Vents MV BVS kör szellőzőrács csőcsonkkal, szúnyoghálóval

Szellőzőrácsok fajtái és szerepük

[vc_row][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]A szellőzőrácsok manapság szinte láthatatlan résztvevőivé váltak életünknek legyen szó háztartási, kisebb- illetve nagyobb ipari felhasználásról.[/vc_column_text][vc_column_text]A különböző szellőző, illetve légkondicionáló berendezések szerves részei. Szerepük, hogy a megfelelő kifelé, illetve befelé irányuló légáramlást, befúvó és elszívó berendezések használata során elősegítsék, valamint, hogy a szellőzőrendszerek által igényelt ki/bemeneti nyílásokat megfelelően védjék, és azokat esztétikusan takarják.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/6″][vc_facebook type=”button_count”][vc_googleplus][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”8871″][/vc_column][vc_column width=”3/4″][vc_column_text]

A szellőzőrácsok fajtái szempontjából két főbb csoportot különböztetünk meg, a műanyag, és a fém kivitelt.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Felhasználási területükhöz igazodva szükséges kiválasztani a leginkább megfelelőt. Ahol nagyobb terhelésnek, vagy esetleg kültéri felhasználás során az időjárás viszontagságainak vannak kitéve a strapabíróbb, fémből készült szellőzőrácsokat ajánljuk.

A kültéri felhasználásra tervezett fém szellőzőrácsok tartósabbak, típusonként eltérően, némely fajtájuk esővédő ráccsal is rendelkezik. Nem kell attól tartani, hogy a fém szellőzőrács használatánál esetleg esztétikailag problémákba ütközhetnek, hiszen a legtöbb típus már több színben is a rendelkezésre áll.

Ha esetleg fennáll a lehetősége annak, hogy a szellőzőrácson keresztül esetleg bármilyen élőlények, rovarok, madarak… bekerülhetnek a szellőző rendszerbe, mindenképpen a rovar vagy – kültéri felhasználás esetén – madárvédő hálóval ellátott szellőzőrácsot szükséges választaniuk a vásárlás előtt. Amennyiben kétségük van, hogy a kiválasztott szellőzőrács rendelkezik-e valamely hálóval, kérdezzék telefonon, vagy e-mail-en ügyintézőnket, ezzel is elkerülve a későbbi kellemetlenségeket![/vc_column_text][vc_column_text]A szellőzőrácsok megvásárolhatóak csőcsonkkal egybeépített, vagy csőcsonk nélküli kivitelben is. Ennek eldöntésére, hogy mely típusra van szükségük mindenképpen szükséges a kivitelező véleményét is kikérni!

A gravitációs zsalu is hasonló szerepet tölt be, mint a szellőzőrácsok, nagyon praktikus berendezés, mivel alapból benne van zsalu, viszont ez csak kifújó szellőztetéshez jó. Külső oldalfalra szerelhető túlnyomás kibocsájtó zsalu.

Bizonyos típusoknál megjelenik a kézi zsalu-állítás lehetősége, így szükség esetén lezárható a visszaáramló levegő útja.

Igény esetén megtalálhatóak a típusok között falra, és/vagy plafonra szerelhető változatok is, ennek kiválasztását természetesen a szellőztetőrendszer kiépítése követeli meg. Vásárlás előtt ezt a kérdést is érdemes egyeztetnie kivitelezőjével![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”9712″ img_size=”medium”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”11865″ img_size=”medium”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”9703″ img_size=”medium”][/vc_column][vc_column width=”1/4″][vc_single_image image=”11866″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Méretek

[/vc_column_text][vc_column_text]A szellőzőrácsok különböző méretben és formában vásárolhatóak meg, egyes típusoknál lehetőség van az egyedi méretek megszabására is. Erről a lehetőségről részletes leírásainkban, illetve ügyintézőnkkel egyeztetve tudhat meg többet.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Színek

[/vc_column_text][vc_column_text]Szellőzőrácsok tekintetében sem csak a megfelelő beszerelhetőség, és működés a fontos tényező, hanem az esztétikus megjelenés is. A szellőzőrácsok műanyag és fémből készült típusainak számos fajtája is elérhető többféle színválasztékban.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Ajtóra szerelhető szellőzőrácsok

[/vc_column_text][vc_column_text]Szellőzőrácsok felszerelésére sok esetben nem csak falra és plafonra szerelve van szükség, vannak helyzetek, amikor ajtóra való felszerelésre is szükség lehet. Ilyen eset például a WC, fürdőszoba, vagy esetleg konyhaajtóra való szerelés, mely esetben a rács biztosítja a levegő utánpótlást a szellőztetett helyiségben.

Kivitel szempontjából két típust különböztetünk meg, van olyan, amelyik szimpla kivitelben kapható, és az ajtó egyik oldalára szerelhető, valamint létezik dupla csomagolásban megvásárolható, amely a nyílászáró két oldalára szerelhető.

Az ajtóra szerelhető szellőzőrácsok kézzel elzárható zsaluval rendelkező változatainál a szükséges levegőmennyiség szabályozható, vagy igény esetén teljesen elzárható.

Vigyázat! Ajtóra szerelendő szellőzőrács esetében figyelni kell, hogy meglegyen a rács felszereléséhez szükséges minimum ajtóvastagság! Vásárlás előtt ezt a méretet mindenképpen mérje meg!

 

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Fentiek alapján látható, hogy akármilyen megoldást is szeretnének, akármely felhasználási helyre van szükségük szellőzőrácsok felszerelésére, minden szempontból könnyedén megtalálhatják az Önök számára leginkább megfelelőt. Legyen szó a méretéről, az anyagáról, esetleg a színéről, a szellőzőrácsok mai típusai minden igényt könnyedén kielégítenek.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_message message_box_color=”warning” icon_fontawesome=”fa fa-exclamation-triangle”]Amennyiben úgy gondolja, hogy a szellőzőrács vásárlásban elakadt, kérje szakértőnk segítségét! Kattintson IDE[/vc_message][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column]

[/vc_column][/vc_row]

Kapcsolódó szakmai cikkeink:

paraerzekelos ventilator

Páraérzékelős ventilátor: Megbízható társ a párásodás elleni harcban

A pára megfelelő szinten tartása az egyik legfontosabb feladatunk, hogy...

álló ventilátor, hűsítő ventilátor

Az álló ventilátor kiválasztásának szempontjai

[vc_row][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]Az álló ventilátor a háztartások, munkahelyek egyik közkedvelt nyári...

klíma vásárlás, klíma, split klíma, inverteres klíma, légkondícionáló, légkondi

Miért jó Önnek a klíma vásárlás?

[vc_row][vc_column width=”5/6″][vc_column_text]   Manapság a klíma vásárlás már nem luxus....

Ventilatorbolt.hu