Légcsatorna kandalló fűtéshez

Szigetelt légcsatorna nélkül elképzelhetetlen a kandalló fűtés kivitelezése. Speciális követelményeknek kell megfelelnie, hiszen a hő-és tűzállóság alapelvárás ilyen felhasználás esetében. Kínálatunkban a tűzvédelmi szabványoknak megfelelő, biztonságos szigetelt csövekből válogathat! TOVÁBB OLVASOM

 

Szigetelt légcsatorna tulajdonságai

Kandalló fűtésnél komoly elvárásokat támasztanak a felhasznált csövekkel szemben, amik a következők:

  •         mechanikai szilárdság
  •         hő-, és tűzállóság
  •         hangcsillapító képesség

Ezeknek a speciális kialakítású csöveknek akár a +150⁰C-os levegő szállítására is alkalmasnak kell lenniük. A csövek kívülről alumínium borítással rendelkeznek, és egy szigetelő réteggel is el vannak látva. Az égés miatt nem tartalmaznak PVC-t, hogy ne szabadulhassanak fel mérgező anyagok. Egy kandalló fűtés esetében minden egyes elemnek biztonságosnak kell lennie, ezért van szükség speciális, erre a célra kifejlesztett kandalló ventilátorra és fém szellőzőrácsokra is a szigetelt csövek mellett!

A szigetelt légcsatorna olyan szellőztető vagy légfűtő rendszerekben használható előnyösen, ahol védekezni kell a levegő kihűlése vagy a pára kicsapódás ellen. Ideális kandalló fűtés meleg levegőjének elvezetésére padlásterekben.

Szigetelt légcsatorna kandalló fűtéshez

Ha szeretnénk a teljes fűtést, több helyiséget is kandallófűtés segítségével kivitelezni, akkor ebben a szigetelt légcsatorna elemek lesznek a segítségünkre. Ha megfelelően építik ki a csőrendszert, akkor ez a fűtési mód az egész épületben megoldható. A kivitelezés során lehetőleg a fűtött helyiségeken vezessük a légcsatorna rendszert, valamint a ventilátort is itt helyezzük el. a padlástérbe kerül a kandalló ventilátor, és ott elvezethető a szigetelt csőhálózat is. Legkönnyebben padlással rendelkező egyszintes lakóházakban lehet kiépíteni ezt a rendszert, de ez esetben fokozottan ügyelni kell a megfelelő szigetelésre az esetleges kondenzáció miatt!akár több szintes házak teljes fűtését is megvalósíthatjuk.

Csőhéj szigetelés alu-kasírozással, öntapadó zárócsíkkal

Ez a szigetelt légcsatorna típus többféle csőátmérőhöz választható, és az alumínium réteg alatt ásványgyapot szigeteléssel biztosítja a hő-és hangszigetelést. Ez az anyag alacsony hővezető képességgel rendelkezik, ezért kiváló hőszigetelő. Könnyen szerelhető és méretre vágható. Használható beltéren és kültéren fűtési és egyéb technikai rendszerekhez is.

Csohej-szigeteles-alu-kasirozassal-ontapado-zarocsikkal

A szerelése egyszerűen alumínium öntapadós szalaggal kivitelezhető, mely beltérben lehet polipropilén alugőzölt ragasztószalag. Vigyázat! Kültéren alkalmazva viszont kizárólag tiszta alumínium ragasztószalagot használjunk az UV védelem miatt!

SONOFLEX szigetelt légcsatorna

Amennyiben nem merev szigetelt légcsatornára van szükségünk, választhatunk flexibilis légcsatornát is. Könnyen szerelhető ovális vagy kör keresztmetszetű légcsatorna rendszerhez. Előnye, hogy rugalmasan elvezethető a megfelelő irányba. A SONOFLEX egy ALUFLEX típusú mikro-perforált belső légcsatorna, ami azt jelenti, hogy egy külső alumínium borításból és egy üvegszálas belső szigetelő rétegből áll. Kiváló a tűzállósága, a hőszigetelő képessége és kiss mértékben a zajt is csökkenti. Minden tűzvédelmi előírásnak megfelelő, biztonságos légcsatorna.

 

SONOFLEX szigetelt légcsatorna

 

Kandalló fűtés kivitelezésekor fontos, hogy csak a legjobb minőségű berendezésekkel, szellőzőrácsokkal és szigetelt csövekkel tervezzünk! Kérjen tanácsot vásárlás előtt, és segítünk kiválasztani a megfelelő légtechnikai termékeket terveihez!

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.