Ventilátor szerelés segédanyagai

A ventilátor szerelés, mint megoldandó feladat nem vonatkozik mindenkire. Az egyszerűbb hűsítő ventilátorok összeszerelése, a hozzájuk tartozó szerelési útmutatóval nem okozhat gondot egy ügyes kezű vásárlónak legyen akár nő, vagy férfi az illető.

Egészen más a helyzet azonban, hogy ha a megvásárolt ventilátort ipari célokra, vagy ugyan háztartásban, de nem a hűsítő funkciót előtérbe helyezve használják.

A szellőzőrendszerbe épített ventilátorok már komolyabb szerelést, nagyobb hozzáértést, és/vagy ügyességet igényelnek.

Az első dolog, ami tehát a ventilátor szerelés alapfeltétele a hozzáértő kivitelező. A kivitelező – legyen az komoly szakember, vagy a család ügyesebb férfitagja – először felméri a megoldandó feladatot, a ventilátor beszerelésének a célját, a beépítendő ventilátort, majd pedig a hozzá szükséges segédanyagokat.

Lapos légcsatorna felfogató elem

A legfontosabb ventilátor-szerelési segédanyagok, és funkcióik, amelyek egészen biztosan szükségesek ahhoz, hogy a végeredmény, a beépített ventilátor, a szellőzőrendszer megfelelően használható legyen.

Felfogató elemek

Mivel a ventilátorok, illetve a hozzájuk tartozó légcsatornák általában önmagukban nem felszerelhető elemek, ezért szükség van különböző felfogató elemekre a mennyezetre, ill. oldalfalra történő megfelelő rögzítéshez. Ezekre többféle változatot is találhatunk.

Lapos légcsatorna felfogató elem

A lapos légcsatorna felfogató elem szellőztető rendszerekben a légcsatornák egyszerű, szakszerű oldalfali vagy mennyezeti rögzítésére alkalmasak. Könnyű szerelhetőséget biztosítanak, így használatukkal gyorsan és esztétikusan kiépíthető a légcsatorna hálózat. Merev falú, lapos légcsatornák kiegészítő eleme.

Kör légcsatorna rögzítő idom

Funkcióját tekintve ugyanazon feladatra alkalmas, mint a lapos légcsatorna felfogató elem. Merev körcsatornák oldalfali, vagy mennyezetre rögzítéséhez használható szerelési segédanyag.

OBMC gumis bilincs

Az OBMC gumis bilincs kör keresztmetszetű, merev falú légcsatornák függesztésére használható, valamint a gumi tömítés kiválóan csillapítja a csőhálózatban terjedő rezgéseket, így a zajszint mérsékelhető. Szereléséhez menetes szár és dűbel szükséges. Széles méretválasztékával és könnyű szerelhetőségével biztosítja az elszívó és szellőztető rendszerek gyors, szakszerű kiépítését.

Rozsdamentes AWA bilincs MCA

Légcsatornák és szellőztető rendszerek szerelésénél elengedhetetlen a rozsdamentes AWA bilincs használata a légcsatornák és egyéb idomok rögzítéséhez. Egyik leginkább használt rögzítő elem az AWA bilincs. Széles méretválasztékával és könnyű szerelhetőségével biztosítja az elszívó és szellőztető rendszerek gyors, szakszerű kiépítését. A felszerelés mellett a toldások összeillesztésében is nagy segítséget nyújt.

OBMC gumis bilincs
Menetes szár
MP szerelőlap KDM pillangószelephez
ALUTAPE alumínium ragasztószalag

Menetes szár

A menetes szár OBMC rögzítő bilincsek szereléséhez használható. Segítségével mennyezetre vagy oldalfalra szerelhetőek a légtechnikai csőrendszerek. Széles méretválasztékával és könnyű szerelhetőségével biztosítja az elszívó és szellőztető rendszerek gyors, szakszerű kiépítését.

MP szerelőlap pillangószelep mozgató motorhoz

A szerelőlap Belimo-motoros mozgatáshoz kör keresztmetszetű pillangószelephez használható ventilátor szerelés kiegészítő elem. NA315-ös méretnagyságig az AEX típusú tengelyhosszabbítóval együtt használható.

ALUTAPE alumínium ragasztószalag

Légcsatorna hálózatoknál használható ALUTAPE alumínium ragasztószalag a rendszer légtömör tömítésére, nedvesség és időjárási hatásokkal szembeni védelemre. UV-álló, légtömör tömítést biztosító alumínium ragasztószalag. Öntapadó, nyomásérzékeny, akril bevonat. Tartós üzemi hőmérséklet: -20 °C és +120 °C között.

Megfelelő tervezés, jól kiválasztott ventilátor, az igényekhez, és a szereléshez szükséges ventilátor szerelési segédanyagok megvásárlása a titka az ideális szellőzőrendszer telepítésének. Beszerelés előtt Ön, vagy kivitelezője mindenképpen egyeztessen kereskedőjével az elképzelésekről a későbbi problémák elkerülése érdekében.

Amennyiben úgy gondolja, hogy a ventilátor szerelési segédanyagok vásárlásban elakadt, kérje szakértőnk segítségét! Kattintson IDE

 • Rozsdamentes AWA bilincs

  Rozsdamentes AWA bilincs MCA

  Ár: 203 Ft541 Ft (ÁFA-val)

  Univerzális rozsdamentes rögzítő AWA-bilincs tekercsben, lekerekített szélű szalagból a légcsatorna sérülésének elkerülésére. Méretválaszték: 60-660mm

  Opciók választása
 • Menetes szár

  Menetes szár

  Ár: 295 Ft1 476 Ft (ÁFA-val)

  Menetes szár OBMC gumis bilincs rögzítéséhez mennyezetbe vagy oldalfalra. Méretek: M6-M8-M10 Rendelhető hossz: 1-3m

  Opciók választása
 • OBMC gumis bilincsOBMC gumis bilincs

  OBMC gumis bilincs

  Ár: 436 Ft5 272 Ft (ÁFA-val)

  OBMC gumis bilincs légtechnikai rendszerek kivitelezéséhez. Merev falú, kör keresztmetszetű légcsatornák rögzítéséhez. Méretválaszték: 80-1000mm

  Opciók választása
 • Lapos légcsatorna felfogató elemElszívó-szellőző rendszer kiépítése lakóépületben

  Lapos légcsatorna felfogató elem műanyag 2db

  Ár: 674 Ft1 049 Ft (ÁFA-val)

  Felfogató elem lapos légcsatornához alkalmas a lapos légcsatornák oldalfali vagy mennyezeti rögzítésére. Az ár 2db-ra vonatkozik.

  Opciók választása

Kapcsolódó szakmai cikkeink:

Ventilatorbolt.hu webáruház