Kandalló fűtés elemei webáruházunkban

Kandalló fűtés beépítésekor speciális kandalló ventilátorra és szigetelt csőre van szükség. Ezeknek az alkatrészeknek közös tulajdonsága, hogy kiválóan bírják a magas hőmérséklettel járó extrém igénybevételt. Ahhoz, hogy a megfelelő típusú elszívó ventilátort és segédanyagokat válasszuk ki, szükséges lehet szakember segítsége. Ezáltal a végeredmény egy olyan kandalló lesz, ami melegséget visz otthonába hosszú éveken át. TOVÁBB OLVASOM

Kandalló fűtés

 • FD Szűrőház G4-es szűrővel

  FD Szűrőház G4-es szűrővel

  Ár: 10 541 Ft18 923 Ft (ÁFA-val)

  FD Szűrőház horganyzott acélból, gumi tömítéssel kör keresztmetszetű légcsatornákhoz. A termék cserélhető FM típusú G4 osztályba sorolt szűrőkkel rendelkezik. A fedlap karbantartás során könnyen eltávolítható. Az alábbi szabványoknak megfelelő: EVS-EN 1506: 2007 és EVS-EN 10346: 2015.

  Opciók választása
 • SONOFLEX szigetelt légcsatornaSonoflex szigetelt légcsatorna nyomásveszteség diagram

  SONOFLEX szigetelt légcsatorna

  Ár: 11 463 Ft29 192 Ft (ÁFA-val)

  A SONOFLEX szigetelt légcsatorna, amely belülről mikroperforált ALUFLEX típusú csövet, kívülről alufólia borítást, a kettő között pedig szigetelőréteget tartalmaz. A szigetelt légtechnikai csőből csomagolási egység 10m rendelhető egy darabban! Az ár 10m-es kiszerelésre vonatkozik. Kandalló fűtési rendszerekhez ajánljuk.

  Opciók választása
 • FLK-B légcsatorna szűrőház G4-es szűrővelFLK-B légcsatorna szűrőház G4-es szűrővel méretei

  FLK-B légcsatorna szűrőház G4-es szűrővel

  Ár: 12 496 Ft47 775 Ft (ÁFA-val)

  FLK-B légcsatorna szűrőház G4-es szűrővel. Kör csatlakozású szűrőház légcsatornákhoz, cserélhető lapszűrővel, csőcsatlakozás: 100-355mm

  Opciók választása
 • Kandalló ventilátor szűrőKandalló ventilátor szűrő

  CFV-FF kandalló ventilátor szűrő

  Ár: 28 472 Ft (ÁFA-val)

  CFV és KAM kandalló ventilátorhoz csatlakoztatható szűrőház tisztítható fém szűrővel. Csőátmérő 125 és 150mm.

  Opciók választása
 • KAM kandalló ventilátorKandalló ventilátor beépítése

  VENTS KAM kandalló ventilátor

  Ár: 42 216 Ft48 249 Ft (ÁFA-val)

  Kandallóból az akár 150 oC-os hőmérsékletű levegő elszállítására tervezett centrifugális ventilátor. Kandallófűtés nélkülözhetetlen eszköze. Csőcsatlakozás: 125mm, max. légszállítás: 400m³/h, max. nyomás: 125Pa.

  Opciók választása
 • Out Stock
  KAM kandalló ventilátorKandalló ventilátor beépítése

  CFV kandalló ventilátor

  Ár: 53 920 Ft59 982 Ft (ÁFA-val)

  Kandallóból a magas hőmérsékletű levegő elszállítására tervezett centrifugális ventilátor. Kandallófűtés nélkülözhetetlen eszköze. Csőcsatlakozás: 125mm, max. légszállítás: 400m³/h, max. nyomás: 125Pa.

  Opciók választása

Kandalló ventilátor a hatékony fűtés eszköze

Mire figyeljünk kandalló fűtés tervezésénél?

A fűtés során keletkező rendkívül magas hőmérsékletű levegőt el kell vezetnünk. Ezt kandalló ventilátor beszerelésével tudjuk megoldani. Ezeket a típusú elszívó ventilátorokat úgy tervezték, hogy akár a +150⁰C-os levegőt is elszívják. A kandalló ventilátorok rendelkezhetnek hőmérsékletfüggő automatikus üzemmel is, így csak akkor lépnek működésbe, amikor arra valóban szükség van. Ezzel energiát spórolnak nekünk.

A ventilátorok hő-és hangszigetelő anyaggal (tűzálló ásványgyapot) bélelt horganyzott acél ventilátorházzal készülnek, hogy ellenálljanak a hőnek és a működésük ne legyen zajos sem. A kandalló fűtéshez beépíthető elszívó ventilátorok az F szigetelési osztály követelményeinek felelnek meg.

A kivitelezés során alapvető segédanyag a szigetelt cső. Ezekkel a szigetelt légcsatornákkal szembeni speciális követelmények például a mechanikai szilárdság, a hő-, és tűzállóság, valamint a hangcsillapító képesség.

Milyen segédanyagok szükségesek a kandalló fűtési rendszerhez?

 

Az alapvető elszívó ventilátoron kívül kandallórácsot vagy befúvó légszelepet is be kell szereznünk. A felforrósodott levegő a fűtendő helyiségbe a kandallórácson keresztül áramlik be, ezért fontos hogy hőálló és korróziómentes rácsot szereljünk be. A színtartósság is kiemelt szempont.

A ventilátor szűrő megakadályozza, hogy a meleg levegővel együtt távozó por és egyéb szennyeződések bejussanak a fűtendő helyiségbe és lerakódjanak a csőhálózatban.

A szigetelt cső kínálatunkban található belülről mikroperforált cső, amely kívülről alufólia borítást, a kettő között pedig szigetelőréteget tartalmaz. Mivel nem tartalmaz PVC anyagot, égéskor nem szabadul fel mérgező anyag. Ideális kandalló fűtés meleg levegőjének elvezetésére padlásterekben.

Mivel a kandalló fűtést hosszú évekre, évtizedekre tervezik, ezért nagyon fontos, hogy minden felhasznált berendezés és egyéb kiegészítő, ami a kivitelezéshez szükséges, csakis a legjobb minőségű legyen. Ez azért is fontos, hogy hosszú ideig problémamentesen működjön a kialakított rendszer illetve, hogy a működés biztonságos legyen. Ne felejtkezzünk el a folyamatos karbantartásról, tisztításról sem.

A megfelelő kandalló ventilátor, kandalló rács vagy egyéb segédanyag beszerzésében kollégáink teljes körű segítséget nyújtanak.

Nézze meg kapcsolódó cikkeinket a kandalló fűtésről!

kandallo ventilator kandallo futés beepitesehez

A korszerű, energiatakarékos kandalló fűtés titka

Manapság egyre népszerűbb a kandalló fűtés, ami annak köszönhető, hogy egy modern kandalló rendkívül szép, esztétikus. Főleg egy hűvösebb estén ...
Bővebben
Ventilatorbolt.hu webáruház