Kandallóventilátor beszerelése nélkül a kandalló fűtés során keletkezett akár +150C-os levegőt nem tudnánk elvezetni. Ehhez természetesen nagyon speciális elszívóra van szükség, hiszen ilyen extrém hőmérsékleten egy átlagos ventilátor nem tudna huzamosabb ideig működni. Igényeinkhez mérten többféle kandalló ventilátor típusból választhatunk, most ehhez nyújtunk egy kis segítséget. TOVÁBB OLVASOM

-10%
68 567Ft68 580Ft (Áfa-val)
71 672Ft80 341Ft (Áfa-val)

 

A kandalló fűtés nem csak esztétikus, de energiatakarékos is

kandallo ventilator kandallo futés beepitesehez

Hűvös estéken különösen jó érzés a kandallóban táncoló tűznyalábokban gyönyörködni és közben melegedni egy bögre forró kakaóval. De ez a fűtési rendszer ugyanakkor egy modern és költséghatékony fűtési mód is egyben, amennyiben megfelelően lett kivitelezve. Maga a fűtési rendszer több elemből áll: kandalló ventilátor, szigetelt csövek és idomok.

Kandalló ventilátor tulajdonságai

Az extrém magas hőmérséklet miatt speciális tulajdonságokkal rendelkeznek ezek a ventilátorok. Ezeket a berendezéseket úgy tervezték, hogy akár a +150C-os levegő szállítására is alkalmasak legyenek. Emiatt az F szigetelési osztályú besorolást kapták.

A ventilátorház hő-és hangszigetelő anyaggal (tűzálló ásványgyapot) bélelt horganyzott acélból készül. A szigetelés nem csupán a hőszigetelés miatt fontos, hanem a hangszigetelés miatt is. Így az elszívás nem jár különösebb zajjal, ami nagyban rontaná az élményt és a komfort érzetünket. Amit még tudni kell ezekről a ventilátorokról, hogy a motorjuk a légáramon kívül helyezkedik el, előrehajló lapátozású járókerékkel és hosszú élettartamú csapágyakkal rendelkeznek. Ezek mind szükségesek ahhoz, hogy megfelelően működjenek hosszú élettartam mellett.

Kandalló ventilátor a hatékony fűtés eszközeHogyan spórolhatunk még több energiát a kanadallófűtés alkalmazásával?

Amennyiben a kandalló ventilátor rendelkezik hőmérsékletfüggő automatikus üzemmel, úgy az előre beállított hőmérséklet fölött a ventilátor automatikusan bekapcsol, illetve kikapcsol, amikor már az alacsony hőmérsékletű levegő továbbítására nincs igény. 

Vagyis a berendezés nem használ feleslegesen energiát a folyamatos üzemeléssel. Ezt a szempontot érdemes megfontolni kandalló ventilátor vásárlása előtt!

 

Amennyiben szeretne valóban költséghatékony kandalló fűtést otthonába, kérjen szakmai tanácsot kollégáinktól még a vásárlás előtt!

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.