VEZÉRLÉSEK AUTOMATIKA

Ventilátor vezérlő és fordulatszám szabályozó eszközök

Ventilátor szabályozó eszközök, mit is jelentenek pontosan? Milyen egyszerűnek tűnik ugye, hogy bekapcsoljuk a ventilátort, és az hűsít, keveri a levegőt. Ventilátoroknál, melyeket egyszerűen otthonukban, vagy irodájukban használnak csak odanyúlnak a kapcsolóhoz, és máris a kért módon, fordulaton működik a berendezés.

Igen, ilyen egyszerű kell, hogy legyen az ipari ventilátorok esetében is.

Amikor azzal már tisztában van, hogy hová, és milyen céllal szeretne ipari ventilátort helyezni, érdemes alaposan körbejárni, hogy milyen vezérlő, és ventilátor szabályozó eszközök segítik a berendezést a hatékony működésben.

A legfontosabb vezérlő, és ventilátor szabályozó eszközök:

Fordulatszám szabályozó

Egy ipari ventilátor használatánál nem mindig van szükség ugyanarra a fordulatszámra. Ahogy a „házi” használatú ventilátorok esetében is szükséges időnként magasabbra, ill. alacsonyabbra állítani a fokozatot, úgy náluk is nagy segítséget jelent egy fordulat/fokozatkapcsoló használat közben.

Ventilátor-időzítő

Amikor nincsen szükség a ventilátor folyamatos működésére a ventilátor-időzítő segítségével állíthatjuk be a működési időintervallumot. Típustól függően lehetőség van arra, hogy a világítással egyidejűleg, ill. a világítás lekapcsolása után még „x” percig működjön a ventilátor. Egyéb típusok lehetőséget adnak a ventilátorok programozott idejű be- és kikapcsolására. Létezik olyan elektronika, amely a ventilátor időzítésén kívül egyéb dolgokra is használható Pl.: öntözés automatizálása, jelenlét-szimuláció épületekben … stb.

Páraérzékelő

Azt hiszem, ennek a készüléknek benne van a nevében, hogy mire is szolgál. Talán az egyik legkedveltebb ventilátor szabályzó a piacon. Otthoni, vagy üzemi használatban lévő ventilátorok szabályozására szolgál. Üzemi konyhák, uszodák, de szimplán az otthoni fürdőszoba párájának érzékelésére, majd érzékelés után a pára elszívására beépített berendezés bekacsolása a feladata. Felhasználási területeit hosszan lehetne sorolni, de szinte nincs olyan háztartás, munkahely, ahol ne lehetne hasznát venni. Páratartalom érzékelője könnyedén állítható, az Önök számára optimális páratartalom megválasztása könnyedén megoldható.

RS-1-400 ventilátor fordulatszám szabályzó
MSC 105 fordulatszám szabályozó bekötése
MSC 110 fordulatszám szabályzó

Mire figyeljenek egy ventilátor szabályozó eszköz megvásárlásánál?

A legfontosabb szempont, akármelyik eszközre esik is a választásuk az, hogy a szabályozó kompatibilis legyen az önök által – akár már korábban, vagy a szabályozóval együtt – megvásárolt ipari ventilátorral. Vásárlás előtt – mielőtt a ventilátort és a hozzá csatlakoztatható szabályozót megvásárolnák – mindenképpen vegyék fel a kapcsolatot akár telefonon, akár online módon egy szakértővel, aki tanácsaival könnyedén kiküszöbölheti az esetlegesen később is felmerülhető akadályokat.

Az ipari ventilátor és a hozzá kapcsolódó vezérlő és ventilátor szabályozó berendezések megvásárlása, kiválasztása nem egyszerű feladat, inkább kérdezzen, alaposan járja körbe a témát, hiszen a cél, hogy az eladás, vásárlás, használat minden fél számára kielégítő beruházás legyen.

Amennyiben úgy gondolja, hogy a ventilátor szabályozó vásárlásban elakadt, kérje szakértőnk segítségét! Kattintson IDE

Kapcsolódó cikkek:

Ventilatorbolt.hu webáruház