Huzatfokozó pincék, társasházak, középületek energiahatékony szellőzéséhez

A szellőztetés világában különleges helyet foglalnak el a huzatfokozók, hiszen azok a szél energiájával, motor nélkül működnek. Manapság rengeteg társasházon, épületen láthatóak, ahogy ezüst színű sapkájukat forgatja a szél. Szinte már hozzátartoznak a városképhez, olyan sok épületen megtalálhatóak. Számos előnyük van az energiatakarékosságtól a költséghatékonyságig. Lássuk, hogy mi is ennek az egyszerű, de nagyszerű szerkezet működésének az alapja! TOVÁBB OLVASOM

50 371Ft55 127Ft (Áfa-val)

Magyar szabadalom, magas minőség

Kínálatunkban a Graviszell huzatfokozói találhatóak meg, amik teljes egészében magyar szabadalom alapján készülnek. A termékeket Magyarországon gyártják magas minőségben. Már önmagában ezért is érdemes megismerni őket. Ráadásul igen széles körben használják épületek, pincék szellőzésének biztosítására.

Tulajdonképpen egy nagyon egyszerű szerkezetről beszélünk. Mindössze 2 elemből áll maga a huzatfokozó. Egy rögzítő aljzat és egy forgó sapka alkotja. A működési elve is az egyszerűségre épül: a forgó sapka a szél, valamint a gravitációs szellőzés során feláramló levegő hatására forogni kezd, ezáltal növeli a szellőző huzatát. Motor nélkül működik, így elmondható, hogy valóban energiatakarékos.

A huzatfokozó tulajdonságai

Hibrid huzatfokozó méretek

A huzatfokozó szerkezet egyik legnagyobb erénye, hogy rendkívül tartós, már-már szinte elnyűhetetlen. Ez köszönhető egyrészt az anyagának, ami rozsdamentes acél. Továbbá a speciális, turbinaszerű kialakításának. A lamellás szerkezetű sapka képes nagyobb légmennyiségek szállítására is, ellenáll az erős széllökéseknek, de mégis érzékeny az enyhébb légmozgásokra is.  Stabilitását a merevítő lábaknak is köszönheti, valamint a tetején található tömör lap megakadályozza a visszatartó bukószél hatását. Ráadásul a beázás ellen is védi a szerkezetet.

Ehhez jön még a siklócsapággyal ellátott olajtartó hüvely, ami biztosítja a szerkezet könnyed forgását, és minimalizálja a forgási veszteséget.  Ez az okos konstrukció hosszú élettartamot biztosít a huzatfokozónak.

Fontos felhívni a figyelmet arra, hogy a légutánpótlásról feltétlenül gondoskodni kell ahhoz, hogy a szellőzés megfelelő legyen! Önmagában a huzatfokozó nem elegendő az ideális légcseréhez – de ez minden ventilátorra érvényes.

Rendelje meg most webáruházunkból!

Ha felkelkeltette az érdeklődését ez a nagyszerű magyar szabadalom, esetleg felmerültek további kérdései, forduljon szakértő kollégáinkhoz!

Kövessenek minket a közösségi média oldalakon is!

linkedin pinterest instagram_003facebook ikon

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.