Mind a(z) 26 találat megjelenítése

Műanyag légcsatorna idom kínálatunkban

Műanyag légcsatorna idom kínálatunkban csőtoldó illetve szűkítő idomokat, felfogató és rögzítő elemet, továbbá tetősapkát is talál. Ezek a szerelési segédanyagok kisebb, de fontos elemei egy légcsatorna rendszernek. A műanyag légcsatorna elemekkel könnyű dolgozni, ezzel is megkönnyítik a szerelési feladatokat. Milyen csövet vagy rögzítő elemet használjunk? TOVÁBB OLVASOM

1 128Ft2 198Ft (ÁFA-val)
627Ft1 400Ft (ÁFA-val)
1 010Ft2 731Ft (ÁFA-val)
18 639Ft19 221Ft (ÁFA-val)
18 639Ft19 221Ft (ÁFA-val)
607Ft4 713Ft (ÁFA-val)
1 634Ft2 869Ft (ÁFA-val)
652Ft17 990Ft (ÁFA-val)
567Ft603Ft (ÁFA-val)
645Ft1 654Ft (ÁFA-val)
645Ft2 927Ft (ÁFA-val)
1 080Ft2 249Ft (ÁFA-val)
959Ft1 717Ft (ÁFA-val)
Érdeklődjön!
Érdeklődjön!

Merev légcsatorna idomok

Előfordulhat, hogy nem flexibilis elemre van szükség a légcsatorna rendszer kiépítése során, hanem egy merev műanyag idomra. Ez lehet kör átmérőjű vagy lapos elem is. Ezek PVC anyagból készülnek, könnyűek, jól tisztíthatóak. Általában a kívánt méretre vághatók, és egyszerűen rögzíthetek például ALUTAPE szalaggal. Ezeket a szerelési információkat az egyes termékek adatlapján megtalálja.

Mikor van szükség ilyen elemekre?

Például ha két azonos vagy eltérő átmérőjű csőszakaszt kell összekötni. Az is előfordulhat, hogy egy kör átmérőjű elemet egy lapos légcsatorna elemhez kell kapcsolni. Egy légcsatorna rendszer kiépítése során gyakori, hogy többfelé ágaznak a csövek, ezt is műanyag légcsatorna idom közbeiktatásával tudjuk megoldani.

A felgyülemlett kondenzvíz elvezetésére kialakított speciális idomra is szükségünk lehet. Segítségével meggátolható a fűtetlen helyiségben vezetett szellőző cső belsejében kicsapódott pára visszafolyása a lakótérbe vagy a szellőztető ventilátorba. A kondenzvíz gyűjtőt lehetséges az azonos átmérőjű csővezetékre helyezni toldó idom nélkül. A függőlegesen vezetett csőszakaszba a fűtött és fűtetlen helyiségek határán kell beépíteni.

FONTOS! A fűtetlen helyiségekben (pl. padlástér) vezetett csőszakaszokat mindig szigetelni kell a pára kicsapódás elkerülése érdekében!

Ezekben a tipikus esetekben alkalmazzuk a merev PVC anyagú toldóelemeket (szűkítő elem, könyök idom, T idomok, körcsatorna átalakítók)

Műanyag csőtoldó idom visszacsapó szeleppel

A műanyag légcsatorna idomok között egy speciális típus a visszacsapó szeleppel ellátott csőtoldó idom takarólappal vagy anélkül. Ezeket falátvezetéshez használjuk, amit az idom segítségével egyszerűen, könnyen szerelhetően (hiszen csak néhány csavarra van szükség), és esztétikusan tudjuk kivitelezni.

NÉZZE MEG LÉGCSATORNA KÍNÁLATUNKAT!

Speciális csőtoldó elem: tetősapka

A tetősapka tető átvezetésként a szellőztető rendszerek levegő kifújó és beszívó eleme. Általában vízelvezető gallérral és madárvédő hálóval is felszerelt, mivel kültéri használatra alkalmasnak kell lennie. Időjárás ellenálló PVC alapanyagból, vagy horganyzott, szinterezett acél lemezből készül. A megfelelően kiépített szellőztető rendszer fontos eleme a tetőátvezetés, amin a friss levegő beszívása és az elhasznált levegő kifújása történik.

Egyéb műanyag légcsatorna idomok, segédanyagok

A légcsatorna elemek rögzítéséhez szükségünk lehet rögzítő idomokra. Jó, ha kéznél vannak tömítőgyűrűk is. Ha flexibilis csövekkel dolgozunk, azokhoz speciális összekötő elemeket vagy végdugót is felhasználhatunk. Ezek a segédanyagok is ebben a termékkategóriában találhatóak.

Műanyag szellőző csövek nyomásvesztesége

A megfelelő teljesítményű ventilátor kiválasztásánál tisztában kell lennünk a szellőző rendszer teljes nyomásveszteségével, amit a ventilátornak le kell győznie a megfelelő légszállítás érdekében. A szellőztető rendszerünk összes elemének nyomásveszteségét öszeadva megkapjuk az össz nyomásveszteséget, amiből a kívánt légszállítási adat segítségével kiválasztható a megfelelő teljesítményű ventilátor.

A szellőztető rendszerben fellépő nyomásveszteségel a következő elemeknél tudunk számolni:

  •         Légcsatorna
  •         Idomok
  •         Szűrők
  •         Szelepek, rácsok, zsaluk

A légcsatorna nyomásveszteségét az alábbi grafikonról tudjuk leolvasni a szállított levegő mennyiségének függvényében:

Műanyag légcsatorna nyomásveszteség diagram

Légcsatorna rendszer kiépítéséhez minden szükséges elemet és idomot megtalál kínálatunkban. Ha bizonytalan, kérdezze bátran kollégáinkat, akik készségesen segítenek megtalálni a legoptimálisabb megoldást Önnek!

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.