Szellőzőrács gyártás egyedi igényekre szabva

A szellőzőrendszerek egyik alapeleme mind a befúvó, mind az elszívó oldalon a szellőzőrács. Többféle beépítési móddal elérhető, és van lehetőség a szabvány méretek mellett akár egyedi méretekben és színben is rendelni. Így biztosan az épület homlokzatához legjobban illőt tudjuk beépíteni szellőztető rendszerünkbe. Ismerje meg, milyen lehetőségekből választhat!

Miért van szükség szellőzőrácsra?

A fali szellőzőrácsok szavatolják az épületek egészséges szellőzését. Biztosítják a friss levegő bejutását, és az elhasznált vagy túlmelegedett beltéri levegő kiszellőztetését az ingatlanból. A szellőzőrácsok a belső és a külső falakon is megtalálhatóak, hiszen a szellőztető rendszer mindkét végpontján szükség van rájuk. Nyári időszakban fontos szerepet játszanak az épületek hűtésében is, hiszen az éjszakai szellőztetés biztosításával komfortosabbá tehető a hőmérséklet. De amellett, hogy a szellőzést biztosítják, védelmet nyújtanak a nem kívánt vendégek ellen is, hiszen rovarhálóval is rendelhetők.

Alumínium szellőzőrács 1 soros

Időjárásálló, magas minőségű alumínium szellőzőrácsok

Különösen kültéri beépítésnél rendkívül fontos, hogy a rács olyan alapanyagból készüljön, ami ellenáll az időjárás viszontagságainak. Olyan felületkezelésre van szükség, amit sem az eső, sem az erős UV sugárzás nem károsít, így az sokáig megőrzi eredeti minőségét. Ezért a Ventilátorbolt csakis magas minőségű alumínium anyagból, RENSON minőségben kínálja a szellőzőrácsokat.

Az alumínium kitűnő választás, mert rendkívül tartós és időjárásálló. Alkalmazása a fenntarthatóságot is szolgálja, mert az alumínium 100%-ban újrahasznosítható. Tudta, hogy a megtermelt alumínium 75%-a még mindig kering a világon? A tartósságot megfelelő felületkezeléssel lehet tovább növelni, ilyen az eloxálás és a porfestés.

 

RENSON szellőzőrácsok kiváló eső elleni védelemmel

A RENSON alumínium szellőzőrácsai a folyamatos innovációnak köszönhetően olyan speciális kialakítással készülnek, ami tökéletes védelmet nyújt a csapadék bejutása ellen. A nemzetközileg akkreditált BSRIA Ltd. európai tesztelésének vetették alá a rácsokat, és a teszteken elért eredmények alapján kiváló vízvédelmet nyújtanak, ami 99%-100% védelmet jelent. Ha ilyen szellőzőrácsot választ, biztos lehet benne, hogy az esővíz nem jelent majd problémát a szellőző rendszerre nézve.

 

Funkcionális és esztétikus szellőzőrácsok

Egyedi színű szellőzőrácsot keres, ami harmonizál az épület megjelenésével? Ma már erre is van lehetőség, hiszen gyakorlatilag a teljes alap RAL színskála alapján megrendelhető a szellőzőrácsok porfestése. A RENSON nem csak egészséges, de esztétikus terek kialakítására is törekszik a termékeivel, ezért számos egyedi megoldást kínál méreteket és színeket tekintve is.

 

Renson szellőzőrács egyedi méretben és színben

Hogyan építhetjük be a fali szellőzőrácsot?

Jó hírünk van, azoknak, akik tartanak a beépítés bonyolultságától, mert egyszerű, mint egy gyerekjáték! Minden szellőzőrács úgy van kialakítva, hogy azt gyorsan és egyszerűen rögzíthessük a kívánt falnyílásba! Kétféle módon tudjuk beépíteni:

  •         hagyományos módon csavarral
  •         könnyen bepattintható rugós klipszekkel

 

Amire figyelnünk kell a szellőzőrács méretének kiválasztásakor az a falnyílás és a szellőzőrács pontos mérete. Fontos, hogy a szellőzőrács méretéhez képest 10 mm-rel nagyobb falnyílás szükséges! Kerettel és keret nélkül is választhatók rácsaink.

Ami még meghatározza a beépítés módját, az a szellőzőrács funkciója. Mégpedig, hogy csatlakozik –e szellőző rendszerhez egy csőcsonk segítségével vagy egyszerűen csak a szellőzés miatt építjük be. Ha nem csatlakozik egy kiépített szellőztető rendszerhez a szellőzőrács, akkor csak egyszerűen rögzítsük a falhoz.

Amennyiben mégis egy rendszer részeként funkcionál, akkor egy csatlakozó csonkkal ellátott úgynevezett plenum boxhoz, egy fém fogadó dobozhoz fog csatlakozni a rács. Ezt a plenum csatlakozó dobozt építjük a falba, amihez a légtechnikai cső csatlakozik. Hátsó, illetve oldalsó csatlakozási lehetőséggel is készülhet a doboz. Általában horganyzott acélból készítik, és a gépi szellőztető rendszer részét képezi.

 

Egyedi szellőzőrács gyártás akár 2 nap alatt!

Amikor a szabványtól eltérő egyedi szellőzőrács gyártás igénye merül fel, az gyakran időigényes, de nem a Ventilátorbolt esetében! Önnek nem kell kompromisszumot kötnie, hiszen egyszerűen leadhatja az igényei alapján kalkulált rácsot a kívánt méretben és színben, amit akár 2 nap alatt legyártunk üzemünkben, és gyorsan házhoz szállítunk! Rácskalkulátorunk segítségével néhány perc alatt megrendelheti az egyedi szellőzőrácsot. A kalkulátorunkat úgy alakítottuk ki, hogy biztosan megfelelő legyen a legyártott rács, hiszen figyelmeztet, ha nem megfelelő a méretezés a kívánt légmennyiség szállítására.

Szellőzőrács rendelés lépésről-lépésre

Csupán néhány adat megadására van szükségünk, hogy az Önnek megfelelő rácsot egyedileg elkészítsük:

  •         a szükséges méretek
  •         a rögzítés módja
  •         felületkezelést
  •         a kívánt színt
  •         további opció a választható rovarháló

Utolsó lépésként, ahogy említettük a tervezett légmennyiséget is szükséges megadni, mivel a rendszer ellenőrzi, hogy megfelelő -e az igényelt méret ahhoz a légmennyiséghez. Így nincs hibalehetőség, és Ön biztosan azt a szellőzőrácsot kapja, ami a legoptimálisabb szellőzést biztosítja majd.

Bár az alumínium szellőzőrács csupán egy egyszerű eleme egy épület szellőzőrendszerének, fontos, hogy az jó minőségű legyen, hiszen hosszú távra van rá szükség. Védelmet kell nyújtania a rovarok vagy madarak bejutása ellen, de az esővíztől is meg kell óvnia a szellőzőrendszert. Nem utolsó szempont, hogy külső falba építve különösen szem előtt van, ezért nem hanyagolhatók el az esztétikai szempontok sem. Ezért fontos, hogy bármilyen méretben és széles színskálán elérhető legyen. A rácskalkulátorunkhoz kattintson ide!

A Ventilátorbolt szellőzőrácsai megbízható RENSON minőségben készülnek kiváló minőségű alumíniumból akár egyedi méretekben is!

Rendelje meg gyorsan kalkulátorunk segítségével! Ha pedig kérdése van, szakértő kollégáink segítenek Önnek, így a megfelelő szellőzőrács kiválasztása egyszerűen és gyorsan fog menni! Szellőzőrács gyártás egyedi igényekre szabva!

 

Egyedi szellőzőrács gyártás

Keressen minket Facebookon és Instagramon is!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Hővisszanyerős szellőztető rendszer PDF útmutató