Ventilátoros csillár VS. mennyezeti ventilátor

ventilatoros csillar-mennyezeti ventilator

Miben másabb a ventilátoros csillár a mennyezeti ventilátornál? Új cikkünkből megismerheti a kettő közti különbséget.

A csillár ventilátor és a mennyezeti ventilátor sok közös vonással bír, funkcióikat tekintve azonban merőben mások is lehetnek, ezért érdemes mindig átgondolni, milyen szerepre szánjuk az eszközt.

A hasonlóságok

Mindkettő egy úgynevezett plafon ventilátor, amit az adott tér mennyezetére raknak fel annak érdekében, hogy a szobában lévő levegőt keverje. Emiatt sokan csak úgy tekintenek rájuk, mint a kánikulát többé-kevésbé hűteni tudó ventilátorra. Ez viszont igen leegyszerűsített jellemzés csak, kezdve azzal hogy egy mennyezeti ventilátor nem csak júliusban jön jól, hanem januárban is. A hideg időben ugyanis meggátolja a meleg levegő rétegződését a lakásban, ami jelentős fűtési energiát spórolhat meg a benne lakónak. Ez a spórolás ráadásul elég jelentős, akár 20-30%-os is lehet.

A téli-nyári üzemmód mindössze a ventilátor forgásirányától függ. Nyáron ugyanis elsődleges feladata, hogy egy folyamatos légmozgást biztosítson, lentről felfelé áramló levegővel. Télen viszont a mennyezet közelében megrekedt melegebb levegőt kell lejuttatni a lakók tartózkodási magasságába.

Érdeklődjön!
Érdeklődjön!
Érdeklődjön!
49 990Ft (Áfa-val)
Érdeklődjön!
105 990Ft (Áfa-val)
119 990Ft149 990Ft (Áfa-val)
Érdeklődjön!
105 990Ft (Áfa-val)

Amiben több a ventilátoros csillár

A ventilátoros csillár leegyszerűsítve abban több, hogy rendelkezik világítással is a lapátokon kívül, amivel aztán be lehet világítani kisebb-nagyobb tereket, szobákat. Azaz amolyan kettő az egyben megoldás, mely leginkább amiatt jött létre, mert egyes mennyezeteken mind esztétikailag, mind technikailag nehézkesen férne el egymás mellett egy lámpa szett és egy ventilátor is. Ennek a kettős funkcionalitásnak számtalan előnye van, például mind a fényviszonyok, mind a levegő könnyen kezelhetővé válik általa: az ilyen termékek vagy termosztáthoz hasonló fali távvezérlő egységgel, vagy egy tévézésből ismert távkapcsolóval irányítható. Hozzá kell tenni ugyanakkor azt is, hogy egy csillár ventilátor az esetek túlnyomó többségében nehezebb mint a világítás nélküli társa, így mindenképp érdemes szakemberrel konzultálni a vásárlás és szerelés előtt, hogy biztosan elbírja-e a plafon a kiszemelt ventilátort.

Kövessen minket Facebookon is!

A Ventilatorbolt kínálatában mind csillár ventilátorból, mind mennyezeti ventilátorból több kiváló darab megtalálható, így biztosíthatjuk arról, hogy szakembereink segítségével Ön is megtalálja az otthonába legjobban passzoló terméket!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.