Kandalló ventilátor kínálatunkban

Manapság egyre népszerűbb a kandalló fűtés. Egy kandalló igazán otthonossá varázsol egy helyiséget és rendkívül esztétikus. Ám ha kandalló fűtést tervezünk, gondoskodnunk kell a meleg levegő megfelelő elvezetéséről, amihez kandalló ventilátor beépítése szükséges. A ventilátor nem csak elengedhetetlen része a kandalló fűtésnek, de pénzt és energiát is spórol, amennyiben megfelelő típust választottunk. Milyen berendezésekre, kiegészítőkre van szükség? Mire figyeljünk a beépítésnél? TOVÁBB OLVASOM

Kandalló ventilátor

  • KAM kandalló ventilátorKandalló ventilátor beépítése

   VENTS KAM kandalló ventilátor

   Ár: 42 216 Ft48 249 Ft (ÁFA-val)

   Kandallóból az akár 150 oC-os hőmérsékletű levegő elszállítására tervezett centrifugális ventilátor. Kandallófűtés nélkülözhetetlen eszköze. Csőcsatlakozás: 125mm, max. légszállítás: 400m³/h, max. nyomás: 125Pa.

  • KAM kandalló ventilátorKandalló ventilátor beépítése

   CFV kandalló ventilátor

   Ár: 47 340 Ft52 662 Ft (ÁFA-val)

   Kandallóból a magas hőmérsékletű levegő elszállítására tervezett centrifugális ventilátor. Kandallófűtés nélkülözhetetlen eszköze. Csőcsatlakozás: 125mm, max. légszállítás: 400m³/h, max. nyomás: 125Pa.

  kandallo ventilator kandallo futés beepitesehez

  Mitől speciális a kandalló ventilátor?

  A kandallóban magas hőmérsékletű levegő keletkezik az égés során. Az akár 150 ⁰C-os meleg levegő elvezetését ventilátor beépítésével lehet megoldani. Ezeket az extrém körülményeket bírnia kell a berendezésnek.

  A kandalló ventilátorok +20 – +150ºC hőmérsékletű tartományban képesek az elvárható teljesítményt nyújtani. A rendkívül magas hőmérséklet miatt a berendezések az F szigetelési osztály követelményeinek felelnek meg.

  A ventilátorok hő-és hangszigetelő anyaggal (tűzálló ásványgyapot) bélelt horganyzott acél ventilátorházzal készülnek, hogy ellenálljanak a hőnek és a működésük se legyen zajos.

  A kínálatunkban kapható kandalló ventilátorok rendelkeznek hőmérséklet függő automatikus üzemmel is. Ez azt jelenti, hogy a beállított hőmérséklet fölött a ventilátor automatikusan bekapcsol, illetve kikapcsol, amikor már az alacsony hőmérsékletű levegő továbbítására nincs igény. Ezzel a fűtési költségeket alacsonyan tarthatjuk, amivel energiát és pénzt takaríthatunk meg. További jellemzőjük, hogy a meghajtó motor a légáramon kívül helyezkedik el, előrehajló lapátozású járókerékkel és hosszú élettartartamú csapágyakkal felszereltek.

  Kandalló fűtés kialakításához szükséges egyéb segédanyagok

  Nem csak kandalló ventilátorra lehet szükségünk a kandalló fűtés megvalósításához. Fontos elem a kivitelezés során a kandalló rács is. A felforrósodott levegő a fűtendő helyiségbe a kandallórácson keresztül áramlik be. Egy jó minőségű rács hőálló, korróziómentes és színtartó is egyben.

  A ventilátorhoz szűrőt is csatlakoztathatunk. Ezek a szűrők fémből készülnek, kivehetőek, tisztíthatóak. A kandalló ventilátor szűrő a kandallóból a meleg levegővel együtt távozó szennyeződéseket és port megszűri, így az nem juthat be a fűteni kívánt légtérbe és a csőhálózaton sem rakódik le.

  Lehetséges, hogy szigetelt légcsatornát is be kell szereznünk. Kínálatunkban található belülről mikroperforált cső, amely kívülről alufólia borítást, a kettő között pedig szigetelőréteget tartalmaz. Előnye, hogy a termék nem tartalmaz PVC anyagot, égéskor nem szabadul fel mérgező anyag. A légtechnikai csövek felé támasztott legfontosabb követelmények: a mechanikai szilárdság, a hő-, és tűzállóság, valamint a hangcsillapító képesség. Ideális kandalló fűtés meleg levegőjének elvezetésére padlásterekben és fűtetlen helyiségekben.

  A megfelelő kandalló ventilátor, kandalló rács vagy egyéb segédanyag beszerzésében kollégáink teljes körű segítséget nyújtanak.

  Ventilatorbolt.hu webáruház