Páraérzékelős ventilátor kínálatunkban

Páraérzékelős ventilátor választása több szempontból is előnyös. Használata kényelmes, automatikusan beindul, amikor túl magas a páratrtalom a fürdőszobában vagy mosókonyhában. Nem kell figyelnünk, magától teszi a dolgát. Másrészt, mivel csak akkor lép működésbe a ventilátor, amikor a helyiség páratartalma elérte az előre beállított szintet, így nem pazarolja feleslegesen az energiát. Tehát energiatakarékos és környezetkímélő megoldás is egyben. Alkalmazása leginkább otthoni környezetben hasznos. Milyen veszélyeket rejt a pára és hogyan segít a megelőzésben a páraérzékelős ventilátor? TOVÁBB OLVASOM

A nagy ellenség: a párásodás, penész és társai

Közismert, hogy a túl magas páratartalom következtében kialakulhat penészesedés, dohosodás vagy salétromosodás. Ezek a problémák nem csak magában az épületben okozhatnak károkat, hanem az egészségre is rendkívül károsak. Az általuk okozott károk helyreállítása jelentős anyagi költségekkel jár.

Ezeknek a jelenségeknek a hátterében minden esetben a magas páratartalom áll. Megszabadulni a penésztől vagy salétromosodástól meglehetősen nehéz feladat. Míg a dohosodás esetén főleg a kellemetlen szag okoz lakhatatlan környezetet, addig a penész megjelenhet a falakon, a fa nyílászárókon vagy a csempe fugákon. De ezen kívül is számtalan helyen: papír, textil felületek, szekrények.

A salétromosodás képes a legnagyobb károkat produkálni, hiszen az épület alapjaitól indul el és halad felfelé a tartószerkezeten, a falakon, amivel jelentős károk keletkeznek az ingatlanban. Ezeken a problémákon segíthet egy páraérzékelős ventilátor alkalmazása.

Páraérzékelős ventilátor beszerelésére hol ajánlott?

páraérzékelős ventilátorAmennyiben otthoni környezetben szeretnénk ventilátort, ezekbe a helyiségekbe érdemes felszerelni:

  •         fürdőszoba,
  •         WC,
  •         konyha,
  •         helyiség, ahol a téli időben a ruhák száradnak.

Ipari környezetben pedig:

  •         konyha,
  •         étkező,
  •         mosdó,
  •         egyéb helyiségek, ahol a termelékenység miatt extrém páratartalom kialakulására van esély

 

Páraérzékelős elektronikával ellátott VENTS páraérzékelős ventilátor segítségével a helyiség páratartalma folyamatosan az ideális szinten tartható. Ezáltal egészséges légkör alakítható ki otthonunkban. Minden olyan helyiségben, ahol nem tudjuk megoldani a pára megfelelő kiszellőztetését, elengedhetetlen egy ventilátor felszerelése.

A működés lényege egyszerű: a páraérzékelő elektronika automatikusan bekapcsol, amikor a beállított szintnél magasabb páratartalmat észlel a helyiségben. Ez a megoldás kényelmessé teszi a használatot, mert tőlünk függetlenül folyamatosan biztosítja, hogy a páratartalom mindig az egészséges szinten maradjon. Nincs szükség külső beavatkozásra.

Milyen extra funkciók érhetőek el a páraérzékelő automatika mellett?

Centra DC motoros energiatakarékos ventilátor

A páraérzékelő automatikával ellátott típusok időzítővel is rendelkeznek. Ezeknél a ventilátoroknál lehetőségünk van beállítani, hogy például a helyiségbe lépve a ventilátor működésbe lépjen és meghatározott idő múlva automatikusan kikapcsoljon. Sok esetben találunk még zsalus kivitelű páraérzékelős ventilátort, ami meggátolja a külső hideg levegő visszaáramlását a helyiségbe. Ez különösen a téli hideg időben fontos szempont.

Páraérzékelős ventilátor beszerezésére akkor van szükség, ha szeretnénk egészséges környezetet teremteni otthonunkba, mindezt úgy, hogy a használata számunkra is kényelmes, hiszen automatikusan teszi a dolgát.

Amennyiben segítségre van szüksége a fürdőszobai páraérzékelős ventilátor kiválasztásában, keresse bátran szakértő kollégáinkat, akik örömmel segítenek a megfelelő készülék kiválasztásában.

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.