Fém légcsatorna elemek kínálatunkban

Fém légcsatorna elemeket a légcsatorna rendszerekben befúvásra és elszívásra, szellőző és légkondicionáló rendszerekhez alkalmazzák. Lakossági és ipari felhasználásra is alkalmasak, és elérhetőek négyszög vagy kör keresztmetszetben is. Ismerje meg a fém légcsatorna elemek legfőbb jellemzőit! TOVÁBB OLVASOM

2 943Ft16 294Ft (Áfa-val)
14 656Ft32 913Ft (Áfa-val)
2 986Ft27 709Ft (Áfa-val)

 

Fém légcsatorna fajtái

Négyszög keresztmetszetű légcsatornák: Ez a típus kifejezetten semleges, agresszív gőzöktől és mechanikai koptató anyagoktól mentes levegő szállítására alkalmas. Anyaga rendszerint horganyzott acéllemez, mely merevített kivitelben készül.

Kör keresztmetszetű fém légcsatornák: Ezt a típust a befúvó és az elszívó oldalon is alkalmazzák szellőző és légkondicionáló rendszerek kivitelezése során. Általában spirálkorcolt csövek, amelyeket horganyzott vagy saválló acéllemezből, alumínium illetve rézlemezből gyártanak.

Fém légcsatornák jellemzői

A fém légcsatornák lehetnek merev, félmerev és flexibilis kivitelűek is. A tűzálló anyagnak köszönhetően, ami általában valamilyen alumínium ötvözet, akár 250 °C-os levegő elszállítására is alkalmasak. Ezért nem csak szellőztető vagy légkondícionáló rendszerekhez kiválóak, de minden olyan felhasználási területen, ahol magasak a mechanikai, hőmérsékleti és tűzbiztonsági követelmények például ipari konyhákban. Mivel ezek a termékek nem tartalmaznak PVC anyagot, így égéskor nem szabadul fel mérgező anyag.

A fém légcsatornákat szigetelt kivitelben is gyártják, amit olyan felhasználási területeken alkalmaznak, ahol nem csak a mechanikai szilárdság, a hő-, és tűzállóság, de a hangcsillapító képesség is fontos szempont. Illetve olyan esetekben is, amikor védekezni kell a levegő kihűlése vagy a pára kicsapódás ellen. Ideális kandalló fűtés meleg levegőjének elvezetésére padlásterekben.

Félmerev légcsatorna felhasználási korlátai

Vannak olyan felhasználási területek, ahol félmerev légcsatorna elemek nem alkalmazhatunk. Erre nagyon fontos odafigyelni!

  • A félmerev alumínium légcsatorna nem alkalmazható olyan helyen, ahol statikus feltöltődés veszélye áll fenn
  • A légcsatornák nem alkalmasak magas savtartalmú vagy bázikus levegő szállítására
  • A félmerev alumínium cső nem alkalmazható nyílt tűzhelyek vagy olajtüzelésű kazánok égéstermékének elvezetésére

Fém légcsatorna rendszerek kiépítése idomokkal

Ezek a típusú légcsatornák könnyen csatlakoztathatók a fém légcsatorna idomokhoz, ezáltal gyorsan és egyszerűen kiépíthető a szellőző rendszerhez szükséges csőhálózat. Kínálatunkban minden szükséges elemet megtalál fém légcsatorna rendszer kialakításához!

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.