Szellőztető rendszerek teljes körű tervezése és kivitelezése a Ventilátorbolt csapatával!

gepi-szellozteto-rendszer-tervezes-kivitelezes-ventilatorbolt

Komplett szellőztető rendszer kivitelezése igencsak összetett feladat, mert rengeteg tényezőt figyelembe kell venni. Mégis sokszor tapasztaljuk, hogy vannak olyan bátor és elszánt felújítók, akik megpróbálnak megbirkózni ezzel a kihívással. De legtöbbször a rendszer tervezése vagy a gépek és kiegészítők kiválasztása során rájönnek, hogy ehhez bizony szakemberre van szükség. A Ventilátorbolt csapatára már a tervezés fázisától számíthat, hiszen mi nem csupán széles termékkínálatunkkal, hanem szaktudásunkkal is segítjük a Vásárlóinkat! Legyen szó lakossági vagy ipari szellőző rendszerek kiépítéséről, biztosítjuk a megfelelő szakmai hátteret és a kiváló minőségű termékeket.

ventilatorbolt-szellozo-rendszer-tervezes-kivitelezesGépi szellőztető rendszerek A-Z-ig

Miért olyan nehéz a szellőztető rendszerek tervezése és kivitelezése szakember nélkül? Mert figyelembe kell venni az épület adottságait (mint méret, szigetelés, csövek elvezetése) vagy akár a lakók életritmusát. Ha minden adat rendelkezésre áll, akkor lehet elkezdeni megtervezni a légcsatornák útvonalát, a légbevezetők, szellőzőrácsok, szerelőajtók, tetőátvezetések és természetesen a központi szellőztető gép helyét és kiválasztani a megfelelő teljesítményt.

Egy valódi, hozzáértő szakember optimálisan alakítja ki a szellőztető rendszer összes elemét, minden elszívó vagy befújó pont oda kerül, ahová kell, és csak annyi energiát fog felhasználni a rendszer, ami feltétlenül szükséges. Kizárólag egy jól megtervezett és kivitelezett rendszerrel tudjuk biztosítani a folyamatos friss, tiszta levegőt és az ideális páraszintet az épületben. Ráadásul egy szakember arra is gondol a tervezésnél, hogy a szellőztető rendszer időszakosan karbantartást is igényel, ezért fontos, hogy az egyes elemek könnyen hozzáférhetőek legyenek majd a szervizeléskor.

Leggyakoribb hibák központi szellőztető rendszer kivitelezése során

nagykonyhai-elszivo-ventilatorboltAlapelv a légcsatornák tervezésénél, hogy a lehető legkevesebb elágazás vagy kanyar legyen benne. Ha nem elég alapos a tervezés, akkor általában sokkal kanyargósabb útvonalon valósul meg a légcsere, mint kellene. Ez energiahatékonyság szempontjából sem előnyös, nem is beszélve arról, hogy több alapanyagot szereztek be a kelleténél. A pénztárcánknak egyik sem kedvez.

Egy másik túlságosan gyakori hiba, hogy a központi szellőztető gép teljesítménye nem megfelelő az adott épülethez és a szükséges légcsatorna rendszerhez. Gondolom sejthető, hogy sokszor túl kis teljesítményű gépet szerelnek be. Nyilvánvalóan ennek spórolási okai vannak, de nem okos ötlet a gépen takarékoskodni. Ha túl kicsi az adott gép teljesítménye, akkor nem csak nagyobb lesz a zajterhelés, hiszen szinte folyamatosan maximális teljesítménnyel kell „dolgoznia” a szellőztető gépnek, hogy fenntartható legyen az optimális levegőminőség, de még többet is fogyaszt majd hosszú távon, mint egy optimálisan kiválasztott berendezés. Arról nem is beszélve, hogy így az élettartama is rövidebb lehet, hamarabb tönkre megy a drágán beépített készülékünk.

Apróságnak vagy csupán kényelmi funkciónak tűnhet a plusz automatika (pl páraérzékelés), és ezért gyakran csak az alap kivitelt választják a szellőztető gépekből, pedig különösen a hővisszanyerős szellőztető rendszereknél ezen nem érdemes spórolni. Egyszerűen vannak olyan funkciók, mint mondjuk a fagyvédelem vagy az előfűtő, ami nélkül a drágán beépített készülék gyorsan drága mulatsággá válhat.

Ez csupán néhány példa volt, de számtalan buktatója van annak, ha kihagyjuk a tervezésből a szakembert. Erősen javasolt szaktanácsot kérni, hogy elkerüljük a fentiekhez hasonló hibákat. Nem beszélve arról, hogy nem csak a szükséges teljesítmény kiszámolása jelenthet fejtörést egy lelkes felújítónak, hanem a megfelelő gép kiválasztása is. Ahány gép, annyi műszaki leírás, adat, szabvány, grafikon és táblázat, amiben aztán könnyű elveszni. Nem árt ha van hozzá egy szótárunk. Ezekben a műszaki paraméterekben csakis egy szakember tud megbízható tanácsot adni.

Lakossági és ipari szellőzőrendszerek a Ventilátorbolt szakmai partnereinek kivitelezésében

Reméljük sikerült meggyőzni azokat a felújítókat, akik eddig hezitáltak azzal kapcsolatban, hogy kikérjék szakember tanácsát. Most szeretnénk megmutatni, hogy miért válasszák bizalommal a Ventilátorbolt csapatát és együttműködő partnereit nem csak a szükséges gépek és segédanyagok beszerzéséhez, hanem már a tervezéshez és a végső kivitelezéshez. Kollégáink szakértelmükkel segítik a Vásárlóinkat, hogy a lehető legteljesebb információkat kapják, bármilyen kérdésük van. Nem csak lakossági, hanem ipari szellőzőrendszerek illetve nagykonyhai elszívó rendszerek kivitelezésében is nagy tapasztalattal rendelkezünk. Azzal, hogy a teljes folyamatot egyetlen szakértő csapat felügyeli időt, pénzt és energiát takaríthatnak meg Ügyfeleink.

 

nagykonyhai-szellozteto-rendszer-kivitelezese

Referenciáink: szellőztető rendszer kivitelezése tapasztalt csapattal

Számos ügyfelünk számára végeztük el szellőzőrendszer teljes körű kivitelezését nem csak magánházakban hanem üzlethelyiségekben, közületi épületekben is. A legmodernebb hővisszanyerős szellőztető rendszerek kiépítését is vállaljuk. Várjuk leendő passzívház tulajdonosok megkeresését is!

Az egyik legkomplexebb feladat a nagykonyhai elszívó rendszerek kivitelezése. Nem véletlenül szenteltünk külön cikket ennek a témának (itt találja). A biztonsági szempontok itt még hangsúlyosabbak, amihez elengedhetetlen a szakértő csapat bevonása. Nagy kihívást jelent egy-egy ilyen feladat, de ugyanakkor izgalmas kihívás is.

 

nagykonyhai-szellozteto-rendszer-installalas

 

elektronika-beszerelese-szellozteto-ventilatorhoz

Amennyiben központi szellőztető rendszer vagy hővisszanyerős szellőztető rendszer kiépítése előtt áll, és szeretné, ha egyetlen csapat végezné a tervezést és a kivitelezést is, érdeklődjön elérhetőségeinken! Ráadásul ezen rendszerek kialakítására idén igénybe vehető az Otthonfelújítási támogatás is, aminek részletes feltételei itt találhatóak. Érdemes élni a lehetőséggel! Ha kérdése van, forduljon kollégáinkhoz, örömmel segítenek!

  Kérje egyedi árajánlatunkat komplett rendszer tervezésére és kivitelezésére!

  Kérjük, az ajánlatkéréshez adja meg telefonszámát és e-mail címét, kollégánk egyeztetett időpontban visszahívja Önt:

  Vélemény, hozzászólás?

  Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

  Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.

  Hővisszanyerős szellőztető rendszer PDF útmutató