Showing all 8 results

Ipari csőventilátor kínálatunk

Nagyobb raktárépületek, irodák, éttermek, akár parkolóházak ideális szellőztetése megoldható ipari csőventilátor beépítésével. Az ipari felhasználásra gyártott csőventilátorok teljesítménye sokszorosa a lakossági elszívóknak, és akár enyhén poros levegő szállítására is alkalmasak. Az ipari csőventilátor választása előtt számos szempontot mérlegelni kell.
TOVÁBB OLVASOM

34 021Ft319 228Ft (ÁFA-val)
52 859Ft645 909Ft (ÁFA-val)
15 491Ft30 519Ft (ÁFA-val)
27 607Ft94 353Ft (ÁFA-val)
13 289Ft26 021Ft (ÁFA-val)
-25%
26 805Ft49 473Ft (ÁFA-val)
25 507Ft43 237Ft (ÁFA-val)

Nagyobb épületek, létesítmények szellőztetése csőventilátorral

Már egy üzlethelyiség esetében is szükség lehet nagyobb teljesítményre, de akár lakossági felhasználásnál is előfordulhat, hogy ipari csőventilátort javasol a szakember. Az ipari célra tervezett ventilátorok előnye ugyanis a hosszabb élettartam, sokkal strapabíróbbak, és bírják a nagyobb igénybevételt is. Hatalmas ipari csarnokok, éttermek szellőztetéséhez pedig nélkülözhetetlen egy ipari ventilátor.

Etaline ipari csőventilátor
Etaline nagy nyomású ipari csőventilátor

A szellőzőrendszer tervezése során fel kell mérni a várható igényeket, hogy a megfelelő teljesítményű berendezés kerüljön beépítésre, és ha szükséges, akkor bírja a speciális körülményeket is.

Ezek a legfontosabb kérdések, amelyeket a szakember feltesz:
Milyen teljesítményű ventilátorra van szükségünk? A szükséges teljesítményt az óránkénti légcsere igénye határozza meg. Amint meghatároztuk a szükséges légcserét a helyiségben, kiválasztható a megfelelő teljesítményű ventilátor.

Milyen hőmérsékletű és tisztaságú levegőt kell szállítania a csőventilátornak?
Hogyan lehet beszerelni az elszívó ventilátort? Szervizelés esetén hogyan férünk hozzá?
Milyen egyéb kiegészítő elemek kellenek a rendszer kiépítéséhez?

Ipari elszívó ventilátor

Ha ezekre a kérdésekre megvan a válasz, akkor jöhet az elszívó csőventilátor kiválasztása. Amennyiben olyan helyiség szellőztetését kell megoldani, ahol jelentős a por mennyisége, vagy magas hőmérsékletű levegőt kell kifújni, akkor olyan kivitelű ipari csőventilátor jöhet szóba, aminek a motorja a légáramon kívül helyezkedik el. Ez a konstrukció megakadályozza azt, hogy a motor károsodjon a szennyeződések miatt. Ráadásul egy plusz szűrő is távol tartja a lapátoktól és a csapágyazástól a szennyeződéseket, amik egyébként rájuk lerakódva könnyen meghibásodáshoz vezetnének.

Az ipari csőventilátor előnyei

Minden ventilátor esetében, de különösen ipari célra gyártott elszívóknál különösen fontos, hogy a működése gazdaságos legyen. Ezért egyes csőventilátorok több sebességes kivitelben készülnek, így azok mindig az adott körülményeknek megfelelő teljesítménnyel működnek. Nem pazarolják az energiát, ha kisebb az igénybevétel, akkor kisebb teljesítményen üzemelnek. Mivel a kisebb irodahelyiségtől a hatalmas ipari csarnokig széles a felhasználási kör, ezért többféle kivitelben és teljesítményben kaphatóak, a 100 mm csőátmérőtől akár 315 mm-ig.

Szeretne első kézből hasznos információkat kapni a szellőzető ventilátorokról?
Iratkozzon fel hírlevelünkre és rendszeresen megkapja szakmai cikkeinket valamint tájékoztatjuk akciós termékeinkről!

Olvasson bele kapcsolódó szakmai cikkeinkbe!

ipari konyha elszívók

Ipari konyha elszívó rendszerek

Ipari konyha szellőztetés Ipari konyhai elszívó rendszerek bemutatása. Az ipari konyhai és éttermi környezetben a feladatok többségének az elvégzése viszonylag ...
Bővebben
nagykonyhai szelloztetes

Fontos szempontok nagykonyhai elszívó rendszerek kiépítése esetén

A nagykonyhai elszívó berendezések már a helyiség tervezésnél kulcsfontosságúak. Ha valahol elengedhetetlen a megfelelő szellőztetés, akkor az az ipari nagykonyha ...
Bővebben
elszívó ventilátor fajtái kiválasztása

Elszívó ventilátor felhasználási területei

Szellőztető rendszerek nem csak ipari méretekben, hanem lakossági igényeknek megfelelő kivitelezésben is megvalósíthatóak. A szellőző rendszerek kulcseleme az elszívó ventilátor, ...
Bővebben
Etaline ipari csőventilátor

Csőventilátor kiválasztása és felhasználási területei

A csőventilátor kiválasztásánál elsődleges szempont, hogy milyen helyiségben van szükség a befújt vagy elszívott levegő elszállítására. Nem csak ipari felhasználásra ...
Bővebben