Zsalus ventilátor kategória

Zsalus ventilátor választása abban az esetben előnyös, ha a külső hideg levegő visszaáramlását szeretnénk megakadályozni. Különösen téli időszakban válik nélkülözhetetlenné ez a funkció. A zsaluk erre a problémára nyújtanak megoldást, biztosítják a téli huzatmentes múködést és megakadályozzák a szellőztetendő helyiség levegőjének lehűlését. TOVÁBB OLVASOM

18 783Ft33 769Ft (Áfa-val)
-40%
13 343Ft19 660Ft (Áfa-val)
16 878Ft20 815Ft (Áfa-val)
19 164Ft33 769Ft (Áfa-val)
28 816Ft43 167Ft (Áfa-val)
28 816Ft (Áfa-val)

Zsalus ventilátor előnyei

Ez a típus tehát abban különbözik egy átlagos elszívó ventilátor készüléktől, hogy amikor nem működik, egy zsalu szerkezet lezáródik, és meggátolja a külső levegő visszaáramlását a helyiségbe. Erről az automata zsalu gondoskodik. Sok esetben ugyanis a ventilátor nem egy légcső hálózatba, hanem közvetlenül falba vagy ablakba kerül beszerelésre, így a külső levegő könnyedén vissza tudna áramlani a lakóhelyiségbe.

VVR változtatható forgásirányú ventilátor zsaluvalAz autómata zsalus ventilátor tökéletesen alkalmas kis és közepes méretű, átlagosan 100-300 négyzetméter alapterületű helyiségek szellőztetésére. Ráadásul ezek a ventilátorok könnyedén beépíthetők, ezért is kedveltek az építkezők, felújítók körében. Akár a lakás tulajdonos maga is be tudja szerelni. Egyes típusok falba (oldalfalba és/vagy mennyezetbe), míg mások akár ablakba is installálhatók.

A zsalus elszívó ventilátorok jellemzően golyós csapágyas motorral felszereltek, ami garantálja a hosszabb élettartamot és akár mennyezetbe is építhetőek ezáltal. A zsalus ablakventilátorok esetében esővédő panel is tartozhat a ventilátorhoz. Mivel a zsalus ablakventilátorok jobban ki vannak téve a külső időjárási viszonyoknak, ezért erre szükség is van. A ventilátorok külső borítása is ehhez igazodik: időjárásálló ABS műanyagból készülnek.

 

 

A zsaluk kb. fél perc alatt nyílnak ki és visszazáródásuk is teljesen automatikus, Az automata zsaluk mozgatását általában egy hőpatron biztosítja ami a rajta átfolyó áram okozta felmelegedés hatására mozgatja a rászerelt tengelyt.

Zsalus ventilátor extra elektronikával

Általában többféle kivitelből válogathatunk az alaptípuson felül. Vannak páraérzékelővel, illetve időzítővel ellátott modellek is, de lehet válogatni automata párelszívó vagy elektromos szellőző ventilátorok között is. Ezáltal még kényelmesebb használatot biztosítanak, hiszen lehetővé teszik, hogy előre beállítsuk, mikor szeretnénk, ha működésbe lépnének. Az időzítős típusokra jellemző a 2-30 perces kikapcsolási késleltetés, és akár villanykapcsolóra is köthetőek. A páraérzékelős modellek esetében egy előre meghatározott páraszint elérése szükséges az automatikus működésbe lépéshez. Előfordulhat, hogy olyan ventilátorra van szükségünk, ami képes időszakosan a szellőztetés irányának megváltoztatására. Kínálatunkban ilyen típusú zsalus ventilátor is megtalálható.

Amennyiben kétsége van a megfelelő fürdőszoba ventilátor kiválasztása esetén, kérje kollégáink segítségét!

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.