Ablakventilátor kínálatunk

Ablakventilátor alkalmazása nem csak fürdőszoba helyiségben, hanem például konyhában is kitűnő megoldás lehet. Vannak olyan esetek, amikor nem szeretnének falat bontani, vagy egyszerűen nem lehetséges a bontás, ezért ezt a módszert választják. Ezek a ventilátorok általában szimpla vagy dupla üvegezésbe is beépíthetőek. TOVÁBB OLVASOM

ÚJ
Érdeklődjön!
Érdeklődjön!
77 989Ft99 990Ft (Áfa-val)
16 990Ft77 989Ft (Áfa-val)
28 816Ft43 167Ft (Áfa-val)
28 816Ft (Áfa-val)

Ablakventilátor választása esetén

Ennél a típusnál az első szempont mindig az ablaküveg vastagságának ellenőrzése, hiszen a készülék csak a műszaki leírásban meghatározott vastagságnál használható. Továbbá a rögzítéshez alkalmazott furat vastagsága is elsődleges. Ezeket minden esetben nézzük meg!

Az ablak ventilátor egy külső és egy belső részből áll, vagyis van egy kültéren elhelyezkedő, és egy beltéri eleme is. Ennek megfelelően a ventilátor külső borítása tartós, ABS műanyagból készül.

Az ablaküvegbe építhető ventilátorok alkalmazhatóak kis és közepes méretű helyiségek szellőztetésére. A maximális légszállítású modell körülbelül 450 m3/h teljesítményt nyújt.

Védelem a kültéri hatásokkal szemben

Mivel az ablak ventilátor félig kültéren helyezkedik el, ezért az időjárás viszontagságaival szemben ellenállónak kell lennie. Erről gondoskodik a tartós műanyag ház, továbbá egyes kivitelek esővédő panellal vannak ellátva. Az esővédő ereszelem megakadályozza a csapadék bejutását a ventilátorba.

ablakventilátor beszerelése

Gondoskodni kell arról is, hogy a külső hideg levegő ne áramolhasson vissza a helyiségbe. Ezt automata zsaluk beépítésével biztosítják. Ablakventilátorok kaphatóak olyan változatban is, amelyiknél a forgásirány változtatható. Így amikor a szellőztetés irányának időszakos megváltoztatására van szükség, ezt is megvalósíthatjuk vele. Továbbá szintén előnyös tulajdonsága egyes kiviteleknek, hogy nem csak ablakba, hanem falba is beépíthetőek. Amennyiben szeretnénk, választhatunk beépített páraérzékelő és időzítő elektronikával szerelt ablak ventilátort is.

Ha nem lehetséges falba telepíteni a ventilátort, akkor egy ablak ventilátor választásával biztosíthatjuk a helyiség ideális szellőztetését, és segítségével megelőzhető a pára lecsapódása és a penész kialakulása.

 

Ha segítségre van szüksége a megfelelő típusú és teljesítményű ventilátor kiválasztásához, forduljon szakértő kollégáinkhoz!

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.