szerelőajtó nyitva

Szerelőajtó, ami ápol és eltakar

Miért van szükség szervizajtó beépítésére? A válasz egyszerű: szerelőajtó segítségével elrejthetőek a falba vagy mennyezetbe épített csövek és szerelvények, de ha szükséges, akkor könnyen hozzáférhetővé válnak. Persze az sem utolsó szempont, hogy mindezt esztétikus módon tudjuk megoldani.

Milyen szervizajtót válasszak?

ADP Műanyag csempeajtó szerelőnyílás

Mindig az az elsődleges szempont, hogy hová kell majd beépíteni a szerelőajtót.  Ha otthonunkban van szükség rá, akkor elegendő egy műanyagból készült szerelőajtót megvásárolnunk. Azonban ipari környezetben szükség lehet ellenállóbb alapanyagból gyártott ajtóra. Ilyen esetben horganyzott acél szerelőajtót válasszunk.

A műanyagból készült szervizajtók általában fehér színben készülnek, így bárhová beépíthetőek. Ez a fajta műanyag rendkívül strapabíró, magas minőségű, időjárásálló, így akár kültéri használatra is alkalmasak a belőlük készült ajtók.

Fürdőszobában is szükségünk lehet egy szerelőnyílásra. Oda speciálisan csempeajtót tudunk beépíteni, mivel ezek jól illeszkednek a csempe méretekhez. A csempeajtók szintén a minőségi, strapabíró műanyagból készülnek, úgyhogy a párás környezet miatt nem kell aggódnunk. Nem fogja tönkretenni a pára. Persze az az ideális, ha minél kevésbé párás a levegő otthonunkban, mert nagy károk okozója lehet, amiről itt írtunk.

Érdeklik az akciók, kedvezményes vásárlási lehetőségek? Szeretne hasznos információkat kapni a szellőzéstechnika világából?
Iratkozzon fel hírlevelünkre!
[yikes-mailchimp form=”1″]

Mire figyeljünk a szerelőajtó beépítése során?

szervizajto beepitese

Szervizajtóra beépítésére falban vagy mennyezetben is szükség lehet, hiszen csövek, szerelvények ott is futhatnak. Gondolnunk kell arra, hogy a szerelőajtó nem csak azt a célt szolgálja, hogy eltakarja a szerelőnyílást, hanem könnyen hozzáférhetővé is teszi azt, amikor karbantartást kell eszközölnünk.

Ezért ne felejtsük el átgondolni, hogy bal vagy jobb oldali nyitással lesz praktikusabb az ajtó. A szervizajtók mindkét módon beépíthetőek, de előtte nem árt átgondolnunk, hogy merre fog nyílni az ajtó, a későbbi bosszúság elkerülése érdekében.

Bár a mérés alapvető dolog minden szerelési munkánál, de mégis érdemes rá felhívni a figyelmet. Pontos méretekkel induljunk el beszerezni a szerelőajtót, mert hihetetlenül széles méretválasztékban kaphatóak. Ami egyrészről nagy könnyebbség, hiszen biztosan megtaláljuk a megfelelőt, de ha nem tudjuk a pontos méretet, akkor elveszhetünk a nagy választékban.

Ezért választás előtt fontos a pontos méretek meghatározása. Ha megvan a minden szempontból megfelelő szervizajtó, akkor könnyedén beépíthető akár ragasztóval, akár habarccsal. A későbbiekben a tisztítása sem okozhat problémát, hiszen a műanyag felület egyszerűen tisztán tartható.

Fontos szempont lehet a műanyag szervizajtókkal kapcsolatban, hogy ezeket túlságosan magas hőmérsékletnek nem lehet kitenni, hiszen a maximális környezeti hőmérsékletük 40 ⁰C. De otthoni használathoz tökéletesen megfelelnek, inkább ipari területen lehet szükség acélból készült ajtóra.

 • szerelőajtó nyitvaszerelőajtó nyitva

  Europlast PL műanyag szerelőajtó

  Ár: 749 Ft3 035 Ft (ÁFA-val)

  Az Europlast PL szervizajtó oldalfali vagy mennyezeti elhelyezéshez, gépészeti egységek szervizelésére, ellenőrzésére.

  Opciók választása
 • ADP Műanyag csempeajtó szerelőnyílásszerelőajtó nyitva

  VENTS D műanyag szervizajtó

  Ár: 772 Ft5 339 Ft (ÁFA-val)

  VENTS D műanyag szervizajtó oldalfali vagy mennyezeti elhelyezéshez, gépészeti egységek szervizelésére, ellenőrzésére.

  Opciók választása
 • ADP Műanyag csempeajtó szerelőnyílásszerelőajtó nyitva

  ADP Műanyag csempeajtó szerelőnyílás

  Ár: 1 314 Ft3 943 Ft (ÁFA-val)

  Műanyag csempe szerelőajtó oldalfali vagy mennyezeti elhelyezéshez, gépészeti egységek szervizelésére, ellenőrzésére.

  Opciók választása
 • ADAR szerelőajtóADAR szerelőajtó méretei

  ADAR szerelőajtó négyszögletes légcsatornához

  Ár: 1 601 Ft13 358 Ft (ÁFA-val)

  Szigeteletlen szerelőajtó négyszögletes légcsatornához különböző méretekben. Szigeteletlen légcsatornákhoz, légtömör szigeteléssel.

  Opciók választása

Összefoglalva, egy szervizajtó nagyon hasznos, hiszen:

 • elrejti a csöveket, szerelvényeket
 • esztétikus
 • könnyen tisztítható
 • beépítése egyszerű
 • könnyű hozzáférhetőséget biztosít a karbantartás során
 • strapabíró anyagból készül
 •  beltéren és kültéren is alkalmazható
 •  jobb és bal oldali nyitással is beépíthető
 •  széles méretválasztékban elérhető

Tekintse meg a kínálatunkban megtalálható háztartási és ipari felhasználásra alkalmas szervizajtókat!

Ha kérdése van vagy bizonytalan a választásban, keresse kollégáinkat, akik szakértő tanácsokkal, készségesen állnak rendelkezésre!

Kapcsolódó szakmai cikkeink:

Ventilatorbolt.hu webáruház