Vents MV BVS kör szellőzőrács csőcsonkkal, szúnyoghálóval

Szellőzőrácsok fajtái és szerepük

[vc_row][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]A szellőzőrácsok manapság szinte láthatatlan résztvevőivé váltak életünknek legyen szó háztartási, kisebb- illetve nagyobb ipari felhasználásról.[/vc_column_text][vc_column_text]A különböző szellőző, illetve légkondicionáló berendezések szerves részei. Szerepük, hogy a megfelelő kifelé, illetve befelé irányuló légáramlást, befúvó és elszívó berendezések használata során elősegítsék, valamint, hogy a szellőzőrendszerek által igényelt ki/bemeneti nyílásokat megfelelően védjék, és azokat esztétikusan takarják.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_facebook type=”button_count”][vc_googleplus][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”8871″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

A szellőzőrácsok fajtái szempontjából két főbb csoportot különböztetünk meg, a műanyag, és a fém kivitelt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Felhasználási területükhöz igazodva szükséges kiválasztani a leginkább megfelelőt. Ahol nagyobb terhelésnek, vagy esetleg kültéri felhasználás során az időjárás viszontagságainak vannak kitéve a strapabíróbb, fémből készült szellőzőrácsokat ajánljuk.

A kültéri felhasználásra tervezett fém szellőzőrácsok tartósabbak, típusonként eltérően, némely fajtájuk esővédő ráccsal is rendelkezik. Nem kell attól tartani, hogy a fém szellőzőrács használatánál esetleg esztétikailag problémákba ütközhetnek, hiszen a legtöbb típus már több színben is a rendelkezésre áll.

Ha esetleg fennáll a lehetősége annak, hogy a szellőzőrácson keresztül esetleg bármilyen élőlények, rovarok, madarak… bekerülhetnek a szellőző rendszerbe, mindenképpen a rovar vagy – kültéri felhasználás esetén – madárvédő hálóval ellátott szellőzőrácsot szükséges választaniuk a vásárlás előtt. Amennyiben kétségük van, hogy a kiválasztott szellőzőrács rendelkezik-e valamely hálóval, kérdezzék telefonon, vagy e-mail-en ügyintézőnket, ezzel is elkerülve a későbbi kellemetlenségeket![/vc_column_text][vc_column_text]A szellőzőrácsok megvásárolhatóak csőcsonkkal egybeépített, vagy csőcsonk nélküli kivitelben is. Ennek eldöntésére, hogy mely típusra van szükségük mindenképpen szükséges a kivitelező véleményét is kikérni!

A gravitációs zsalu is hasonló szerepet tölt be, mint a szellőzőrácsok, nagyon praktikus berendezés, mivel alapból benne van zsalu, viszont ez csak kifújó szellőztetéshez jó. Külső oldalfalra szerelhető túlnyomás kibocsájtó zsalu.

Bizonyos típusoknál megjelenik a kézi zsalu-állítás lehetősége, így szükség esetén lezárható a visszaáramló levegő útja.

Igény esetén megtalálhatóak a típusok között falra, és/vagy plafonra szerelhető változatok is, ennek kiválasztását természetesen a szellőztetőrendszer kiépítése követeli meg. Vásárlás előtt ezt a kérdést is érdemes egyeztetnie kivitelezőjével![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”9712″ img_size=”medium”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”11865″ img_size=”medium”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”9703″ img_size=”medium”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”11866″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Méretek

[/vc_column_text][vc_column_text]A szellőzőrácsok különböző méretben és formában vásárolhatóak meg, egyes típusoknál lehetőség van az egyedi méretek megszabására is. Erről a lehetőségről részletes leírásainkban, illetve ügyintézőnkkel egyeztetve tudhat meg többet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Színek

[/vc_column_text][vc_column_text]Szellőzőrácsok tekintetében sem csak a megfelelő beszerelhetőség, és működés a fontos tényező, hanem az esztétikus megjelenés is. A szellőzőrácsok műanyag és fémből készült típusainak számos fajtája is elérhető többféle színválasztékban.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ajtóra szerelhető szellőzőrácsok

[/vc_column_text][vc_column_text]Szellőzőrácsok felszerelésére sok esetben nem csak falra és plafonra szerelve van szükség, vannak helyzetek, amikor ajtóra való felszerelésre is szükség lehet. Ilyen eset például a WC, fürdőszoba, vagy esetleg konyhaajtóra való szerelés, mely esetben a rács biztosítja a levegő utánpótlást a szellőztetett helyiségben.

Kivitel szempontjából két típust különböztetünk meg, van olyan, amelyik szimpla kivitelben kapható, és az ajtó egyik oldalára szerelhető, valamint létezik dupla csomagolásban megvásárolható, amely a nyílászáró két oldalára szerelhető.

Az ajtóra szerelhető szellőzőrácsok kézzel elzárható zsaluval rendelkező változatainál a szükséges levegőmennyiség szabályozható, vagy igény esetén teljesen elzárható.

Vigyázat! Ajtóra szerelendő szellőzőrács esetében figyelni kell, hogy meglegyen a rács felszereléséhez szükséges minimum ajtóvastagság! Vásárlás előtt ezt a méretet mindenképpen mérje meg!

 

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Fentiek alapján látható, hogy akármilyen megoldást is szeretnének, akármely felhasználási helyre van szükségük szellőzőrácsok felszerelésére, minden szempontból könnyedén megtalálhatják az Önök számára leginkább megfelelőt. Legyen szó a méretéről, az anyagáról, esetleg a színéről, a szellőzőrácsok mai típusai minden igényt könnyedén kielégítenek.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=”warning” icon_fontawesome=”fa fa-exclamation-triangle”]Amennyiben úgy gondolja, hogy a szellőzőrács vásárlásban elakadt, kérje szakértőnk segítségét! Kattintson IDE[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

Kapcsolódó szakmai cikkeink:

Központi hővisszanyerős szellőztető rendszer beépítése

Központi hővisszanyerős szellőztető rendszer beépítése szakértelmet és alapos tervezést igényel....

elszívó ventilátor fajtái kiválasztása

Elszívó ventilátor felhasználási területei

Szellőztető rendszerek nem csak ipari méretekben, hanem lakossági igényeknek megfelelő...

csillár ventilátor kiválasztása

Hogyan válasszuk ki a megfelelő csillár ventilátort?

[vc_row][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]A csillár ventilátor minden évszakban hasznos lehet, bár sokan...

Ventilatorbolt.hu Légtechnika