Hőcserélő, kalorifer

Fűtőegységek a levegő elő vagy utófűtésére használhatóak a légtechnikai rendszerekben. Ezeket az elektromos vagy vizes fűtő  berendezéseket a kör keresztmetszetű légcsatornába csatlakoztathatjuk. Többféle kivitelből választhatunk, különböző teljesítménnyel, csőátmérővel és szabályozhatósággal. TOVÁBB OLVASOM

27 094Ft49 672Ft (Áfa-val)
81 086Ft220 091Ft (Áfa-val)
65 519Ft215 887Ft (Áfa-val)

Fűtő kalorifer jellemzői

VENTS NK elektromos fűtő kalorifer változatA fűtő tegységek különféle helyiségek fűtési, szellőztetőési és légkondicionáló rendszereiben alkalmazhatók. A kalorifer berendezések háza horganyzott acélból készül, a fűtőelemek pedig rozsdamentes acélból vagy akár rézből és alumíniumból is készülhetnek. Könnyen csatlakoztathatók a légcsatorna rendszerhez, és megfelelő tömítéssel vannak ellátva, mely biztosítja a megfelelő légtömörséget. Fontos tudni, hogy ezek a berendezések kizárólag tiszta vagy enyhén poros környezeti levegő átáramoltatására alkalmasak. Jellemzően ipari felhasználásban találkozunk hőcserélőkkel, hiszen műhelyek, raktárak, ipari és mezőgazdasági létesítmények fűtésére is kiválóan alkalmasak.

Fűtő kaloriferek típusai

Az egyik típus az elektromos fűtő kalorifer, amely a szellőztető rendszerben befújt levegő fűtésére alkalmazható horganyzott acél fűtőelemek segítségével. Ezeket a fűtőegységeket fűtési, szellőztetési és légkondicionáló rendszerekben is alkalmazzák. Mindegyik típus túlmelegedés elleni védő termosztáttal felszerelt a biztonságos üzemeltetés biztosítása érdekében. Vannak olyan kivitelek is, amelyek kétlépcsős túlmelegedés elleni védelemmel vannak ellátva. Ezt azt jelenti, hogy az első fokozat 50C-nál kapcsol be, ebben az esetben automatikusan újraindul. A második fokozat 100 C elérése esetén kapcsol be a házon található újraindítás gomb segítségével.

A másik típus a melegvizes fűtő kalorifer, amellyel a ventilátor vagy légkezelő gép után beépítve tudjuk a befújt levegőt felmelegíteni. Ennek a típusnak s hőcserélő egysége réz csövekből és alumínium lamellákból van felépítve. A réz csövekből álló csőkígyó hatékony és gazdaságos hőátvitelt eredményez a fűtőközeg és a levegő között. Ha ezt a megoldást választják, akkor feltétlenül gondoskodni kell a megfelelő fagyvédelmi rendszerről!

Fűtő kaloriferek előnyei

Egyrész nagyon hatékonyak a levegő hőmérsékletének szabályozásában, másrészt egyszerűen telepíthetők és könnyen karbantarthatók. Legyen szó a levegő fűtéséről ipari vagy lakossági épületekben, a levegő előfűtéséről szellőztető rendszerekben, ahhoz a megfelelő hőcserélő berendezést megtalálja kínálatunkban.

Inkább erre gondolt? Hővisszanyerős szellőztető rendszerek és alkatrészeik »

Weboldalunk sütiket használ szolgáltatásunk alap funkcióinak és a magasabb felhasználói élmény biztosítása érdekében.