Ipari csőventilátor kínálatunk

Termékek szűrése Showing all 12 results

Cső átmérő[mm]

Filter selected

Nagyobb raktárépületek, irodák, éttermek, akár parkolóházak ideális szellőztetése megoldható ipari csőventilátor beépítésével. Az ipari felhasználásra gyártott csőventilátorok teljesítménye sokszorosa a lakossági elszívóknak, és akár enyhén poros levegő szállítására is alkalmasak. Az ipari csőventilátor választása előtt számos szempontot mérlegelni kell.
TOVÁBB OLVASOM

63 487Ft76 187Ft (Áfa-val)
28 943Ft99 047Ft (Áfa-val)
87 014Ft1 060 014Ft (Áfa-val)
28 094Ft207 526Ft (Áfa-val)
185 212Ft644 196Ft (Áfa-val)
32 950Ft70 232Ft (Áfa-val)
23 533Ft41 021Ft (Áfa-val)
14 681Ft28 931Ft (Áfa-val)
34 531Ft67 297Ft (Áfa-val)
38 087Ft507 987Ft (Áfa-val)

Nagyobb épületek, létesítmények szellőztetése csőventilátorral

Már egy üzlethelyiség esetében is szükség lehet nagyobb teljesítményre, de akár lakossági felhasználásnál is előfordulhat, hogy ipari csőventilátort javasol a szakember. Az ipari célra tervezett ventilátorok előnye ugyanis a hosszabb élettartam, sokkal strapabíróbbak, és bírják a nagyobb igénybevételt is. Hatalmas ipari csarnokok, éttermek szellőztetéséhez pedig nélkülözhetetlen egy ipari ventilátor.

Etaline ipari csőventilátor
Etaline nagy nyomású ipari csőventilátor

A szellőzőrendszer tervezése során fel kell mérni a várható igényeket, hogy a megfelelő teljesítményű berendezés kerüljön beépítésre, és ha szükséges, akkor bírja a speciális körülményeket is.

Ezek a legfontosabb kérdések, amelyeket a szakember feltesz:
Milyen teljesítményű ventilátorra van szükségünk? A szükséges teljesítményt az óránkénti légcsere igénye határozza meg. Amint meghatároztuk a szükséges légcserét a helyiségben, kiválasztható a megfelelő teljesítményű ventilátor.

Milyen hőmérsékletű és tisztaságú levegőt kell szállítania a csőventilátornak?
Hogyan lehet beszerelni az elszívó ventilátort? Szervizelés esetén hogyan férünk hozzá?
Milyen egyéb kiegészítő elemek kellenek a rendszer kiépítéséhez?

Ipari elszívó ventilátor

Ha ezekre a kérdésekre megvan a válasz, akkor jöhet az elszívó csőventilátor kiválasztása. Amennyiben olyan helyiség szellőztetését kell megoldani, ahol jelentős a por mennyisége, vagy magas hőmérsékletű levegőt kell kifújni, akkor olyan kivitelű ipari csőventilátor jöhet szóba, aminek a motorja a légáramon kívül helyezkedik el. Ez a konstrukció megakadályozza azt, hogy a motor károsodjon a szennyeződések miatt. Ráadásul egy plusz szűrő is távol tartja a lapátoktól és a csapágyazástól a szennyeződéseket, amik egyébként rájuk lerakódva könnyen meghibásodáshoz vezetnének.

Az ipari csőventilátor előnyei

Minden ventilátor esetében, de különösen ipari célra gyártott elszívóknál különösen fontos, hogy a működése gazdaságos legyen. Ezért egyes csőventilátorok több sebességes kivitelben készülnek, így azok mindig az adott körülményeknek megfelelő teljesítménnyel működnek. Nem pazarolják az energiát, ha kisebb az igénybevétel, akkor kisebb teljesítményen üzemelnek. Mivel a kisebb irodahelyiségtől a hatalmas ipari csarnokig széles a felhasználási kör, ezért többféle kivitelben és teljesítményben kaphatóak, a 100 mm csőátmérőtől akár 315 mm-ig.

Olvasson bele kapcsolódó szakmai cikkeinkbe!

ipari konyha elszívók

Ipari konyha elszívó rendszerek

Ipari konyha szellőztetés Ipari konyhai elszívó rendszerek bemutatása. Az ipari konyhai és éttermi környezetben a feladatok többségének az elvégzése viszonylag ...
nagykonyhai szelloztetes

Fontos szempontok nagykonyhai elszívó rendszerek kiépítése esetén

A nagykonyhai elszívó berendezések már a helyiség tervezésnél kulcsfontosságúak. Ha valahol elengedhetetlen a megfelelő szellőztetés, akkor az az ipari nagykonyha ...
elszívó ventilátor fajtái kiválasztása

Elszívó ventilátor felhasználási területei

Szellőztető rendszerek nem csak ipari méretekben, hanem lakossági igényeknek megfelelő kivitelezésben is megvalósíthatóak. A szellőző rendszerek kulcseleme az elszívó ventilátor, ...
Etaline ipari csőventilátor

Csőventilátor kiválasztása és felhasználási területei

A csőventilátor kiválasztásánál elsődleges szempont, hogy milyen helyiségben van szükség a befújt vagy elszívott levegő elszállítására. Nem csak ipari felhasználásra ...
Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.