Légcsatorna rendszer elemei központi szellőztető rendszerben

A központi szellőztető rendszer kétségkívül legfontosabb eleme maga a szellőztető gép, de a légcsatorna hálózat kivitelezésére is komoly figyelmet kell szentelni. Ha nem megfelelő módon alakítják ki a légcsatorna rendszert, akkor a szellőző nem csak alacsony hatékonysági fokkal fog működni, de még zajos is lesz. Precíz tervezést és sokféle alkotóelemet igényel, mint például csövek, osztódobozok, légszelepek, hangcsillapító elemek. TOVÁBB OLVASOM

Kérjen árajánlatot szellőztető rendszer tervezésére, és kiépítésére szakértőnktől!
kérjen ajánlatot

A légcsatorna rendszer fő elemei a következők:

A légcsatorna rendszer feladata az, hogy szállítsa a levegőt a megfelelő irányba, ezáltal biztosítja a légcserét. A hővisszanyerős szellőztető rendszerek kialakítása csillagpontos módon történik, ami a lehető legkisebb zajszintet biztosítja. Ehhez szükség von osztó-gyűjtő elemekre.

oszto-gyujto-beepitese-kozponti-szellozteto-rendszerekbe

Osztódobozok

Ezeknek a horganyzott acélból vagy műanyagból készült dobozoknak a feladata az elszívó oldalon az elhasznált levegő elszállítása, befújó oldalon pedig a friss levegő szétosztása a különböző ágak között.

Flexibilis műanyag cső

A légcsatorna rendszer másik fontos része a cső. Ezek a speciális légtechnikai csövek prémium minőségű polietilénből készületek, antisztatikusak, antiallergének és gombaölő hatásuk is van. A moduláris rendszerek szerelése gyerekjáték, még szerszám sem kell az alakításukhoz a press-fit csatlakozóknak köszönhetően.

Hangcsillapító elemek

Ahogyan a nevük is mutatja, ezek azt a célt szolgálják, hogy a csökkentsék a motorzajt. Ez nem elhanyagolható szempont a komfortot tekintve, hiszen egy jól kivitelezett rendszer nem zavarja a nyugalmat, de egy rosszul megépített légcsatorna rendszer rendkívül zajos lehet, amivel nem könnyű együtt élni.

Rácsok, légszelepek

Az elszíváshoz és a befújáshoz is szükség van rácsokra, amelyek jellemzően légmennyiség szabályozóval vannak ellátva. A csövekhez csatlakozó dobozzal tudjuk kapcsolni őket. Ezek a dobozok általában horganyzott acélból készülnek többféle csatlakozással (hátsó agy oldalsó) és átmérővel. A csövek csatlakozásához szükség lehet tömítő gumira is.

Mind az elszíváshoz, mind a befújáshoz szükség van légszelepekre. Ezek állítható tárcsával felszereltek, falba vagy mennyezetbe építhetők, leginkább fehér színben.

A szelepfogadó dobozok csonkkal ellátott horganyzott acél elemek, amelyek a légszelepeket kötik össze a szellőzőcsővel. Kiváló akusztikai és hőszigetelő tulajdonsággokkal rendelkeznek. A használaton kívüli csonkok lezárására polietilén végdugót használhatunk.

Ha éppen légcsatorna rendszer kiépítéséhez keres alkatrészt, tekintse meg kínálatunkat! Minden szükséges elemet megtalál webáruházunkban. Ha bizonytalan, vásárlás előtt kérjen szaktanácsot kollégáinktól!

Töltse le 15 oldalas ingyenes PDF útmutatónkat a hővisszanyerős szellőztető rendszerek kivitelezéséről! Kattintson ide!

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Hővisszanyerős szellőztető rendszer PDF útmutató