Kandalló fűtés elemei webáruházunkban

Kandalló fűtés beépítésekor speciális kandalló ventilátorra és szigetelt csőre van szükség. Ezeknek az alkatrészeknek közös tulajdonsága, hogy kiválóan bírják a magas hőmérséklettel járó extrém igénybevételt. Ahhoz, hogy a megfelelő típusú elszívó ventilátort és segédanyagokat válasszuk ki, szükséges lehet szakember segítsége. Ezáltal a végeredmény egy olyan kandalló lesz, ami melegséget visz otthonába hosszú éveken át. TOVÁBB OLVASOM

Kandalló ventilátor a hatékony fűtés eszköze

Mire figyeljünk kandalló fűtés tervezésénél?

A fűtés során keletkező rendkívül magas hőmérsékletű levegőt el kell vezetnünk. Ezt kandalló ventilátor beszerelésével tudjuk megoldani. Ezeket a típusú elszívó ventilátorokat úgy tervezték, hogy akár a +150⁰C-os levegőt is elszívják. A kandalló ventilátorok rendelkezhetnek hőmérsékletfüggő automatikus üzemmel is, így csak akkor lépnek működésbe, amikor arra valóban szükség van. Ezzel energiát spórolnak nekünk.

A ventilátorok hő-és hangszigetelő anyaggal (tűzálló ásványgyapot) bélelt horganyzott acél ventilátorházzal készülnek, hogy ellenálljanak a hőnek és a működésük ne legyen zajos sem. A kandalló fűtéshez beépíthető elszívó ventilátorok az F szigetelési osztály követelményeinek felelnek meg.

A kivitelezés során alapvető segédanyag a szigetelt cső. Ezekkel a szigetelt légcsatornákkal szembeni speciális követelmények például a mechanikai szilárdság, a hő-, és tűzállóság, valamint a hangcsillapító képesség.

Milyen segédanyagok szükségesek a kandalló fűtési rendszerhez?

 

Az alapvető elszívó ventilátoron kívül kandallórácsot vagy befúvó légszelepet is be kell szereznünk. A felforrósodott levegő a fűtendő helyiségbe a kandallórácson keresztül áramlik be, ezért fontos hogy hőálló és korróziómentes rácsot szereljünk be. A színtartósság is kiemelt szempont.

A ventilátor szűrő megakadályozza, hogy a meleg levegővel együtt távozó por és egyéb szennyeződések bejussanak a fűtendő helyiségbe és lerakódjanak a csőhálózatban.

A szigetelt cső kínálatunkban található belülről mikroperforált cső, amely kívülről alufólia borítást, a kettő között pedig szigetelőréteget tartalmaz. Mivel nem tartalmaz PVC anyagot, égéskor nem szabadul fel mérgező anyag. Ideális kandalló fűtés meleg levegőjének elvezetésére padlásterekben.

Mivel a kandalló fűtést hosszú évekre, évtizedekre tervezik, ezért nagyon fontos, hogy minden felhasznált berendezés és egyéb kiegészítő, ami a kivitelezéshez szükséges, csakis a legjobb minőségű legyen. Ez azért is fontos, hogy hosszú ideig problémamentesen működjön a kialakított rendszer illetve, hogy a működés biztonságos legyen. Ne felejtkezzünk el a folyamatos karbantartásról, tisztításról sem.

A megfelelő kandalló ventilátor, kandalló rács vagy egyéb segédanyag beszerzésében kollégáink teljes körű segítséget nyújtanak.

Nézze meg kapcsolódó cikkeinket a kandalló fűtésről!

kandallo ventilator kandallo futés beepitesehez

A korszerű, energiatakarékos kandalló fűtés titka

Kandalló ventilátor választás Manapság egyre népszerűbb a kandalló fűtés, amelynek titka a kandalló ventilátor. A népszerűség oka annak köszönhető, hogy ...

Kövessenek minket a közösségi média oldalakon is!
linkedin pinterest instagram_003facebook ikon

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.