Axiál ventilátor ipari felhasználásra

Axiál ventilátor típusaink az egyik legnépszerűbb ipari szellőztető ventilátorok. Kínálatunkban megtalálhatóak a falra szerelhető és a csőperemes ipari axiális ventilátorok, akár fordított szívó légárammal is kiváló áron!  TOVÁBB OLVASOM

26 971Ft53 532Ft (Áfa-val)
Érdeklődjön!
194 877Ft373 427Ft (Áfa-val)
40 838Ft391 215Ft (Áfa-val)
40 838Ft391 215Ft (Áfa-val)
44 379Ft210 905Ft (Áfa-val)
Érdeklődjön!
50 660Ft178 041Ft (Áfa-val)
16 990Ft77 989Ft (Áfa-val)
52 311Ft188 201Ft (Áfa-val)
34 150Ft56 883Ft (Áfa-val)
77 711Ft104 635Ft (Áfa-val)

Axiális fali ventilátorok felhasználási területei

Ipari axiál ventilátor
Ipari axiál ventilátor


Ezek a legegyszerűbb, és legrégebb óta ismert ventilátor típusok.  Az axiál ventilátor típusok leginkább ipari, de kisebb méretek esetén lakossági felhasználásra is alkalmasak. Ipari területeket tekintve állattartó telepeken, gyártó csarnokokban, raktárakban, de akár irodákban, kisebb üzlethelyiségekben, vendéglátó egységekben is alkalmazhatóak szellőztetésére. 

Általánosan a terek szellőztetésére használnak ilyen ventilátorokat, rövid és kis ellenállású csővezeték rendszerekhez valók.

Az axiál ventilátor típusoknál a teljes jelleggörbe tartománya nem használható, mert nagy fojtás esetén az áramlás úgymond leválik a járókerék-lapátokról. Ez azt jelenti, hogy a lapátok mögött óriási örvények keletkeznek, s a jelleggörbe visszaesik, bizonytalanná válik. Ekkor a ventilátor zaja mélyebb tónusú lesz, a légáramlás egyenetlen, pumpáló  ilyenkor. Az axiális gépeknél tehát a várható munkapont megfelelő helyét a jelleggörbén ellenőrizni kell.

Minőségi axiál ventilátor előnyei

Általában védőráccsal vannak ellátva, és a belső falra szerelve a helyiségből kifelé nyomják a levegőt. A lapátjuk készülhet acélból, alumíniumból, de akár speciális antisztatikus műanyagból is.

Széles méretválasztékban kaphatóak, egy vagy három fázisú motorral vannak felszerelve. Vannak olyan változatok, amelyek négyszögletes acéllemez házzal, acél lapátokkal, és acél védőhálóval készülnek. A ventilátorok kerete készülhet még poliészterezett acéllemezből is.  

Jellemző rájuk:

  • a csendes működés, 
  • az alacsony energiafogyasztás, 
  • a nagy légszállítás,
  • a kis nyomásemelés,
  • a hosszú élettartam,
  • a karbantartás mentesség – hiszen strapabíró golyós csapágyazással gyártják őket,
  • a magasfokú hővédelem – túlmelegedés esetén lekapcsol a motor.

 

Ilyen axiál ventilátorokat alkalmaznak például műhelyek, ipari, és mezőgazdasági létesítmények szellőztetésére.

Reventon, VENTS axiál ventilátorok

A Reventon ipari axiális ventilátor belső falra szerelhető, a helyiségből kifelé történő szellőztetés esetén alkalmazható. Nagy teljesítménnyel rendelkezik, kitűnő megoldás raktárak, ipari létesítmények, sportcsarnokok szellőztetésére.

A VENTS OVK ipari axiál ventilátor berendezésről annyit érdemes tudni, hogy kör keresztmetszetű, típusa szerint fali ventilátor, acél lapátokkal rendelkezik, és egyfázisú motorral van felszerelve. Ipari felhasználásra gyártják.

Kérje szakértőnk segítségét a megfelelő minőségű, és méretű ipari ventilátor  kiválasztásához!

 

Kövessenek minket a közösségi médiában is!

linkedin pinterest instagram_003

facebook ikon

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.