerős szellőztető rendszerek működésének bemutatásával, illetve a leggyakoribb hibákkal, amelyeket a kivitelezés során elkövetnek. Ide kattintva megtalálja a témában írt összes cikkünket.

Ha Önt is foglalkoztatja, hogy a rezsicsökkentés módosítása után hogyan tud hatékony mégis energiatakarékos rendszert kiépíteni otthonában, amivel kordában tarthatja a fűtési és a hűtési költségeit is, kérjen ajánlatot hővisszanyerős szellőztető rendszerre a Ventilátorbolt csapatától! Nem csak a beszerzésben, de a tervezésben és a kivitelezésben is komoly referenciákkal rendelkezünk.

Keressen minket Facebookon és Instagramon is!

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Hővisszanyerős szellőztető rendszer PDF útmutató