Elszívó csőventilátor kínálatunkból

Elszívó csőventilátor maximum 1-2m hosszú csőszakaszba szerelhető axiális ventilátort jelent. Alkalmazhatjuk WC szellőztetésére vagy a fürdőszoba páramentesítésre egyaránt. A csőventilátor könnyű beszerelhetőségének és alacsony árfekvésének köszönhetően egy rendkívül népszerű modell. Ráadásul többféle extra funkcióval ellátott kivitelből is válogathatunk. TOVÁBB OLVASOM

Elszívó csőventilátor választása fürdőszoba vagy WC szellőztetéshez

Mikor ideális választás egy elszívó csőventilátor? Amikor az elszívó ventilátort egy kiépített légtechnikai csővezetékbe kell illeszteni. Manapság már szerencsére alapfelszereltségnek számít egy fürdőszoba WC csőventilátor beépítése új lakóingatlanok esetében, de a régebbi lakóépületek felújítása, szigetelése is indokolttá teszi a megfelelő szellőztetés biztosítását. Ezáltal megelőzhető az épület falának penészesedése, a dohosodás vagy salétromosodás, továbbá a levegő folyamatosan friss és egészséges marad környezetünkben.

Általában rövidebb, jellemzően 1-2 méter hosszúságú csőszakaszhoz csatlakoztatható ez a típus. Gyártják teljes egészében, illetve csak részlegesen csőbe dugható kivitelben is. Attól függően, hogy a motor milyen csapágyazással ellátott, beszerelhető vízszintesen vagy akár függőlegesen is. A golyós csapágyazású fürdőszoba elszívó csőventilátor típust függőlegesen is lehet installálni.

csőventilátor beépítése

Egy fürdőszoba WC elszívó csőventilátor vásárlása esetén nem kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk, ami kétségkívül előnyös lehet kisebb költségvetésű felújításnál. Annak ellenére, hogy alacsonyabb árkategóriát képviselnek, megjelenésük esztétikus, működésük pedig csendes. Ezáltal jól illeszkednek bármilyen helyiségbe, és a járókerekek nem csapnak zajt nagyobb igénybevétel esetén sem.

Ventilátor választása előtt az egyik legfontosabb feladat meghatározni a helyiség szellőztetéséhez szükséges ideális légszállítás mennyiségét. A csőventilátorok esetében ez a teljesítmény mintegy 100-300 m3/h érték között mozog. Ebből az adatból látszik, hogy kis vagy közepes méretű helyiségekhez tervezték ezt a kivitelt.

A ventilátorok szabvány méretű csövekhez csatlakoztathatóak: általánosan elmondható, hogy 100/120/150 mm átmérőjű csőcsonkkal rendelhetőek. Mivel ezek az elszívó ventilátorok lakossági felhasználásra készültek, ezért háztartási felhasználásra ez tökéletesen megfelelő.

Egyszerű, olcsó, esztétikus ventilátor

Összefoglalva ez a típusú fürdőszoba WC ventilátor azoknak ideális választás, akik kedvező árú, csőszakaszba könnyen beépíthető, egyszerű, esztétikus és csendes elszívó ventilátort keresnek.

Amennyiben segítséget szeretne kérni a megfelelő ventilátor kiválasztásához, forduljon bátran szakértő kollégáinkhoz!

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.