Vent-Axia Silent fürdőszoba ventilátor akció

Páraérzékelős ventilátor választékunkban

Páraérzékelős ventilátor választása több szempontból is előnyös. Használata kényelmes, automatikusan beindul, amikor túl magas a páratrtalom a fürdőszobában vagy mosókonyhában. Nem kell figyelnünk, magától teszi a dolgát. Másrészt, mivel csak akkor lép működésbe a ventilátor, amikor a helyiség páratartalma elérte az előre beállított szintet, így nem pazarolja feleslegesen az energiát. Tehát energiatakarékos és környezetkímélő megoldás is egyben. Alkalmazása leginkább otthoni környezetben hasznos. Milyen veszélyeket rejt a pára és hogyan segít a megelőzésben a páraérzékelős ventilátor? TOVÁBB OLVASOM

Páraérzékelős ventilátor

  • E wc-fürdőszoba ventilátorE150 Europlast fürdőszoba szellőztető ventilátor

   Europlast E WC Fürdőszoba ventilátor

   Ár: 3 683 Ft9 144 Ft (ÁFA-val)

   Europlast E WC Fürdőszoba ventilátor sikló csapágyazással. Fürdőszoba WC szellőztetésre használható, kedvező árú ventilátor. Csőcsatlakozás: 100-150mm

  • Vokker fürdőszoba wc szellőztető ventilátorVokker fürdőszoba wc ventilátor

   Vokker V szellőző ventilátor sikló csapággyal

   Ár: 4 064 Ft10 732 Ft (ÁFA-val)

   Vokker V fürdőszoba wc szellőző ventilátor sikló csapágyazással. Választható időzítő vagy páraérzékelő elektronikával is. Fürdőszoba WC szellőztetésre használható, kedvező árú ventilátor. Csőcsatlakozás: 100-120mm

  • Europlast T szellőző ventilátor teli előlappal

   Ár: 4 826 Ft11 176 Ft (ÁFA-val)

   Europlast T fürdőszoba szellőztető ventilátor sikló csapágyazással. Sima fehér könnyen tisztítható teli előlappal szerelt. Fürdőszoba WC szellőztetésre használható, kedvező árú ventilátor. Csőcsatlakozás: 100-120mm

  • Vokker fürdőszoba wc szellőztető ventilátorVokker fürdőszoba wc ventilátor

   Vokker fürdőszoba szellőztető ventilátor golyós csapággyal

   Ár: 6 579 Ft11 367 Ft (ÁFA-val)

   Vokker fürdőszoba szellőztető ventilátor golyós csapágyazással. Választható időzítő vagy páraérzékelő elektronikával is. Fürdőszoba WC szellőztetésre használható, kedvező árú ventilátor. Csőcsatlakozás: 100-120mm

  • VENTS MA zsalus ventilátor

   MATH zsalus ventilátor páraérzékelővel

   Ár: 16 951 Ft18 640 Ft (ÁFA-val)

   Az MATH páraérzékelős ventilátorok egyben időzítő áramkörrel is rendelkeznek, így villanykapcsolóról is elindíthatóak és a beállított időzítés letelte után automatikusan kikapcsolnak.  Csak oldalfalra szerelhető. Csőcsatlakozás: 100/125/150mm

  • VENTS MA zsalus ventilátor

   MATHL zsalus ventilátor páraérzékelővel

   Ár: 19 558 Ft22 037 Ft (ÁFA-val)

   Az MATHL páraérzékelős ventilátorok egyben időzítő áramkörrel is rendelkeznek, így villanykapcsolóról is elindíthatóak és a beállított időzítés letelte után automatikusan kikapcsolnak.  Golyóscsapággyal szerelt motornak köszönhetően oldalfalra és mennyezetre is szerelhető. Csőcsatlakozás: 100/125/150mm

  • 12V ventilátor fürdőszobába

   SILHOUETTE 12V ventilátor fürdőszobába

   Ár: 16 106 Ft22 471 Ft (ÁFA-val)

   SILHOUETTE 12V ventilátor fürdőszobába szerelhető. Alap, időzítős és páraérzékelős változatban rendelhető. Működtető feszültség: 12V Vizes, párás helyiségekbe előnyös a használata, különálló trafóval szállítjuk. Csőcsatlakozás: 100mm.

  • MAO ablakventilátormao1 ablakventilátor beszerelése

   VENTS MAO1 ablakventilátor

   Ár: 18 628 Ft27 901 Ft (ÁFA-val)

   Automata zsalus ablakra szerelhető, típustól függően páraérzékelős ventilátor siklócsapággyal.

  • Centra DC motoros energiatakarékos ventilátorVent Axia Centra DC motoros energiatakarékos ventilátor méretei

   Vent Axia Centra DC motoros energiatakarékos ventilátor

   Ár: 26 327 Ft33 029 Ft (ÁFA-val)

   Energiatakarékos ventilátor DC motorral, folyamatos üzemű ventilátor, 2 féle állítható normál sebességgel és egy emelt teljesítménnyel, oldalfali, mennyezeti vagy ablakba építésre. Alap, időzítős és páraérzékelős változatban rendelhető. A páraérzékelős ventilátor jelölése: “TH” Csőcsatlakozás: 100mm.

  • 12V ventilátor fürdőszobábaSilhouette 150 furdoszobai elszívó ventilator

   SILHOUETTE fürdőszoba wc elszívó ventilátor

   Ár: 14 002 Ft35 204 Ft (ÁFA-val)

   Vent Axia SILHOUETTE fürdőszoba wc elszívó ventilátor alap, időzítős és páraérzékelős változatban rendelhető. Típustól függően beépített visszacsapó szeleppel vagy automata zsaluval rendelkezik. Hálózati feszültség: 230VAC Csőcsatlakozás: 100/150mm.

  • Vent Axia SOLO PLUS radiális szellőztető ventilátorSolo Plus radiális fürdőszoba ventilátor légszállítása

   Vent Axia SOLO PLUS radiális szellőztető ventilátor

   Ár: 23 867 Ft38 033 Ft (ÁFA-val)

   Vent Axia SOLO PLUS radiális szellőztető ventilátor húzózsinóros, időzítős és páraérzékelős változatban rendelhető. Falon kívüli vagy süllyesztett szerelésre is alkalmas, több lakószinten keresztül történő szellőztetésnél is használható. Beépített visszacsapó szeleppel rendelkezik. A szűrő nem tartozéka a ventilátornak! Csőcsatlakozás: 100mm.

  • SAF Quiet halk fürdőszoba ventilátorSAF Quiet halk fürdőszoba ventilátor

   SAF Quiet TH halk fürdőszoba wc ventilátor páraérzékelővel

   Ár: 22 240 Ft40 034 Ft (ÁFA-val)

   Fürdőszoba, WC elszívására használható golyóscsapággyal szerelt ventilátor. Beépített időzítő és pára érzékelő áramkörrel. Magas légszállítást biztosít alacsony zajszint (25dBA) és alacsony energiafogyasztás (7,5W) mellett. Csőcsatlakozás: 100/125/150mm.

  A nagy ellenség: a párásodás, penész és társai

  Közismert, hogy a túl magas páratartalom következtében kialakulhat penészesedés, dohosodás vagy salétromosodás. Ezek a problémák nem csak magában az épületben okozhatnak károkat, hanem az egészségre is rendkívül károsak. Az általuk okozott károk helyreállítása jelentős anyagi költségekkel jár.

  Ezeknek a jelenségeknek a hátterében minden esetben a magas páratartalom áll. Megszabadulni a penésztől vagy salétromosodástól meglehetősen nehéz feladat. Míg a dohosodás esetén főleg a kellemetlen szag okoz lakhatatlan környezetet, addig a penész megjelenhet a falakon, a fa nyílászárókon vagy a csempe fugákon. De ezen kívül is számtalan helyen: papír, textil felületek, szekrények.

  A salétromosodás képes a legnagyobb károkat produkálni, hiszen az épület alapjaitól indul el és halad felfelé a tartószerkezeten, a falakon, amivel jelentős károk keletkeznek az ingatlanban.

  Milyen helyiségekben van szükség páraérzékelős ventilátor beszerelésére?

  Amennyiben otthoni környezetben szeretnénk ventilátort, ezekbe a helyiségekbe érdemes felszerelni:

  •         fürdőszoba,
  •         WC,
  •         konyha,
  •         helyiség, ahol a téli időben a ruhák száradnak.

  Ipari környezetben pedig:

  •         konyha,
  •         étkező,
  •         mosdó,
  •         egyéb helyiségek, ahol a termelékenység miatt extrém páratartalom kialakulására van esély

  Vent Axia SOLO PLUS radiális szellőztető ventilátor

  Páraérzékelős elektronikával ellátott ventilátor segítségével a helyiség páratartalma folyamatosan az ideális szinten tartható. Ezáltal egészséges légkör alakítható ki otthonunkban. Minden olyan helyiségben, ahol nem tudjuk megoldani a pára megfelelő kiszellőztetését, elengedhetetlen egy ventilátor felszerelése.

  A működés lényege egyszerű: a páraérzékelő elektronika automatikusan bekapcsol, amikor a beállított szintnél magasabb páratartalmat észlel a helyiségben. Ez a megoldás kényelmessé teszi a használatot, mert tőlünk függetlenül folyamatosan biztosítja, hogy a páratartalom mindig az egészséges szinten maradjon. Nincs szükség külső beavatkozásra.

  Milyen extra funkciók érhetőek el a páraérzékelő automatika mellett?

  Silhouette 150 furdoszobai elszívó ventilator

  A páraérzékelő automatikával ellátott típusok időzítővel is rendelkeznek. Ezeknél a ventilátoroknál lehetőségünk van beállítani, hogy például a helyiségbe lépve a ventilátor működésbe lépjen és meghatározott idő múlva automatikusan kikapcsoljon. Sok esetben találunk még zsalus kivitelű páraérzékelős ventilátort, ami meggátolja a külső hideg levegő visszaáramlását a helyiségbe. Ez különösen a téli hideg időben fontos szempont.

  Páraérzékelős ventilátort érdemes beszerezni, ha szeretnénk egészséges környezetet teremteni otthonunkba, mindezt úgy, hogy a használata számunkra is kényelmes, hiszen automatikusan teszi a dolgát.

  Amennyiben segítségre van szüksége páraérzékelős ventilátor kiválasztásában, keresse bátran szakértő kollégáinkat, akik örömmel segítenek a megfelelő készülék kiválasztásában.

  Ventilatorbolt.hu webáruház